Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една моя сбъдната мечта!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Една моя сбъдната мечта!

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
    Макар и със закъснение - честито!
    Мария, пишеш, че се чувстваш некомфортно с по-едър кон. И аз съм така и се чудя защо. Обяснавам си го чисто психологически, сигурно ме е страх от падане от по-високо, или пък прекалено ме респектира по-високия ръст на коня. Не знам. Ще ми е любопитно ти имаш ли обяснение.
    Що се отнася до гледането на коня в база, винаги съм се чудела той дали не възприема по-скоро гледачите като собственици. Искам да кажа, че връзката с коня се създава бавничко и включва освен 1-2 разходки с него, още много други неща и грижи, за да се получи. Как мислите? Интересно ми е, защото всеки път като започна да се чудя за покупка на кон, все до там спирам. Истината е, че нямам много свободно време и си мисля, че само ще си въобразявам, че конят ме припознава като собственик. А да е мой само защото съм го купила, не ме устройва.
    Благодаря.Друг вариант освен конната база невиждам,защото коня не е като кучето!Конят има по-специални ежедневни грижи,като ресане,къпане,разходки и подрязване през определен период,а най-важното с което трябва да се съобразим е,че конят е стадно животно и трябва да е сред себеподобни.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
      Макар и със закъснение - честито!
      Мария, пишеш, че се чувстваш некомфортно с по-едър кон. И аз съм така и се чудя защо. Обяснавам си го чисто психологически, сигурно ме е страх от падане от по-високо, или пък прекалено ме респектира по-високия ръст на коня. Не знам. Ще ми е любопитно ти имаш ли обяснение.
      ....
      И аз започнах язденето от магаре ... в същност коза - но това е съвсем в миналото... В последствие научих малко повече от това , че аз трябва да съм отгоре - в конната база във Виница , където имах възможноста да яздя Английски , Източно Български, Донски, и Шагия ... А в последствие и Арабски - но на друго място. От едрите коне - най-добре се чувствах на единият от Донските, който возеше плавно като пейка , но на другите имах чувство , че съм се качила на камила. В последствие си купих едногодишен Делиормански кон и си го обучавах и гледах сама при баба и дядо .... и така докато не стана на 3 години и не дойде времето за студентстване.
      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
        Стискането с бедрата е нещо с което не бива да се прекалява - в книгите за висша езда стягането с бедрата е команда за спиране, притискане с подбедрицата е команда за тръгване.
        не говоря за стискане на бедрата, по гърбове и на състезателни и други коне съм виждала многа неща - виждала съм и отпуснати хор ана седлото, които непрекъснато забиват пети в корема на коня ..................... сигурна съм, че ще разбереш какво означава това за коня

Висшата езда -е това е друго както ездачи така и коне

Респект към дебелите книги и учебвиците по коневъдство (имаше време в което знаех наизуст някои от тях и упражнявах придобитите познания), но СЛАВА богу всеки кон си има характер и всеки човек освен него има и чувство за баланс и тн - за мен успеха идва когато се постигне хармония ......

полезно е да се чете - научаваш дори при кое положение на тялото коня може да те хвърли и други нещица - но ТРЪПКАТА, когато реално те е хвърлил е друга

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
          не говоря за стискане на бедрата, по гърбове и на състезателни и други коне съм виждала многа неща - виждала съм и отпуснати хор ана седлото, които непрекъснато забиват пети в корема на коня ..................... сигурна съм, че ще разбереш какво означава това за коня

Висшата езда -е това е друго както ездачи така и коне

Респект към дебелите книги и учебвиците по коневъдство (имаше време в което знаех наизуст някои от тях и упражнявах придобитите познания), но СЛАВА богу всеки кон си има характер и всеки човек освен него има и чувство за баланс и тн - за мен успеха идва когато се постигне хармония ......

