Да започна с това, че мразя бръсненето. За мен си е досадно задължение, но не това е важното в случая. Преди десетина години се запознах с един възрастен човек. Бай Петър (оказа се 80 годишен) изглеждаше доста добре, включително кожата на лицето. Направих му комплимент и той ми разказа една история. На кратко- На времето като младеж отишъл при берберина (стар арменец) да го избръсне, че щял да ходи по приятелки. След като приключили, нашия младеж го помолил да му сложи от хубавия одеколон и ако може повечко. Берберина му сложил, но му казал, е ако иска да запази кожата на лицето си е най-добре да не слага нищо след бръснене. Бай Петър го послушал, а аз видях резултата. На първото бръснене пробвах да не слагам нищо. Гадничко, щипеше и ми беше неуютно. След второто-почти никакъв проблем. След третото изхвърлих всички автършейви, лосиони, кремове и помади. Точка. Нямам пъпки или каквито и да е кожни проблеми. Кофтито в случая е, че като се запознах с дядката бях на 40, но за младежите тук, все още не е късно. Приятно бръснене.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Афтършейв
Свий
X
-
От: Четки за бръснене, сапуни, кремове, избор и употреба
Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеДа започна с това, че мразя бръсненето. За мен си е досадно задължение, но не това е важното в случая.
...
На първото бръснене пробвах да не слагам нищо. Гадничко, щипеше и ми беше неуютно. След второто-почти никакъв проблем. След третото изхвърлих всички автършейви, лосиони, кремове и помади. Точка. Нямам пъпки или каквито и да е кожни проблеми. ...
Ако прескоча балсама и пробвам само с крем?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
-
Пробвай без нищо. Няма да умреш със сигурност. 2-3 пъти ще ти е гадно и толкова. Пък не си някой лигльо, до колкото те познавам.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Навремето одеколона е бил задължителен. Защото бръснарите са бръснели с бръснач... Ама не за всеки клиент отделен бръснач... ;-) Та макар, че и с одеколон си е рисковано, без него хич... нали се сещате. А одеколона е вреден за кожата със сигурност и без съмнение, както и всичко друго съдържащо спирт. Ако някой иска без нищо, стара рецепта е с кубче лед...
В интерес на истината 95% от наличните афтершейф козметики са вредни категорично. Но който иска най-доброто, ще знае и как да го намери.
Коментар
-
Точно. И дядо ми Ален Делон, на времето каза, че си кисне мутрата сутрин с ледена вода.
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
От: Афтершейф
В началото като почнах с досадното задължение - пробвах без дезинфекция накрая. То едни възпаления, то едно чудо. После козметики всякакви.
Не знам дали бъркам много, ама в момента съм в другата крайност. Чист медицински 95% спирт. От една година така, нямам грам оплаквания, пък и усещането е незаменимо. Само стоя далеч от печката, че като нищо може да се подпаля.
Абе хората пият алкохол. Колко алкохол да се абсорцира след бръснене - я има грам, я не. Селския пияница пука буквално колкото намери. Помня го от дете как пие. Още е жив и почти здрав.
Коментар
-
Аз навремето започнах с лавандулов спиртМинах през Тройной,Барбон,Деним,Олд Спайс...Сега вече правят автършейв без алкохол,за чуствителни кожи и избора е голям.Аз бих избрал Колонел Конк,Тейлър оф олд Бонд стрийт,Прорасо,или класиката Олд Спайс...
Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
Най-добрият ром е студеният ром!
Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!
Коментар
-
И аз горе долу пробвах известна част от намиращото се на пазара... После не малко четене, докато се спра на нещо за по-дълго време. Моите изисквания към момента покриват продуктите на ARRAN. Много внимавам с всякакви подобни, защото мазането на кожата до голяма степен е горе-долу като да изпиете същото... При това имайте предвид, че в световен мащаб ментетата на козметичните продукти са повече от тези на маслата и автомобилните части... Затова както винаги само от официален вносител и сериозна марка...
Коментар
-
Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеДа започна с това, че мразя бръсненето. За мен си е досадно задължение, но не това е важното в случая. Преди десетина години се запознах с един възрастен човек. Бай Петър (оказа се 80 годишен) изглеждаше доста добре, включително кожата на лицето. Направих му комплимент и той ми разказа една история. На кратко- На времето като младеж отишъл при берберина (стар арменец) да го избръсне, че щял да ходи по приятелки. След като приключили, нашия младеж го помолил да му сложи от хубавия одеколон и ако може повечко. Берберина му сложил, но му казал, е ако иска да запази кожата на лицето си е най-добре да не слага нищо след бръснене. Бай Петър го послушал, а аз видях резултата. На първото бръснене пробвах да не слагам нищо. Гадничко, щипеше и ми беше неуютно. След второто-почти никакъв проблем. След третото изхвърлих всички автършейви, лосиони, кремове и помади. Точка. Нямам пъпки или каквито и да е кожни проблеми. Кофтито в случая е, че като се запознах с дядката бях на 40, но за младежите тук, все още не е късно. Приятно бръснене.НО всичко е строго индивидуално. Има хора дето са с много раздразнителна и чувствителна кожа и без мазила става кофти тръпка .
Поздрави !
п.п. Нещо като гледам, напоследък само тами за бръснения се въртят. Идеята за Оффроуд афтършейв не е чак толко налудничева
Коментар
-
От много години ползвам само балсам за чуствителна кожа, преди с афтършейфа ми ставаше червена и леки сърбежи, пробвайте да се избръснете с "каро" и ще се учудите след избръсването и изплакване, как кожата ти стяга яко, докато с разните известни марки го няма този ефект
Коментар
-
Глей к'во нещо е невежеството. Говоря за моето. Никога не съм слагал нищо. Дори не знам какво е чувството като се наклепаш. А брадата ми е гъста и дебела като четина. Дори крема за бръснене като ми свърши минавам на сапунчето от мивката и изкарвам с него по седмица докато се сетя да си купя нов крем, разбира се какъвто падне. На въпроса на продавача "какъв?" отговарям "дай там някакъв". А пък когато съм на път никога не нося нищо друго освен четка за зъби. За бръснене ползвам еднодневка от някоя будка и си сапунисвам брадата с хотелското сапунче без четка. Та моята работа е мърляшка, а не като белите хора. Чувал съм че имало и специално мазило за избелване на ануса, ама не съм виждал такова на живоПоследно редактирано от elbgt; 13-03-13, 14:24.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар