От: Захар подходяща за правене на ракия.
НЕ адсорбират захарта и маята, както и по-лесно ферментират, като са сварени. Така си мисля аз. Логика има да са финно смлени, за да стане пулп. Но при несмляни, резултата е плачевен, поне при мен така стана.
Сега ще споделя за захарта Захира. Вчера варих крушовица. От поставени 20 кг круши смлени на пулп и 15 кг. захар предварително разтворена и варена 30 мин след завирането и.Извадих 11 л. 55 градуса и 5 литра под 40 г. За крушовата ракия съм пускал друга тема и досега съм варил винаги със Сладея, директно чувал от 50 кг. Приятно изненадан съм от Захирата.
НЕ адсорбират захарта и маята, както и по-лесно ферментират, като са сварени. Така си мисля аз. Логика има да са финно смлени, за да стане пулп. Но при несмляни, резултата е плачевен, поне при мен така стана.
Сега ще споделя за захарта Захира. Вчера варих крушовица. От поставени 20 кг круши смлени на пулп и 15 кг. захар предварително разтворена и варена 30 мин след завирането и.Извадих 11 л. 55 градуса и 5 литра под 40 г. За крушовата ракия съм пускал друга тема и досега съм варил винаги със Сладея, директно чувал от 50 кг. Приятно изненадан съм от Захирата.
Коментар