Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите правила за отглеждане на животни в лични стопанства

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
    Куче ли имаш?
    Съжалявам, на мен пък не ми харесва у входа ми някоя леля да гледа 7 кучета. И такова е било. Дори имаше навика да ги изпикава точно пред входа. И от дума не разбира.
    Нямам куче, имам органична непоносимост към фюрерчета и котерийките им.

п.с. У Силистра глобили заведение, че дарява безплатна супа. Глобили собственика, че неговите клиенти били нагъсто и без маски.
    Никого не са глобили, че бил раздавал безплатна супа!
    Пиши го бегал такъв "бизнес". Ако е имало ентусиасти да се борят като последния самурай, тука ги пребиха с един откос. Чуждите вериги хипермаркети харесват това!
    Като цитираш/прокарваш папагалски тезата на онзи мижитурка, можеш ли да представиш смислено обяснение - като как така "чуждите" вериги го били харесвали?

И никой нищо не забранява - регламентира!
    И изобщо не става въпрос за бизнес.
    И двайсет свини - например - далеч (далеч-далеч) надхвърлят понятието: "лично стопанство".
    И въпросът с отглеждането на кучета, отдавна е регламентиран.
    Последно редактирано от davc; 29-04-20, 13:37.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• ikirov
      ikirov коментира
      Редактиране на коментар
      Кой е фюрер, ГЕРБ и Черния генерал ли имаш предвид?
      Аз съм за еднакъв закон за всички. Забелязвал ли си, че Бойко рядко може да го видиш с правилно поставена маска. Като Ким Чен Ун също.
      http://glasove.com/categories/koment...uzhda-ot-maska

ПП
    В предишният формат на форума можеше да се наслагат по няколко цитата едновременно, в едно мнение - сега има ли такава възможност?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Производител и такъв за лично ползване са различни неща. Ако ще печелиш значително пари с тая дейност, спазваш правила, плащаш данъци, евентуално получаваш и субсидии.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• ikirov
        ikirov коментира
        Редактиране на коментар
        davc, ами решете проблема по сталински, дей гиди кулаци. Цели села обезлюдиха по странджанско, изкупуват БГ територия за цигара пара, и внасяме залежалите хранителни запаси от другия край на света. На едно с боклука на Италия.
        Изнасяме работна ръка. И злато.
        По време на "ветеринарния контрол" облечени в скафандри мургавели обикаляха и унищожаваха стопанства, като същински айнзац групи. Няма документи няма изследвания няма дявол. И куките плашеха стопаните да не знаят много, че да не ги заврат под килима на бащино огнище. Заптиета същи.

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        И аз смятам като davc. Интерес има фиска и потребителя, само бай Ганьо-тарикат, искащ да печели без да спазва никакви правила, ще загуби. Е, вероятно между тия Ганьовци има и читави, които само бюрокрацията ще им попречи да си регистрират официално дейността, но те ще са много малко. Сериозните хора, вършеща тая работа с полагащата и се сериозност, ще намерят начин да продължат спазвайки и тези изисквания.
        А за значително и незначително печелене, имах предвид, че производителите за лични нужди, вероятно също ще им остава нещо за дребни продажби, но до такива мащаби е практически без достатъчно голямо значение за да се хаби ресурс за контрол. По този начин също тези правила няма да засегнат наистина нуждаещите се от социална подкрепа производители за лични нужди.

• ikirov
        ikirov коментира
        Редактиране на коментар
        Цецо, друго си е на сигурна заплата като тебе.
        На приятел земеделец отказаха социална помощ, щото не е циганин. Документално са изрядни. Той е на границата на фалита, с тия корона простотии ще го довършат. Зърнарите си прибират субсидиите от ЕС и 5 пари не дават за бледоликото простолюдие.
        Чак ме е срам някой път що за "народ" сме.
        Аз съм се борил с чантаджии, вероятно затуй ми е такова мнението. Чума не ти трябва.

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      ПП
      В предишният формат на форума можеше да се наслагат по няколко цитата едновременно, в едно мнение - сега има ли такава възможност?

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      ...тест

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      ...тест
      Има. Цъкваш "цитат". Бутонът "публикувайте отговор" става розов. Нацъкваш колкото цитати ти трябват от бутона под мненията, и пак цъкаш на розовия бутон. Появяват се в едитора всички мнения които ти трябват.

Коментар

Темата придобива уродлив характер и я приключвам.

Законите са за спазване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
        X