Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите правила за отглеждане на животни в лични стопанства

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

БулАф, имаш ли нещо по същество в тая тема? Разбрах, че не те кефя. То и Онзи, на Комуто не бива да споменаваме Името тук според правилата - и него са недолюбвали, в квалифицирано мнозинство.
    Сертификатите има кой да ги оценява, още не съм опрял до служители на държавна хранилка, че да оцелявам.

Коментар

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
      БулАф, имаш ли нещо по същество в тая тема? Разбрах, че не те кефя. То и Онзи, на Комуто не бива да споменаваме Името тук според правилата - и него са недолюбвали, в квалифицирано мнозинство.
      Сертификатите има кой да ги оценява, още не съм опрял до служители на държавна хранилка, че да оцелявам.
      Колко по-по-същество да ти бъде обяснено кое и защо е направено (включително и за пчелите) бе, приятелю със специални потребности ?
      Картинки ли да ти се нарисуват?
      Адрес ли да дадеш, та дa ти докарамe в съседство трийсетина крави да дишаш волно миризмата на гюбре и прясна пикоч ?
      /привилегията сутринта пред входната порта да играеш на ''дама'' скачайки от торта - в торта ти го оставям бонус /
      Стадо кози + един пръч да ти докарат, та да ти смъдне чак на очите от миризма... ?
      Кое? Кое кажи?

/абе - ти да не си от тия дето имат фетиш към урината …? Поливат ли те с шланговете и ''golden shower''- ите, a?
      Ама много извратено това с кравешката бе братче. мнOо ... /

Коментар

Бул Аф, не знам кой е със специални потребности, ама аз становище по евентуалната нова наредба почти не съм изказвал. Споменах само, че по-добре 40 кошера, отколкото змиярник и треволяк до нас. Като запустеят имотите и минава турчина да ги изкупува за "един сигар пара".
        Явно и 5 пъти не стигат да ти го напиша, че търся "правия сценарий". Кво се прави над 5 кошера, че да е по закон. Явно има някаква пътека и изисквания, и пуснах темата ако изобщо някой има хабер. Пчеларите нямат и идея, че вече са нарушители. Като гледам ГЕРБ с какъв хъс плющят 5 бона глоби за настъпване на тревна площ пред входа... Аз животни не гледам, ще гледам сеира отстрани. Оня виц за мишката дето споменала за капана, после заминало цялото лично стопанство... Поне 2 пъти мина по темите, няма да го повтарям. Другата година може нас да подкарат за нелицензирани домати. Наглостта ИМ няма горна граница.

п.с. У Силистра глобили заведение, че дарява безплатна супа. Глобили собственика, че неговите клиенти били нагъсто и без маски. Въздържам се да дам квалификации на кръглите капи, че ще превъртя таман 2 пъти скверно-метъра.

Последно редактирано от ikirov; 28-04-20, 16:42.

Коментар

Единственото, което видимо търсиш e популяризиране на лицето (всъщност - изключително проста анатомична форма с две бузи, by the way ) Костя Копейката и неговия лумпен-кръжец ''Израждане'' .
          Между другото - идеално се вписваш в мизансцена там

Коментар

• BulAf
            BulAf коментира
            Редактиране на коментар
            Точно па ти, дето се мокриш сигурно от радост при съзиране на лика Копейкин да казваш, че не си ги ''виждал на живо''...?
            Чували сме ги мнoого пъти тез девичи излияния

• ikirov
            ikirov коментира
            Редактиране на коментар
            БулАф, как се казваше туй твойто. Обсесивно разстройство ли кво беше, не ми е специалност. Нерде Възраждане, нерде Копейкин, нерде на баба Гицка 11-те заека.

• BulAf
            BulAf коментира
            Редактиране на коментар
            А ти - Копейкин глашатаю тряя да кажеш дe е
            И да обясниш какъв и е бил проблема на ''баба ти Гицка'' от 2006 година да не се изнесе, и да си гледа зайците (щом иска да й е бизнес) където и е мястото, а не да овонява комшиите си с пикочa им ;-) !?!

Колко толкоз си е пощилa вълната баба ти Гицка, та за 14 ГОДИНИ не си помръдна вуната да я свърши тая напълно нормална селскостопанска работа ?

БулАф, няма как да разредиш къщите на село през половин километър. В града има чалга и задръствания. На село хората гледат животни, друг поминък нямат. Проумей, че идеално щастие няма. Над 10 заека имаше комшията до мене. Не ми е замирисало. И кокошки гледа. Някога и крави, при това оборът му е залепен до моя постройка. Някога като гледаше прасета беше страшно. Сега одъртяха хората и няма кой да се занимава.
          И още не си разбрал, че темата е оформена като за дискусия, не като мрънкане. Пчелари имаме много, и още никой не знае каква балтия са им нагласили. Имам близък роднина пчелар, както и един приятел. Животът е по-сложен отколкото ти е в главата.
          "Ушевите сигурно са полудели", има едно старо и непреходно филмче с подобно заглавие. Чудя се вече отде ще ми го нахендрят. Няма данъци сега и са като ритнат кошер. Опряли са да прибират пенсиите на дядовците. Камерите ми висят от поне 5 години, дето пуснах в другата тема. Чак сега почнах да се притеснявам да не ме атакуват оттам. 4 цифрени глоби за нищо ги нямат, а ЧСИ потриват ръчички за имотчета, като мине мътната вода.

