Между другото,миналата година бях в багдад,ядохме домашно печено пиле агнешко на скара,подправките бяха абсолют о същите като тукашните дюнери,там имаше сергии,отрупани само с подправки непознати
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
Ц, не е достатъчно мазно.
А както казва един много готин арабин (ама няма да разправям кой е и с какво е известен, че ше навлезем в религията дето е забранена) - „Хайде на камилите и на мазното“
Не е мазно, но е вкусно.
А подправката за дюнер, която се ползва е със седем съставки и много често и аз съм я ползвал като се поръси пилето без да се кисне. Дори и да се наръси преди директната консумация е много вкусно.
Ключа за палатката на китайската храна и на уличните снакове далеч не е натуралните подправки... Китайците му казват "Вейдзин" а на етикетите на Маги и т.н. понякога го пише - Моно/Натриев Глутамат.... една химия с доказано вреден ефект за здравето, която освен, че увеличава вкусовите усещания и мултиплицира всякакви вкусове дори води до леко усещане за пристрастяване към съответната храна... Аз също обожавам дюнерите, кюрдите правят едни Донер бъргери с агнешка кайма и с чеснова майонеза с много едро нарязан лук, малеее, само като си помисля колко тона такива съм изял и колко още мога да изям ))
Пепи,намери някакви пропорции на това с подправките бе човек... не върви да експериментирам с дни ... а и аз съм човек на точностите,като пише 2 щипки слагам 2 не обичам да пробвам И цялата смес във вода ли трябва да се кисне?
Е няма да ги напиша тука естествено, тва се предава само по наследство
Звънни като вземеш всичко необходимо ше измислим нещо
Никва вода
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Има си готов микс от подправки за дюнер и не е скъпа. Има я в един магазин на Пиротска или Симеон беше, барабар с оборудване и консумативи за дюнери.
Човеко,Симеон е най-дългата улица в София,а Пиротска не е никак по-къса И от 2-те страни е пълно с арабели,бъди по-конкретен ако знаеш местоположението на магазина
Иначе тая шуарама ли е к'во е за която Пепи говори не съм ял... ама и нашия еквивалент на т'ва чудо не е лошо а и предполагам,че подправките не се различават чак толкова.
В крайна сметка дайте да видиме някаква конкретна рецепта... а не пробвай с толкова... ако не сложи толкова и т.н.,че не обичам да повръщам )
Е няма да ги напиша тука естествено, тва се предава само по наследство
Звънни като вземеш всичко необходимо ше измислим нещо
Никва вода
Хахахаа )) Добре добре... тая обява В "продавалника" за рецептите да не си я пуснал ти? Днеска ще видя какво ще накупя и ще звънна,а другите ще ги държиме да си облизват пръстите само ли ? )
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz)Преглед на мнение
Човеко,Симеон е най-дългата улица в София,а Пиротска не е никак по-къса И от 2-те страни е пълно с арабели,бъди по-конкретен ако знаеш местоположението на магазина
По административен адрес не мога да ти го кажа, но - на Пиротска е магазина, като тръгнеш от Одрин към центъра - отдясно е магазина, ама за по-точно не се сещам, макар, че всяка седмица купувах преди време за един приятел в провинцията... На витрината има доста машини за дюнери, скари и т.н.
Продукти: 500-600 г пилешко месо; за маринатата: 0,5 ч.л. сумак, 1 ч.л. канела, 1 ч.л смлян карамфил, 0,5 ч.л. смлян кардамон, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. лимонов сок, половин кофичка кисело мляко, 2-3 с.л. майонеза, 1 скилидка чесън, оцет, олио.
Приготвяне: Пилешкото месо от гърди и бут се нарязва на равни ленти, дълги около 4-5 см. Приготвя се смес от канелата, карамфила, кардамона, сумака и чесъна, добавя се 1 с.л. олио и 1 с.л. оцет и се оставя да престои поне час. Поръсва се месото със сместа и се пече на грил от двете страни. След това се смесват киселото мляко, майонезата, лимоновият сок и счуканата скилидка чесън. Изпеченото месо се нарязва на малки парченца, разпределя се на порции и се залива със соса. Може да се гарнира с пържени картофи, гъби и кисели краставички.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар