Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Честито и другата седмица да се похвалиш с първите успехи. Имам я същата, но седи в мазето като дълбока резерва. Недостатък за мен са по-дебелите кори, които вади. Ако сте любители на корите, това е вашата машина. Съвет - ползвай я само за правене на хляб. Всички други измишльотини като сладко, туршия и ракия са и противопоказни.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

    Коментар


    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
      Да ти е честито. Но имай предвид, че истински , селски хляб става САМО с брашно без консерванти. Правиш ли хляб с брашно от магазина , по- добре си купувай готов хляб.
      Има нещо вярно......брашно от мелница и при нужда/черно брашно например/ само набухвател (ха сега де, не е маята), без стабилизатори(консерванти)-вредни били.....Купувах си брашно от мелничар с фурна и ми даде едно пакетче/нещо на прах/ да добавям...

      Първоначално публикуван от Майкъл
      Тази е с две бъркалки! Така поне пише в техническата характеристика.
      Имам ги и с една, и с две бъркалки ...., редувам ги.....
      Този от линка ще да е с две бъркалки. Ще прави по-красив хляб, продълговат. Багети съм правил само два пъти.....красиви станахса.

      Ще очакваме снимки на хляба....

      Прочетох, че пише 1 час поддържа хляба топъл. Ние никога не вадим хляба преди да е изтекъл този 1 час, за да се изпари влагата и да не се спитли/спадне хляба.
      Формата на купата 'квадрат' пише, а ма най си е правоъгълник, иначе перките може да се сбият ?
      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

      Коментар


      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        Изгубени в превода
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

        Коментар


        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
          Прочетох, че пише 1 час поддържа хляба топъл. Ние никога не вадим хляба преди да е изтекъл този 1 час...
          Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
          Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.

          Коментар


          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
            Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
            Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.
            В Била - на "6 ти септември" има ромбоидни хлебчета с моркови.
            Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
            Според мен, са страшна вкуснотия.

            Коментар


            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
              В Била - на "6 ти септември" има ромбоидни хлебчета с моркови.
              Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
              Според мен, са страшна вкуснотия.
              Ако намериш рецептата, дори и да няма точно такава програма, може да се комбинират някои операции за приготвянето. След това, ако формата на казанчето те устройва, печеш в машината. Ако ли не, печеш във фурната. Например паралелопипедна содена питка за Бъдни вечер би била запомняща се.

              П.П. Произволна рецепта от нета - https://recepti.gotvach.bg/r-47022-%...80%D0%BD%D0%B0
              Последно редактирано от коко келеша; 01-12-18, 05:45.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

              Коментар


              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                Ако намериш рецептата, дори и да няма точно такава програма, може да се комбинират някои операции за приготвянето. След това, ако формата на казанчето те устройва, печеш в машината. Ако ли не, печеш във фурната. Например паралелопипедна содена питка за Бъдни вечер би била запомняща се.

                П.П. Произволна рецепта от нета - https://recepti.gotvach.bg/r-47022-%...80%D0%BD%D0%B0
                Най-после жена ми се пристрасти към форума,
                започна да чете с интерес тази тема и да води бележки

                Коментар


                • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                  Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
                  Ицо,аз ли да ти казвам че тази кърпа се вика Месал ,имам ги от баба ми.

                  Тъкмо щях да кажа че агогов се бърка и Ицо ме е спреварил.Хляба се вади на секундата..инъче потъва и омеква.



                  Това от преди 4-5 дни, тестото се мачка от хлебопекарната,питка със доста сирене.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

                  Коментар


                  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                    ... Правиш ли хляб с брашно от магазина , по- добре си купувай готов хляб.
                    Ами не е така. Няколко години бяхме само на хляб собствено производство с брашно от магазина (Софиямел или Мелко) и си ни харесваше много повече отколкото онзи от кварталната фурна. Да не говорим за порнографията, наречена "заводски хляб" (едно такова нещо в полиетиленова опаковка).
                    От нова хлебопекарна ме отказа само начинът, по който се спомина старият Мулинекс. Вършеше си много добре работата, но в един момент откачи и започна в несвяст да върти ностоп бъркалките при вече практически опечен хляб. След като видях това, не мисля, че някога бих посмял да оставя подобна машина без надзор (както много пъти бях правил преди това). В крайна сметка, ръчното приготвяне на хляб ми отнема по-малко време, отколкото машинното. За 15-на минути замесвам тестото, около час да втаса и приблизително още толкова - да се опече. Общо - до 2.5 часа. Най-често използваната програма на хлебопекарната отиваше на 3.5 ч или малко повече (при по-голямо количество) ...
                    Ние не сме неутрални!

                    Коментар


                    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      ...След като видях това, не мисля, че някога бих посмял да оставя подобна машина без надзор (както много пъти бях правил преди това)...
                      От един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.
                      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

                      2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

                      Коментар


                      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                        От един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.
                        Не съм сигурен,че е приложимо при всички
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

                        Коментар


                        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Не съм сигурен,че е приложимо при всички
                          Приложимо е при абсолютно всички, освен ако машината не е от тези с полягащите бъркалки. Просто трябва да поседиш един час до машината и да разбереш при какви показания на часовника прави последното премесване преди третото втасване. По-интересното е, че елементарни машини като лидълските, имат звуков сигнал И за тази операция а Мулинекс/Тефал, на тройна цена, имат сигнал само за добавяне на пълнеж по време на второто месене. А по принцип, аз вадя бъркалките винаги, независимо от марката и модела на машината. Просто, както казах, въпрос на час време. Обикновено около 1.35 - 1.45 преди края на програмата се пада последното премесване при по-малките машини.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

                          Коментар


                          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                            От един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.
                            Това, разбира се, може да се прави, ама отива на кино идеята, че можеш да сложиш съставките и да оставиш машината доде не си свърши работата. Ако ще трябва да седя до нея да и бая, ще ми е по-бързо да замеся тестото на ръка.
                            Ние не сме неутрални!

                            Коментар


                            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              Ето това се получава след едночасово 'притопляне' след печене. Това без да го овивам в месаля на баба или навущата на дядо!
                              Автоматът е нЯщо, което прави всичко сам! Поне моите си ги избирам такива. Ако ще ги дебна и тичам след тях......еГати и автомата....
                              Вярно, пише в почти всички упътвания хляба да се вади веднага след печенето,но сме установили, че на нас иначе ни харесва! В противен случай нямаше да го отбележа изрично в по-горното ми мнение.
                              По-напред в темата съм снимал и други хлябове, все като този са.

                              ПП Та, гос'ин "Фактор" @Ронин, не съм се объркал, изразявам собствено мнение!


                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_155054.jpg
Прегледи:1
Размер:253.1 КБ
ID:5804217Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_154307.jpg
Прегледи:1
Размер:216.9 КБ
ID:5804219Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_155014.jpg
Прегледи:1
Размер:470.2 КБ
ID:5804218
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                              Коментар


                              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                Да Ви е сладко
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_175935.jpg
Прегледи:1
Размер:370.7 КБ
ID:5804223
                                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X