Коментар

• BulAf
            BulAf коментира
            Редактиране на коментар
            А ти когИ ще проумееш, че си един нещастен тип наложително нуждаещ се от лекарска (психиатрична) помощ

И ти се обясни, дришльо софийски да не ми обясняваш кое как е на село щото тук ти си на гости ;-)

Киров, случайно да си забелязал, че никой не забранява да се отглеждат повече от посочените бройки животни?
          Тогава обаче се преминава на друг режим-вече става промишлена дейност, и там правилата са други. Просто искат да вкарат някакъв ред и отчетност при отглеждането на животни в двора.
          Щото корона, корона, ама и АЧС си върлува, и птичия грип има ненадейни пикове, шап, антракс, и други там не са се скривали, та се търси някакъв начин ако не за контрол, поне за отчетност и да се знае колко и какви животни има в това и това село.

Ама ти въпреки купшчината дипломии сертификати за образование явно нямаш капацитет да проумееш защо се прави това или онова от управниците. Просто си от онзи тип хора които винаги са Анти. Даже и да гласуват да дадата на Тезриев няколко милиона евро, да му осигурят доживот по две налични 18 годишни мацки, да му осигурят доживот ядене и пиене каквото му харесва-ти пак ще си против. Щото тъй.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• santaclash
            santaclash коментира
            Редактиране на коментар
            Не намесвай бизнеса с личните стопанства. Пак ти го пиша- различни неща са. Едното си е за теб и семейството. Другото-за пазара. Също като с ракията-може да си свариш у вас, но има и винпроми. Правилата за двете няма как да са едни и същи.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            "Ти как си иначе?"
            Благодаря, супер съм.
            Само за протокола-не се имам за умен(то ако бях, ехееей), обаче пък се съмнявам във всичко и се опитвам да го анализирам и да разбера защо е точно така, а не иначе, и кое налага да е именно така.
            Бях ти казал в някаква тема преди време-преди да започнеш да критикуваш-постави се на мястото на този който критикуваш, и се запитай(за себе си) какво би направил ти, ако беше на неговото място в тази ситуация.

Ама тя природата, природата...

• BulAf
            BulAf коментира
            Редактиране на коментар
            Давай адрес. Камиона на комшията таман е свободен! Hа два курса ще докараме двайсетина рогачки да те даряват с торти и шербет щом ти харесва
            /ако се вречеш и да ги гледаш - и парA ще изкараш
            Евaси и кефa, A? /

santaclash коментира
          Днес, 21:01
          Не намесвай бизнеса с личните стопанства.
          11 заека или 6 кошера. Грамаден бизнес е туй. Сигур ще ги подкарат по патентен данък, действаща фирма, счетоводство, фирмена сметка в банка, осигуровки...
          Пиши го бегал такъв "бизнес". Ако е имало ентусиасти да се борят като последния самурай, тука ги пребиха с един откос. Чуждите вериги хипермаркети харесват това!
          Оная ферма дето я закриха, на баба Дора. Още бачка, ама е в сивия сектор. Те ти ред и администрация. Чумата не ни тръшна, ама чантаджията ще ни довърши!

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Все някъде трябва да се сложи граница. Ако е 20 заека-някой ще скочи, че неговото семейство яде предимно заешко, и 20 не му стигат за година, иска да са 50.

Ама то природа, не можеш да риташ срещу и.

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение

11 заека или 6 кошера. Грамаден бизнес е туй. Сигур ще ги подкарат по патентен данък, действаща фирма, счетоводство, фирмена сметка в банка, осигуровки...
          Пиши го бегал такъв "бизнес". Ако е имало ентусиасти да се борят като последния самурай, тука ги пребиха с един откос. Чуждите вериги хипермаркети харесват това!
          Оная ферма дето я закриха, на баба Дора. Още бачка, ама е в сивия сектор. Те ти ред и администрация. Чумата не ни тръшна, ама чантаджията ще ни довърши!
          Ех.., на баба ти Дора се крепеше клетото ни животновъдство, па те изедниците - да вземат да я капичнат …
          ПOскам сAлза , ама съм с уверената надежда, че ти ще го възродиш .

