Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дърва за огрев от собственна гора?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дърва за огрев от собственна гора?

До Пазарджик има расадник на горското, където има интересни тополи до колкото си спомням някакъв английски хибрит, който достига стопанско значение за около 10 год. По пътя за Пещера, първото село в ляво се намира, за съжаление не си спомням името му.
    Родопите..... Широка лъка.....Солища

Коментар

Пк аз да се намешамПонеже в момента се разправяме с едни пасища и как се чистят.Горския вади картата и вика това е горски фонд демек гора това е обработваема земя демек няма гора на неяЕ да ама на нея има борове по 15 годиниГорския казва там където не е горски фонд няма боровечисти до корен там борът е плевел като шипките.

А ако си решил да садиш дървета без да си мешаш капата с държавни чиновници ограждай си отделните ниви с ивица дървета никой копче не може да ти каже

Сега режеме едни тополи садени преди 70 години от дядото на жена ми огромни дървета обиколил си с тях една ливадасега са към сто броя плюс безброй акации покрай тях
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

От: Re: До: Дърва за огрев от собственна гора?

[QUOTE=Evgeni Enduro;1316866]От прочетеното по-нагоре до известна степен ми се изяснява въпросът за сеч в частен имот.
        Моят въпрос обаче е малко по-различен.
        Предстои ми закупуване на къща с двор в гориста местност> имотът е около 2 дка. Откакто е построена къщата /преди повече от 20 години/ не е стъпвано там. По пътя до нея има израснали десетки борчета. В самия имот боровете са сигурно 100, като някои от тях са доста големи. Направо е непроходимо.
        Тези борове ще ми пречат. Ще оставя някои от тях да си растат, но другите трябва да отрежа. От главният електропровод до електромера също има борове, които са прекъснали електричеството за сградата. Изобщо трябва да се сече доста.
        Трябва ли да искам разрешение от някой и ако трябва кой е този орган!?

Човека явно ти показа закона че има ли декар гора и има ли го в картата значи неможеш сам . Но процедурата не е сложна за това което говориш ти, понеже е бор . Върви в горското викни някой да погледне и няма да имаш проблеми . Ти няма да режеш наред ,за което вече е различно .А относно инвестициите в гора . Едно от най добрите неща е да се залеси акация .Тук се споменава че на 5 година да се реже .Ако я оставиш до 18 ще спечелиш много повече отколкото ако я режеш на 5 години . Така че всеки сам да избира .
        Последно редактирано от MIK; 04-11-10, 09:17. Причина: корекция

Коментар

Имам гора 23 дка в Габрово която съм я виждал 1 път.Много красиво място с 100м лице река-ако някой е наблизо и знае как става номера с подборна сеч да свирка.Давам му пълномощно да реже пък и ако остане и за някоя бутилка уиски -берекет.Аз в къщи имам проблем с див орех-няма такъв певел.За 1 година вдига към 3м че се замислих дали аджеба това л-но става за огрев.Къде мога да намеря таблица колко енергия отдават дърветата?За дивия орех почти ми е известно какъв е резултата но...при такъв растеж все може да се получи нещо.Преди месец си сглобих парно собственоръчно и сега леко съм си изправил средния пръст към ЕОН ама още не съм го опънал нависоко както искам.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
          X