Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    На пакета на София мел пише "аскорбинова киселина и ензими".
    Тази киселина се води коректор, но това е витамин 'С'...май....
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

    Коментар


    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      Точно витамин С е.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

      Коментар


      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
        Може ли някой да разкаже за консервантите в брашното от магазина?
        В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо? При положение, че само биха го оскъпили.
        Или си фантазираме?
        Хляба става от брашно,брашното от пшеница.
        Пшеницата не става,за нищо.А сега,направете чист хляб?
        Нямате шанс!
        Три години семеен бизнес,ами не стана и ни отказаха/големите хлебопроизводители/!
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

        Коментар


        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          В ензимите, също нищо лошо няма.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

          Коментар


          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            Ще помоля разбиращите за коментар на показаната снимка. Трябва ли да приема, че видинските мелничари/брашнари, най-нагло лъжат не само мен, но и всички възможни комисии?

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010124-1.JPG
Прегледи:1
Размер:458.4 КБ
ID:5804448
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

            Коментар


            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Каква е годността му. Ако е 3 месеца и повече , без консерванти не става. Поне за лимеца е така - брашно , пълнозърнесто , без консерванти - срок на годност 3 месеца.

              Коментар


              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                И аз ползвам Арчар-ско, но бяло, в сини пакети. Хич и не съм се заглеждал какво пише за съдържание и трайност, но помня, че дядо и баба си съхраняваха собствено смляното брашно цяла зима, че и след това. Консерванти не е имало...
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

                Коментар


                • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Тиква и диня издържат спокойно за Коледа, заровени в хамбара. Брашното в книжни и зеблени чували е шест до пролетта
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                  Коментар


                  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    Ей, изчанчиха ни се понятията с тези еко био истерии. Всъщност, по-дълга трайност на продукт, е свидетелство за качество, а не обратното.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                    Коментар


                    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Всъщност, по-дълга трайност на продукт, е свидетелство за качество, а не обратното.
                      ТЦ
                      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                      Коментар


                      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                        В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо?
                        Споко, ЕС бди за здравословността на заводския хляб. Освен това технологията се променя с времето, та слуховете които се носеха преди 30г също вече са с изтекла годност. Гледах на брашната вкъщи, никъде не пише консерванти.

                        Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                        Каква е годността му. Ако е 3 месеца и повече , без консерванти не става. Поне за лимеца е така - брашно , пълнозърнесто , без консерванти - срок на годност 3 месеца.
                        Годността зависи и от сорта пшеница, лимеца явно е толкова, другото друго. Освен това пълнозърнестто е с по-кратък живот от бялото брашно по принцип, някъде наполвина.

                        Да се върнем на рецептите... Днес вкъщи се измайстори полу-пълнозърнест хляб с орехи и синьо сирене. Ароматизира се приятно от орехите, сиренето се усеща съвсем леко, без да мирише на стари чорапи От нетърпение беше изваден леко по-рано от фурната, но все пак се получи:


                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (2).JPG
Прегледи:1
Размер:99.6 КБ
ID:5804494

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (3).JPG
Прегледи:1
Размер:101.2 КБ
ID:5804495

                        Съставки - като за обикновен хляб (брашно, вода, сол, захар, мая и т.н.) с малки корекции:
                        - брашното беше 300г пълнозърнесто, 200г бяло и 200г едросмлени орехи
                        - маята беше повечко - два пакета, суха
                        - имаше и други модификации, но е въпрос на личен вкус (вместо захар се сложи мед, вместо вода се сложи редичък айрян)
                        - сиренето беше стилтън, което е нещо като кашкавал балкански с "мухъл", по-твърдо е от рокфор, жълто и мазничко. Добави се накрая, след като беше готово тестото. Метод по желание, но може така: разточва се малко тестото, ръси се част от натрошеното на дребно сиренце, сгъваш четирите ъгъла към центъра да се получи като "плик за писмо", точиш пак, ръсиш пак, сгъваш, и така към три-четири пъти. Отидоха към 250-300г, ама е въпрос на вкус.
                        - пече се в обикновената фурна, щото предпочитам погача, а не тухла.

                        Коментар


                        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          "Слухове..... сортове пшеница......преди 30 година.......".Обаче един комбайнер от преди 30 години, няма представа как ги правят тия добиви сега......ноооо вероятно ЕС знае....
                          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                          Коментар


                          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Срока за ползване на горепоказаното пълнозърнесто брашно е 28.08.2019-та.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

                            Коментар


                            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              ...
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                              Коментар


                              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                                "Слухове..... сортове пшеница......преди 30 година.......".Обаче един комбайнер от преди 30 години, няма представа как ги правят тия добиви сега......ноооо вероятно ЕС знае....
                                А комбайнерите отпреди 60 години са нямали представа как се правят добивите отпреди 30, което не е проблем, защото и не им е работа.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X