От: Мезета за ракия
Хм, да се "гаси" с мед?
При нас я правим или само със захар, или само с мед, ама това е друга тема всъщност
Накратко - ракия и захар/мед, като кипне пресичам с лъжица вода, повтарям три пъти, накрая преди да влея - щипка черен пипер.
Според баща ми най-добре вървяло с кисело зеле, ама аз си оставам привърженик на лютата чорба.
Първоначално публикуван от maxxx
Преглед на мнение
При нас я правим или само със захар, или само с мед, ама това е друга тема всъщност

Накратко - ракия и захар/мед, като кипне пресичам с лъжица вода, повтарям три пъти, накрая преди да влея - щипка черен пипер.
Според баща ми най-добре вървяло с кисело зеле, ама аз си оставам привърженик на лютата чорба.

Коментар