Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Дюнерска" марината за пилешко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Дюнерска" марината за пилешко?

Понеже 2 месеца ще ми се наложи да похапвам повечко пилешко,а чисто на скара след 2 седмица "не се яде",та да видим някой знае ли нещо.
    Търси се маринатата с подправките,която да доближи най-много вкуса на пилешкото до тоя на дюнера. В нета намерих няколко неща,най-правдоподобно звучи някаква,в която месото се кисне в смес от вода,оцет,бяло вино ,индийско орехче,малко карамфил,черен пипер,кимион и канела.Честно казано след виното нататък ми звучи като рецепта за кекс,а и не виждам сумака да се споменава.Така,че приемам всякакви съвети,ако някой има и онагледени в снимки Ако пък някой е работил и направо знае "цялата истина" ще го черпя.

От: "Дюнерска" марината за пилешко?

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Понеже 2 месеца ще ми се наложи да похапвам повечко пилешко,а чисто на скара след 2 седмица "не се яде",та да видим някой знае ли нещо.
    Търси се маринатата с подправките,която да доближи най-много вкуса на пилешкото до тоя на дюнера. В нета намерих няколко неща,най-правдоподобно звучи някаква,в която месото се кисне в смес от вода,оцет,бяло вино ,индийско орехче,малко карамфил,черен пипер,кимион и канела.Честно казано след виното нататък ми звучи като рецепта за кекс,а и не виждам сумака да се споменава.Така,че приемам всякакви съвети,ако някой има и онагледени в снимки Ако пък някой е работил и направо знае "цялата истина" ще го черпя.
    При нас има една верига за дюнери и пилета,ял съм пилета в почти цяла България,като най вкусни са тези в Пловдив и Русе от една каравана на едно кръстовище ......незнам как се казва но го намирам като ми трябва,та тези в Пловдив ги киснат в марина,понеже съм редовен там,като сменят гриловете ,новите ги вадят от едни пластмасови варели,незнам обаче какво има в марината,ще следя темата с интерес,инъче маги сос и лимон много вървят на пилешко !

п.п Стана ми интересно,бе що само пилета !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Това,за което говориш са т.нар. "готови шишове". Нищо не става от тях по мое мнение,ама всеки си има вкус. Попринцип истинските майстори си ги правят сами маринатите,не купуват готови,като например тия от "аладин",които незнайно защо всички ги хвалят. Но да не се отплесваме де,надявам се някой да извади тефтера с рецептите

Коментар

Начи в оригиналния дюнер е абсурд да има вино
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имам приятел,който продава само и единствено подправики за колбаси,незнам дали има за пилешко,той е запален ловджия,един път ни заведе до една тенджера в която имаше цял бут от прасе плуващ в марина,каза че чака червеите да станат повечко,отряза едно парче и го ужули с ножа,беше много вкусно и без никакви стомашни последици,като го видя ще питам има ли за пилешко нещо добро !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Има си готов микс от подправки за дюнер и не е скъпа. Има я в един магазин на Пиротска или Симеон беше, барабар с оборудване и консумативи за дюнери.
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
              индийско орехче,малко карамфил,черен пипер,кимион и канела.
              Индийското орехче си е типично месна подправка. Не върви да я сложиш на торта. За карамфила не знам, не ми се вързва да мирише на цветето карамфил, ама не знам, не споря. Черния пипер и кимиона също са месни подправки, не знам защо ти удрят на кекс.
              Канелата(аз лично я ненавиждам) е типична за арабската кухня, също като месна подправка.
              Освен карамфила за който вече казах, че нямам информация в носа и мозъка си-другите подправки са си точно на мястото за арабско месно ястие.

@Търтьо-виното може да е в разрез с мюслиманските традиции, ама живеем в XXI век, а и става въпрос за дюнер който се продава тук.

Съвсем отделно е, че с пилешко месо може да се приготвят най-различни ястия, като никое да не омръзва за два месеца. Не е само дюнер и пържола на скара.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Говорим за оригиналнто нещо дето арабелите му викат чевереме, така де шауарма.
                Не знам що у нас е дюнер.
                Пък който квото иска да слага, аз мислех че боби пита за оригинала.

Слага се зехтин, канела, бял пипер, нътмег (тва е една смес от кво ли не, ама мисля че може да се намери и тук готова - но основно съдържа индийско орехче) оцет, чесън, лимон, сол, кардамон, карамфил, дафинов лист и звездовиден анасон.

Кисне се поне три дена.

Точните пропорции са тайна разбира се

ПП Най-хубавия дюнер става от агнешко
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  ПП Най-хубавия дюнер става от агнешко
                  И от телешко.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Ц, не е достатъчно мазно.
                    А както казва един много готин арабин (ама няма да разправям кой е и с какво е известен, че ше навлезем в религията дето е забранена) - „Хайде на камилите и на мазното“

Коментар

Спокойно можеш да не спазваш рецептата, защото и овкусеното месо ще ти омръзне също като чистото. Имай предвид, че натуралното пилешко филе поема само от киснене поне 30% марината, даже без да го инжектираш или тумблираш. Така че, моето предложение е да си разработиш няколко различни маринати и да си зареждаш в пластмасови кутии по две-три кила мариновано и да ги редуваш. Докато изядеш едното, другото ще е готово.
                      Същото важи и за чистото свинско, контра филе, бут и всяко сечение, което е без ципи/мембрани вътре и няма много мазнина, защото сланината не поема абсолютно нищо навътре.

п.п.
                      Арабите имат една фантастична подправка, която е съставена от други 17 такива и действа по различен начин с различно месо, но за съжаление хем името и забравих, хем и пропорциите вътре бяха някаква тайна. От Йордания беше, само това помня. Към 70 долара килото.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                        п.п.
                        Арабите имат една фантастична подправка, която е съставена от други 17 такива и действа по различен начин с различно месо, но за съжаление хем името и забравих, хем и пропорциите вътре бяха някаква тайна. От Йордания беше, само това помня. Към 70 долара килото.
                        Че 70 долара кило е без пари за подправка
                        Аз за бая години там не съм чул за такава, ма то знае ли човек; ше порова по книжата да видим ко ще изскочи.
                        Да нямаш предвид заатар или бахарат?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Че 70 долара кило е без пари за подправка
                          Аз за бая години там не съм чул за такава, ма то знае ли човек; ше порова по книжата да видим ко ще изскочи.
                          Бе да де, ама преди 20 години и то в Йордания, и то купена от пазара, и то не с 70% в цената рекламен бюджет като Вегета .

Коментар

Преди 20 години долара пак беше 70 гирша

ПП Колкото и да се напъвам - остава да имаш предвид бахарат - тва се прави от седем или осем - чак 17 не са
                            Последно редактирано от turtey; 22-04-13, 23:49.

Коментар

Арабите на "Женския" продават един пликчета, наречени "седем подправки".
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X