Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конско месо?!?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Конско месо?!?

    Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Абе, не знам тая работа със замразеното месо. Излиза, че само аз не съм в час. Ето ви две историЙ, пък вие кажете к`во мислите:

    История 1.
    Зората на "прехода". Надута белгийска фирма, почват да внася фамозния "Датски салам", един кръгъл такъв, на вкус приличащ на някаква луканка, но като го хвърлиш на тиган - оставаха само белите (уж сланинки) топчета - твърди като грис + една червена мазна течност всичко друго изчезваше. Внасяха някакво фалшиво кафе (имаха фабрика за опаковане в Полша) и не си спомням още какви боклуци. Тука правеха (да, в БГ) някакви "белгийски шампоани" и общо взето печелеха луди пари от наивните БГ-потребители, налитащи на "новото и западното". Добре, ама след година народът се поопари от фалшификатите и престанаха да се продават "продуктите" им Та, дават се на служителите 300 (триста) долара и им се заръчва да купят за тази сума мостри от български колбаси, за да се занесат в Белгия и да се организира производството на техни аналози, за да се харесвали на нашите потребители. Белгийците са сигурни, че ще ги правят по-евтино от нас Ние накупихме филе "Елена", пастърми, луканки, чудесии (още не беше развалено производството на "Родопа", тя съществуваше неприватизирана), купихме и водка и ракия и... спретнахме як "офисен купон" Останалата неизядена част от мезетата даваме на белгийците. Те гледат опулено и викат "Толкова малко количество за 300 $ ?! Ехе-е-е-ейй, ще изкъртим местния пазар !!"
    Добре, ама застой... нещо млъкнаха, не се появиха "заместителите". Питам ги един ден какво става и те ми отговарят: "Ами от нашето месо НЕ СТАВАТ такива салами. Така ни каза нашият колбасар в Белгия. Пробвахме - не става. При вас явно се работи с охладено, не замразено месо и животновъдството ви е екстензивно - животните ходят, пасат трева... при нас от раждането им са в боксове и се хранят със смески".

    История 2.
    Известен кредитен милионер, ще гледам да съм максимално неконкретен. Технологията му обаче беше трепач - идва живата крава или прасе - прас с електрическата тояга, ръч - куките на задните крака, телфера бръм - и излизат салами от другата страна, съответно в пушилни, сушилни и т.н. Човекът закъсва, мутри поемат бизнеса ("пазят" го от банката). Човекът остава консултант. Сметките обаче не излизат - саламите скъпи. Докарват замразено месо - провал (продукцията се скапва). Почват да бухат некви чували с добавки и смески и месото почти изчезва от състава на продукцията. Накрая предприятието (след като банката-кредитор фалира) се залага с нова фирма на друга банка, парите се взимат и предприятието се оставя да фалира.

    Та, разбирам ентусиазма и може би професионалната чест на тук твърдящите, че от замразено месо става пастърма и луканка. Става сигурно, ама по... модерни технологии

    Не знам за историйките но тук има консервна фабрика , Преди работеше с големи количества за бг и раша СССР .Месото беше замразено ,защото си е за консерви ,сега познай колко килограма замразени рибици (бон филие) съм мелил на кайма и съм пълнил суджук . Никой не крадеше от консервната само си взимаха (кьорава работа беше) . Та пак казвам ако някой има излишно замразено 50/50 подправките и червата от мен


    пп А за хранените на ясла животни и за тези на свобода разликата в месото е ГОЛЯМА
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

    Коментар


    • #47
      От: Конско месо?!?

      Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Магаренцата бяха основен деликатес в граничарската ми младост Подаряваха ни ги стопани на "съгрешили магарици". Мили животинки... ама к`во да прави човек - не от всеки става вегетарианец Конете винаги са ми се виждали глуповати, но предани животни, всеки със свой характер. Магаретата гаче са по-умни ? Ами сърна, простреляна и ронеща сълзи, а ? Лош дзвер е туй, човекът...
      Глуповати ли?