полезно е да се чете - научаваш дори при кое положение на тялото коня може да те хвърли и други нещица - но ТРЪПКАТА, когато реално те е хвърлил е друга
          Нямам много опит в това конете да ме хвърлят, до колкото си спомням съм падала заедно с коня малко повече пъти от колкото да падна аз от него. След индианското първоначално яздене и наученот в конната база после (жестокостите със шпорите мундщуците пребиването на конете при отказ или тормозът обездка - до такава степен ме отвратиха от "правилата в ездата" - че, когато дойде времето да си обучавам своя кон предпочетох да запазя индивидуалноста му, от колкото да се опитвам да го превръщам в спортен уред.
          Да яздиш коня без да му причиняваш излишен дискомфорт - това е сполучливата езда според мен. Без седло - защото пречи, с отпуснато но бдително тяло (не напрегнато) и без лудото въртене в кръг на затворен манеж ...
          И много внимателно да не му позволиш все пак да си мисли , че може да прави каквото си иска - защото малко по малко може да стане неуправляем, колкото и да е бил обязден, спокоен и обучен. Все пак безопасноста е на първо място - и контакта с поводите и бдителноста с равновесието помагат най-много да не се окаже ездача изненадан и на земята... за това - поводите не бива да се оставят отпуснати.

Може да се язди и по този начин - кон на който за пръв път му се качват на гърба .... А дългите поводи на каруцата са увити около шията на коня...

Но темата е за една мечта - превърнала се в реалност .... чакаме с нетърпение още снимки ... да си мечтаем тихичко и ние, за нови срещи с кончетата....
          Последно редактирано от iai-bg; 09-07-09, 12:07.

Коментар

Това е темата разбира се и любовта ни към конете в частност , добре, че новия горд собственик я съживи ...... с кон слава богу не съм падала никога , от кон безкрайно много пъти ....... а бляскавото си бъдеще на жокей оставих по същите като теб причини

тренировъчни програми много, подходи още повече - техниките пре яздене са различни, зависи какво правиш

единствено знам, че обичам конете и се радвам, че имам сродни души
            не по-малко удоволствие ми доставя сресването, и другите грижи за коня или просто да го гледам ка си пасе
            Последно редактирано от Софианитка; 09-07-09, 14:04.

Коментар

Днес е неделя --- Как е кончето ?

Коментар

Днес е неделя --- Как е кончето ?
                Днес имах неотложни ангажименти,но утре смятам да прекарам деня с него.Поздрави.

Коментар

Хаки не си създавай проблеми - бързо казвай как мина посветения на красавеца ден .....

Коментар

Седлото от Иван - на Сашо зетму ли го купиhttp://sedlabg.com/conditions.php

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                      Седлото от Иван - на Сашо зетму ли го купиhttp://sedlabg.com/conditions.php
                      Да,от него се оборудвах с това седлоhttp://sedlabg.com/product_info.php?products_id=126

Хаки не си създавай проблеми - бързо казвай как мина посветения на красавеца ден .....
                      Нямаше кой да снима та затова нямам "доказателства",но обещавам утре да съм с оператор
                      Последно редактирано от cveti; 14-07-09, 18:51.

Коментар

Първоначално публикуван от haki Преглед на мнение
                        ....
                        Нямаше кой да снима та затова нямам "доказателства",но обещавам утре да съм с оператор
                        Едно птиченце ми каза ... че мускулната ми треска от двата дни яздене ще мине двапъти по-бързо ако разглеждам снимки на прекрасен Арабски кон ... Ние търпеливо си чакаме , но не забравяме лесно ... обещанието си е обещание....

Коментар

Едно птиченце ми каза ... че мускулната ми треска от двата дни яздене ще мине двапъти по-бързо ако разглеждам снимки на прекрасен Арабски кон ... Ние търпеливо си чакаме , но не забравяме лесно ... обещанието си е обещание....
                          Малко е окалянно пак е Арабски...

Прикачени файлове
                          Последно редактирано от cveti; 30-07-09, 19:44.

Коментар

разкошен бонбон

Коментар

разкошен бонбон
                              Малко да разхлади и ще има нова фотосесия

Коментар

Хаки излагаш се нещо момче .... Как върви с коня

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X