Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сливова градина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сливова градина

Колеги мисля да направя и една сливова градинка но незнам каде да отида във софия да занеса проби от почвата да ми кажат дали става за тази работа,а надморското равнище е около 960-1000 метра а може и малко повече ,но мисля че има един сорт чачанска от които има 5 вида и те са малко по късни
    0885 297985,мтел-Радо
    0876 556870,виваком като домашен

От: Сливова градина

за София не знам, но в Троян има Институт по планинско животновъдство и земеделие............ а там знаят как се отглеждат сливи ))) вЕрвай ми

за координати ми излизат различни телефони в нета, та не зная кой е актуален, но може някой троянец да се включи с малко помощ

Коментар

В Троян малко западна работата по овошките - за жалост. Лично мое мнение. За анализ на почвата в София http://www.iss-poushkarov.org/. Тези от панаира ги видях. А в гугъла има още доста. Може и по пощата да си ги изпратиш. Много е важно от къде ще купиш посадъчният материал, да не си биеш главата в стената после. Аз имам едни сливи дето уж стенлей, а пък 5-6 години нищо общо. Има много мошеници. Има доста частни разсадници, но не мога да те насоча конкретно. Повече питане и дано уцелиш. Късмет и сполука. И да знаеш аз голям зор виждам с варденето наесен, че народа е много крадлив. Обаждай се, ако трябва съвет.
      Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Много ти благодаря колега за отговора ще ги пазя сливите и аз но да вземат първо да порастът,а фиданките ще ги взема от един разсадник от троян но не знам името на човека но са ми обещали да са свестни фиданки
        0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Погледни и това http://www.offroad-bulgaria.com/show...и-карти. Може да ти е от полза.
          На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Имам сливова градина на 1000 мнв. Сливите са от тези, които стават за ракия - малки, но за сметка на това с висока захарност. С малко гледане си растат без проблем и дават много прилично количество, освен ако не ги порази природата. Име на сорт не зная. Ако нещо с разсадника се обърка, мога да ти дам издънки да си засадиш Надявам се да съм бил полезен.
            LZ1DWW

Коментар

Даи нещо телефонче за връзка
              0885 297985,мтел-Радо

Коментар

0893507026 - Митко.
                LZ1DWW

Коментар

Проекта за сливовата градина още не е осъществен но работя по проект за 50 декара въшньовка градина,засега само почиствам и ще ги поорем но незнам през колко метра да ги садя дръвчетата едно от друго 3-4- 5 метра
                  0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Тя темата от 1 година, но ако все още търсите лаборатория за анализ на почви се обърнете направо към Института Пушкаров по почвознание в София.Там имат и хубави лаборатории и кадрите са на ниво.Телефони ще намерите чрез Гугъл.
                    Като Ви излезнат резултатите за почвения профил след това сам ще се справите по литературата дали става или не вашата земя за дадената култура.

Поздрави,

Коментар

Ето така се започнаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1334.jpg
Прегледи:1
Размер:60.7 КБ
ID:5277923след 2 дниНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1390.jpg
Размер:47.8 КБ
ID:5277925..след 1г. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0261.jpg
Размер:37.6 КБ
ID:5277924Сортовете са Чачанска и Стенлей

Коментар

Първоначално публикуван от lubohamar Преглед на мнение
                        Ето така се започна[ATTACH=CONFIG]331131[/ATTACH]след 2 дни[ATTACH=CONFIG]331133[/ATTACH]..след 1г. [ATTACH=CONFIG]331132[/ATTACH]Сортовете са Чачанска и Стенлей
                        Браво! Хубаво начинание. Ние утре ще пръскаме.
                        Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
                          Браво! Хубаво начинание. Ние утре ще пръскаме.
                          Не е ли късно за прускане? А с какво ги третирате?
                          LZ1DWW

Коментар

Мите, зависи за какво ги пръска, а понякога е по-добре късно, отколкото без хич
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Точно сега след дъждовете е добре едно хубаво пръскане с комбинация от ТИРАМ,ТОПСИН И НУРЕЛЕ,за да се задържат плодовете,да не окапват!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X