      Така те помни че след20 години може да отнесеш изненадващ къч

      А аз си останах ловец на хора и си чекам да открият лова на човекоподобни
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

      Коментар


      • #48
        От: Конско месо?!?

        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Абе, не знам тая работа със замразеното месо. Излиза, че само аз не съм в час. Ето ви две историЙ, пък вие кажете к`во мислите:

        История 1.
        Зората на "прехода". Надута белгийска фирма, почват да внася фамозния "Датски салам", един кръгъл такъв, на вкус приличащ на някаква луканка, но като го хвърлиш на тиган - оставаха само белите (уж сланинки) топчета - твърди като грис + една червена мазна течност всичко друго изчезваше. Внасяха някакво фалшиво кафе (имаха фабрика за опаковане в Полша) и не си спомням още какви боклуци. Тука правеха (да, в БГ) някакви "белгийски шампоани" и общо взето печелеха луди пари от наивните БГ-потребители, налитащи на "новото и западното". Добре, ама след година народът се поопари от фалшификатите и престанаха да се продават "продуктите" им Та, дават се на служителите 300 (триста) долара и им се заръчва да купят за тази сума мостри от български колбаси, за да се занесат в Белгия и да се организира производството на техни аналози, за да се харесвали на нашите потребители. Белгийците са сигурни, че ще ги правят по-евтино от нас Ние накупихме филе "Елена", пастърми, луканки, чудесии (още не беше развалено производството на "Родопа", тя съществуваше неприватизирана), купихме и водка и ракия и... спретнахме як "офисен купон" Останалата неизядена част от мезетата даваме на белгийците. Те гледат опулено и викат "Толкова малко количество за 300 $ ?! Ехе-е-е-ейй, ще изкъртим местния пазар !!"
        Добре, ама застой... нещо млъкнаха, не се появиха "заместителите". Питам ги един ден какво става и те ми отговарят: "Ами от нашето месо НЕ СТАВАТ такива салами. Така ни каза нашият колбасар в Белгия. Пробвахме - не става. При вас явно се работи с охладено, не замразено месо и животновъдството ви е екстензивно - животните ходят, пасат трева... при нас от раждането им са в боксове и се хранят със смески".

        История 2.
        Известен кредитен милионер, ще гледам да съм максимално неконкретен. Технологията му обаче беше трепач - идва живата крава или прасе - прас с електрическата тояга, ръч - куките на задните крака, телфера бръм - и излизат салами от другата страна, съответно в пушилни, сушилни и т.н. Човекът закъсва, мутри поемат бизнеса ("пазят" го от банката). Човекът остава консултант. Сметките обаче не излизат - саламите скъпи. Докарват замразено месо - провал (продукцията се скапва). Почват да бухат некви чували с добавки и смески и месото почти изчезва от състава на продукцията. Накрая предприятието (след като банката-кредитор фалира) се залага с нова фирма на друга банка, парите се взимат и предприятието се оставя да фалира.

        Та, разбирам ентусиазма и може би професионалната чест на тук твърдящите, че от замразено месо става пастърма и луканка. Става сигурно, ама по... модерни технологии

        Чакай да ти кажа. Ние тук правим сурово-сушени колбаси, към които са луканката, суджука, пастърмата, филето елена и всичко което съхне от сурово месо. На запад нямат такива традиции и технология, освен хамоните и малко салами в Испания.
        От замразено месо става идеално луканка, защото то се отпуска и после нямаш проблем да го работиш. При правилно замразяване на месото и последваща правилна дефростация нищо не се губи от качествата му, само малък процент фира. Същата процедура обаче вкъщи не можеш да я направиш.

        Просто внасям месо, а преди това точно в такива фабрики съм работил, а по преди това и с датския салам също

        Мога да ти донеса суджук от замразено месо при Дядо Владо, когато кажеш да го пробваме. Само кажи сух, за скара или току що напълнен го искаш.

        Коментар


        • #49
          От: Конско месо?!?

          Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
          От замразено месо става идеално луканка, защото то се отпуска и после нямаш проблем да го работиш. При правилно замразяване на месото и последваща правилна дефростация нищо не се губи от качествата му, само малък процент фира. Същата процедура обаче вкъщи не можеш да я направиш.