Коментар

Ех, кви времена станаха. Брат за брата душманин!
            Да мрат кулаците! Щом сте рекли. Кво ми дреме за дребните стопани... Да фащат дисагите и да изкарат по едно вишо. Нищо, че Боко ни праща да гледаме картофи!
            Ще внасяме месо от Южна Америка, че и ушите ни ще плющят! Като ни сметнат транспортните разходи, и па на далавера. Смятай пък там колко е евтино!

Коментар

Ни сЪ прави - ти имаш и ''образование'', и ''сертификати'' . Ще спасиш кака си Дора !

Коментар

Нищо не се прави с мисъл за хората, а за унищожение на дребния бизнес. Наредбата е логична - който гледа за себе си няма да го засегне, но който прави дребен бизнес е на пангара.

Коментар

Изнасянето на oборите е едно от малкото смислени и хубави неща дето се случиха в селския бит.

На който му се гледат малоумия - недомислици в селското стопанство (незаинтересованост да се реши проблема) да погледне как може да вдигнеш оранжерия законово...
                  /говорим за профи оранжерия де! (макар, че май са отменени изключенията от правилата и за дребните, "дворни" такива…) /

IT ''специалиста с многото дипломи'' да пропусне, че току виж пукнал някой капиляр и предозирал с Валидол-a

Коментар

• santaclash
                    santaclash коментира
                    Редактиране на коментар
                    На квадратура са. До 200 м2 са без разрешение за строеж.
                    А 200 м2 си е доста оранжерия....

• BulAf
                    BulAf коментира
                    Редактиране на коментар
                    200 квадрата стават за лично ползване, да. За сериозно земеделие са смешни.
                    /Ама попаднах (не съм задълбавал, че си ровя за големите и ме боли главата...), че това облекчение по ЗУТ е отпаднало и за тях../

Въпроса е - че са в законoва дупка ...
                    Строежа им е споменат единствено в ЗУТ (Какъв мозък трябва да си, да поставиш ''строежа'' на найлонов парник наравно с тоя на заводско хале не ми го ражда акъла…) . А ЗУТ се отнася за урбанизираните територии.. Строеж в земеделските масиви не го касаели .

За строителство в нивите има една наредба (по която се строят именно оборите и разните обслужващи сгради). Ама в нея, едно че има ограничение по процента ''застроеност'' (обобщено - на 10 декара можеш да ''застроиш'' един). И второ (по важното) - парници и оранжерии въобще не са посочени като допустими ''сгради'' за строеж по тая линия (без смяна на предназначението на земята) ….

Да се смееш ли, да плачеш ли … ?
                    /Aма предвид многобройните дела и осъждания за премахване на ''незаконните строежи'' си е за плач :-) /

А градските обори кога? Тротоарите са осеяни с т.нар. от тебе сладкиши. Да не ти се случва комшия по панелка да гледа едно или няколко големи псета. Денонощен адски шум и смрад. И това не на 100, а на 3 метра от вратата ти. Освен това в затворено пространство, общи части дето му казвате. Освен това не ги гледат за прехрана, а от идиотия. Че и на асансьора ги возят, наедно с останалите клетници съседи. И бълхи са ми имплементирали в такива условия.
                  Като сме подкарали да ставаме по-католици от Папата - айде и градските обори да изчезват!
                  Над 5 кг. кучи - айде индустриално животновъдство по патентен данък, с фирма, счетоводство, банкова сметка и осигуровки. Нали белите държави гоним. Пенчо разправя, че ги разпиляват с данък кучи.
                  Последно редактирано от ikirov; 29-04-20, 10:32.

Коментар

Ама ти май не си просто безобидно, досадно дрънкало - съвсем определено и съзнателно прокарваш манипулации (па дали възмездно, или безвъзмездно е друг въпрос)!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• ikirov
                      ikirov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Куче ли имаш?
                      Съжалявам, на мен пък не ми харесва у входа ми някоя леля да гледа 7 кучета. И такова е било. Дори имаше навика да ги изпикава точно пред входа. И от дума не разбира.

• Кольо
                      Кольо коментира
                      Редактиране на коментар
                      В случая не става дума за кучета, а за Терзиевци.
                      Толкова ли не можеш да го проумееш, или нарочно, а?

• ikirov
                      ikirov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Кольо, ти пък не можеш ли да проумееш, че живеенето до кучкарка е кошмар? За панелка говоря, не на село. Смърди още като отвориш вратата на общия вход.
                      Айде, като ще бием животновъдите - нека е методично и принципно. Искам ги кучкарите и тях по новия закон! Дето на никой не му е ясно още какво и що.

п.с. Както не гледам у твойта паничка - тъй не гледай у мойта, моля. За намеците за платени постове имам предвид. Както вече споменах многократно - до такива пари далеч не съм опрял.

Всичко, което е бизнес, трябва да е бизнес. Затова и трябват някакви граници, щото иначе се стига до нелоялна конкуренция.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                    X