Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки


    Това е по дебелото ,сол от същия пакет,130 гр.добре е,но идва с една идея по безсолно от предишните.Установих че чубрицата ни харесва повече от сминдух.

    Още 3-4 дни да потъмнее леко ,макар че фамилията ги харесва точно такива.

    Забелязвам че като ги сваля от простора,по тях има едни черни продълговати буболечки и на първа и на втора серия,миналогодишните нямам спомен
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Супер е. Колко дни го суши?

      Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Около 10 дни
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Я да питам кое налага да се ползва именно морска сол?
          Аз винаги съм ползвал най-обикновена, каквато има в магазина, и няма никакви проблеми.

          Имам едно предчувствие, че ако "хималайската" сол не е толкова скъпа-и такава ще се ползва, като ползващите я уверено ще спорят, че мезетата направени с нея са по-вкусни
          Ако не по-вкусни, поне по-здравословни.

          Гъзария, а не мислене, ама кой както се е научил.
          Има ли желание-има и начин!

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Морската сол е не по-лоша от хималайската. Писна ми от цъфтяща интелектуална пе.ерастия, аюрведична кухня, турбо-полезни храни от братски Китай. Харесвам си добрата класическа българска кухня. Шопска и вълча салата - това е истината. Това зелена салата със тиквени семки и киноа е перверзия. Последно време сме много болни сноби. Помислете само колко кози има в България, а колко козе сирене има по магазините. Такова сирене нямаше даже по тошово време, но сега сме с по-развито селско стопанство-пазарно ориентирано!
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Въпрос на вкус ... казало кучето

              Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Я да питам кое налага да се ползва именно морска сол?
                Налага го факта, че другата е с неясна концентрация.
                0885600006 - Чичо Коце

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Дефинирай концентрация.
                  То да не е разтвор на който може да му се мени концентрацията.
                  Освен ако се слагат други минерали с бял цвят, ама не виждам смисъла.
                  Такова "разреждане" се прави за да се поевтини даден продукт. Но солта си е достатъчно евтина, и няма защо да се "разрежда" Дори обратно-солта се ползва за пълнеж в някои продукти, за поевтиняване, или по-голяма печалба.
                  Например сол се слага в някои евтини прахове за пране, в млените подправки които се използват за солени ястия(черен пипер), и т.н.

                  Това с "несолящата сол" си е чиста легенда.
                  А ако някой толкова иска да разбере каква е солта-има си лаборатории.
                  Или в домашни условия може да се измери гъстота на разтвор с някакъв ареометър.

                  А според мен даже морската сол е с по-голям риск да има разни други примеси, които да я направят по-малко солена.
                  Има ли желание-има и начин!

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Коле факт е че има не соляща сол.Предполагам доста народ сме взимали и слагали и слагали и яденето пак не е солено.Защо не знам ама се е е получавало.
                    Факт е че от както си взех ел.мелачка и морска сол на пакети тоя проблем го нямам.
                    И за бога това е сол.Цената и не като на златото та смятам не е въпрос на снобария,а на избиране на хубав продукт.
                    Няма страшно в умирачката...
                    Страшното е да си жив!...

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      От три години ползвам една и съща марка,
                      и съм доволен от резултата.Не виждам смисъл да я сменям.
                      Нямам палет в момента да го снимам.Всеки е свикнал с някаква,и си ползва нея.
                      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        И аз ползвам готварска

                        Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Кольо, няма нужда от дефиниция. Всички пакети са по 1 кг. Знаеш, че солта е морска, каменна и т.н. (тия дето не ги знаем).
                          Метода на производство е обаче различен - изпряване на морска вода, смилане на инертна маса, изпряване под налягане.
                          Да се върнем на единицата за тегло и обем. Морската сол е доста влажна, другата е абсолючно суха. Изсуши морската и ще си отговориш на всички въпроси. Не съм компетентен по абсолютно всички видове и химични съставки. Моята мярка, а и на много колеги, е опитът ми!
                          0885600006 - Чичо Коце

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Колкото по студено става,толкова повече ми се повишава вътрешния брутен продукт.

                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Аз все си мисля, че сте заблудени от модерното говорене, ама да не се натрапвам.
                              Пак ще ме обвинят, че си налагам мнението.

                              Аз с каквато и сол да го правя-все ми се получава.

                              Ма карайте както ви кефи.
                              Има ли желание-има и начин!

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Ми дай снимки де,да знам по какво да се равнявам
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X