Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Профи рецепти за...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Профи рецепти за...

    Условията ги имам. Имам вила на 30км. от Елена в посока Стара планина.
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

    Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

    Коментар


    • #47
      От: Профи рецепти за...

      Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      Интересува ме направата на Бут по Еленски или на Хамон...
      Първото важно е месото - с какво е хранено прасето, тегло, порода и т.н. Мислех да обясня, как се прави прошуто на село в Италия, но ме мързи, а вероятно е описано в Нета.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

      Коментар


      • #48
        От: Профи рецепти за...

        Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Първото важно е месото - с какво е хранено прасето, тегло, порода и т.н. Мислех да обясня, как се прави прошуто на село в Италия, но ме мързи, а вероятно е описано в Нета.
        С месата се справям, но с този нет ми е трудно. Дайте един - два линка.
        Гледах тук във форума един клип как се приготвя свински бут в домашни условия, като се изписваше точната рецепта на суровините които се влагаха, е немога да го открия.
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

        Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

        Коментар


        • #49
          От: Профи рецепти за...

          За втора година слагам бут по еленски. Разбира се го суша в еленския балкан. Прави се много просто. Бута се отделя внимателно от прасето, като се стараем да не отлепим кожата от сланинката. Няма нужда да казвам , че предварително е ощавено и опърлено прасенцето. Бута се слага в дървено каче обилно посолен от всички страни със смляна морска сол, внимателно солим местата на срязванията. Отиват около 3-4кг. След това забравяме бута за 40 дена. Вадим го и го измиваме с вода, може и зелева чорба. После се окачва в специален мухарник и се слага на сенчесто и проветриво място. В нашия случай сайванта. Така виси весело до лятото. Последния го свалих август.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X