Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Афтършейв

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Афтършейв

    Ползвах най различни афтършейфове и балсами след бръснене, в действителност след като спрях вече след бръснене ми е по добре, не ми излизат пъпки на втория ден след бръснене (не се бръсна всеки ден а през 4 - 5 дни), но когато си взимам корема и гърдите с машинката ако не сложа одиколон след 4-5 дни когато почнат да избиват косъмчетата ми излизат брутални пъпки и се получава и страшно раздразнение и сърбеж. Но определено когато бръсна брадата и не слагам афтършейфове ми е по добре.
    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

    Коментар


    • #62
      От: Афтършейв

      При мен е обратното, ако след бръснене не използвам автършейф, почва да ме сърби кожата по лицето и да имам червени петна като лек при обрив, така че при всеки е различно.

      Коментар


      • #63
        От: Афтършейв

        За брадатa си ползвам.от години само "Denim"!Друго не бръсна,опазил ме оня!Имам си доволно вълна и си ми е добре и зиме и лете!В плуването не ми пречи също ,не гоня микросекунди все пак!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

        Коментар


        • #64
          Интересна тема. Дискутира се основно как да се премахнат последиците от "досадното" бръснене, но не и причината. Причината за обриви, дразнене и пъпки се крие в ножчетата за бръснене. Масово хората се подвеждат от рекламите и ползват касетъчни самобръсначки. Касетъчните вършат работа при 2-3 дневна брада максимум и трябва да се сменят на 4-5 то бръснене но цената им е доста солена. В противен случай се запълват с умрели кожни клетки, сапун и остатъци от косми, което е благоприятна среда за всякаква гад, предизвикваща горните проблеми. При касетъчните на 3-4 бръснене първото ножче заминава и почва да скубе и дере, предизвиквайки раздразнение. Като капак след бръснене идва и афтършейва, който изсушава кожата и не помага за отстраняване на проблема.
          КАк превърнах досадното бръснене в приятно? На първо място изхвърлих касетъчните, ползвам класическа Меркюр 37C. Първо мия добре лицето си или се бръсна след баня. После крем преди бръснене, четка и сапун за бръснене (ползвам зеления на Прорасо ) може да ползвате гел и пяна но задължително разтъркайте с четка, 1 или 2 минавания с бръсначката, изплакване със студена вода, после СТИПЦАААААА. ДА стара, класическа стипца. После измиване на стипцата със студена вода и накрая лосион. Усещането е, че все едно не съм се бръснал. Няма парене, щипане, пъпки и враснал космърляк. Сега бръсненето не ми е досада, а доста приятно занимание

          Коментар


          • EIvanov
            EIvanov коментира
            Редактиране на коментар
            От 15тина години се бръсна със стар сгъваем бръснач от тези дето се точат на каиш. Бръсненето става бързо и много качествено. Преди много време с такива бръснеха в бръснарниците но после ги забраниха. Брадата ми е много твърда и касетъчните нямат никакъв шанс. Другото което може е единично сменяемо ножче без предпазител. И за да е като едно време ползвам домашен сапун. е вярно е че пяна няма ама върши работа. Правилно или не. все ми е тая.

        • #65
          Да използвам темата, къде в София се предлагат наистина маркови парфюми, тоалетна вода, да не са ментета, само в моловете ли?

          Коментар


          • #66
            От години се бръсна по време на къпане. Бръсна и главата. Не ползвам афтършейв, но след бръсненето, нанасям за последно с четката от сапуна. Разнасям и втривам добре, все едно ще се бръсна. Стоя така около минута и после плакна. На някои сапуни, преди употреба капвам по една капка ментово или евкалиптово масло. Пробвал съм и с камфор, но не ме кефи- въпрос на личен вкус.
            Та-а-а-а, за афтършейф ползвам сапуна за бръснене и нямам оплаквания. Засега.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

            Коментар


            • #67
              Сутрин, след къпане се бръсна и дезинфекцирам с 80%-ен етанол. При всичките прахоляци, сажди, отрови и пот, които са ежедневно върху мен, обриви не съм имал.
              Черно, мирише и разваля характера!

              Коментар


              • #68
                Най-после си харесах аромат който да ми допада, много трудно си харесвам аромат та ето кой ме грабна:

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mexx-city-breeze-m-edt-50ml.jpg
Прегледи:145
Размер:121.4 КБ
ID:6909760


                Ще опиша аз как усещам аромата а не как го описват, свеж, океански бриз с лек дъх на тропическа гора, ехаа как го описах

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X