          Мога да ти донеса суджук от замразено месо при Дядо Владо, когато кажеш да го пробваме. Само кажи сух, за скара или току що напълнен го искаш.
          А пастърма ? Щото в един суджук можеш да забъркаш в каймата от... съдържанието на "ония чували", ама в пастърма ?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

          Коментар


          • #50
            От: Конско месо?!?

            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            А пастърма ? Щото в един суджук можеш да забъркаш в каймата от... съдържанието на "ония чували", ама в пастърма ?
            Е какво и е на пастърмата? Взимааш говежди малък вайсврат или контра филе, обезципяваш, зачистваш, саламура няколко дена, после на сушилнята,, после преса, после пак виси, после преса, после пак виси, после преса, после охлаждане, вакуум и в магазина.
            Месото няма проблем да си го купил замразено, защото после го дефростираш на студено, а не както масово се прави на стайна температура, за да стане по-бързо и после следваш гореописаното. Месото при правилна дефростация дава до 10% фира и то само на абсолютно чистите мускулни групи на свинското, където всички ципи са отстранени и няма какво да задържа соковете вътре.
            Вярвай ми, работил съм в производство и то на място, където спазвахме старата технология за пастърмата, а не новите които колеги масово започнаха да прилагат, с които пастърма и филе елена излизат за по-малко от седмица след като месото е дошло във фабриката.
            Мога и с имена да говоря, ама рязко ще стана мразен

            Коментар


            • #51
              От: Конско месо?!?

              Мразен - не зная, може би от шепа мошеници, ама обичан - да - от всички нас, боклукоядци.
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

              Коментар


              • #52
                От: Конско месо?!?

                Наденицата беше убиец Не с чилийско, а с едно карабунарско наливно.
                Довечера идва ред на "тандури пържолите".
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                Коментар


                • #53
                  От: Конско месо?!?

                  Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                  Е какво и е на пастърмата? Взимааш говежди малък вайсврат или контра филе, обезципяваш, зачистваш, саламура няколко дена, после на сушилнята,, после преса, после пак виси, после преса, после пак виси, после преса, после охлаждане, вакуум и в магазина.
                  Месото няма проблем да си го купил замразено, защото после го дефростираш на студено, а не както масово се прави на стайна температура, за да стане по-бързо и после следваш гореописаното. Месото при правилна дефростация дава до 10% фира и то само на абсолютно чистите мускулни групи на свинското, където всички ципи са отстранени и няма какво да задържа соковете вътре.
                  Вярвай ми, работил съм в производство и то на място, където спазвахме старата технология за пастърмата, а не новите които колеги масово започнаха да прилагат, с които пастърма и филе елена излизат за по-малко от седмица след като месото е дошло във фабриката.
                  Мога и с имена да говоря, ама рязко ще стана мразен
                  Дай някоя стара рецепто-технология!
                  Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                  Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                  Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                  Коментар


                  • #54
                    От: Конско месо?!?

                    Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    - Благодаря

                    * още сега отивам да магазина за малки пилешко, пък да видим до довечера как ще се омаже
                    - пилешкото стана разкоШ... Попринцип не съм по пилетата, ама Ич но определно това става марината в топ 3 на личната ми класация.

                    Благодаря

                    Коментар


                    • #55
                      От: Конско месо?!?

                      Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      - пилешкото стана разкоШ... Попринцип не съм по пилетата, ама Ич но определно това става марината в топ 3 на личната ми класация.

                      Благодаря
                      Истинската й значимост се проявява при дивеч Аз открай време недолюбвам разните оцетно-винено или лимонови бъркочи, използвани за обезмирисяване на дивеч - лъха ми на бъчва или винен кебап или ми киселее после цялото ястие. Пробвай я на фазан или дива патица (домашните са много тлъсти и не може да проникне марината в тях ).
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                      Коментар


                      • #56
                        От: Конско месо?!?

                        Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                        ...определно това става марината в топ 3 на личната ми класация...
                        А ще споделиш ли другите две от топ 3?

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X