Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Получих си парите от субсидии!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Получих си парите от субсидии!

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
    И аз така смятм, че тая политика със субсидиите е генерално сбъркана и погрешна. Ама това е американска и европейска политика, интереси на лобита, ухажване на влиятелни групи (фермери) от страна на политиците и т.н.
    По този начин само се изкривява пазара и целта е не да произвеждаш нещо качествено и на добра цена, а да се харесаш на чиновника, който ще ти отпусне субсидиите. Отделно че субсидиите на наш терен са още по-вредни, защото с тях с уреждат обикновено "наши" хора, а нормалните фермери затъват.

Проблема с премахването изцяло на субсидиите и оставянето на земеделието да плува в пазарни води едва ли може да се случи изобщо. Трябва всички държави едновременно да премахнат субсидиите, а това няма как да стане. Пък и не виждам логика изобщо да има субсидии, за който и да било сектор от икономиката.
    Ми не е точно така. зависи кой как го прави.

Представи си, че ти си най-най-високотехнологичната страна, и т.н. и понеже всичкият ти високоплатен персонал виси пред компа да бъцка там нещо си в полза на целокупното човешко бъдеще, но пък заради краткосрочни цели, доставчиците на ,ъъъъ, напр. домати запушат тръбата по която ти пращат доматито и ко станА ся, рАкията тряба да я пием със снежанка щото няма го доматито за шопска
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      Ми не е точно така. зависи кой как го прави.

Представи си, че ти си най-най-високотехнологичната страна, и т.н. и понеже всичкият ти високоплатен персонал виси пред компа да бъцка там нещо си в полза на целокупното човешко бъдеще, но пък заради краткосрочни цели, доставчиците на ,ъъъъ, напр. домати запушат тръбата по която ти пращат доматито и ко станА ся, рАкията тряба да я пием със снежанка щото няма го доматито за шопска
      Виж сега, ако си високо технологична страна ще си купиш доматите по пазарни цени и няма да ти дреме. Примера с картофите за 6 евроцента е показателен за вредата от субсидиите. Загиват истинските фермери, а субсидиите ги взима не който трябва.
      А най-големия абсурд е, че ние всички с нашите данъци осигуряваме субсидиите всъщност. Само че нямаме думата къде да отидат. Ако зависеше от мен бих премахнал на мига всякакви субсидии. Пазара да отсее жизнеспособните.

Коментар

Petrof , усещаш ли нещо познато...

Май ще се разровя за комсомолската си книжка, че нещата вече са предсказуеми...

Липсват само бригадите и будалкането дето ни го правеха, че има значение колко щайги ще събереш, и какви пари ще вземеш...

След национализацията на банките по света, тия уродства със субсидите и това че гръцките мързели с ядене и пиене по трасето си договарят плащания - нещата са ясни...

Един призрак броди из Европа...

А да видим кой ще познае, кой е призрака!

Коментар

"битието определя съзнанието"

(не-буквален цитат от нейде си)

помисли пак, неслучайно споменах тръбата за домати

упс, т'ва беше отговор на
          petroff

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Petrof , усещаш ли нещо познато...

Май ще се разровя за комсомолската си книжка, че нещата вече са предсказуеми...

Липсват само бригадите и будалкането дето ни го правеха, че има значение колко щайги ще събереш, и какви пари ще вземеш...

След национализацията на банките по света, тия уродства със субсидите и това че гръцките мързели с ядене и пиене по трасето си договарят плащания - нещата са ясни...

Един призрак броди из Европа...

Пепел ти на езика , пу-пу-пу , да не дава господ
            То в Западна Европа капитализма е малко сбъркан - смесили са го със социализъм.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk;628634...[B
              Един призрак броди из Европа...[/B]

аха,мммм, призрака на интереса мже би ?

Коментар

Вие мислете кой е призрака, а аз ще ви разкажа нещо...

Един мой работник, върнал се от гурбет в Италия, го питам, какво прави там, бе? / на село се говори на "бе"/?

А той ми отговаря - " Спиехме у едни бараки, у една черешова градина и като се появят фотографи, носехме стълби и се катерихме по дърветата!"

Оказва се че в Италия плащали субсидии за череши и инспекторите обикаляли с фотоапарати да снимат, дали се стопанисват градините!

Коментар

my point exactly

Коментар

Субсидиите за земеделието за средство за поддържане на ниски цени на храните. А те са една от основнитв причини да има или да няма цоциален мир. На средните европейци не им пука как се разпределят бюджетите, стига да им е евтин хляба и мръвката. Напоследък се чуват гласове за премахването на субсидиите, но не мисля, че ще стане скоро. Защото аз например, ако не получавам субсидия, при тези цени на селскостотанската продукция не бих могъл да просъществувам повече от една година. При цена на житото 22-25 ст/кг, а на слънчогледа 35-40 ст/кг просто е невъзможно да се обработва земята, да се тори и пръска, и да се поддържа и купува нова техника.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Субсидиите за земеделието за средство за поддържане на ниски цени на храните. А те са една от основнитв причини да има или да няма цоциален мир. На средните европейци не им пука как се разпределят бюджетите, стига да им е евтин хляба и мръвката. Напоследък се чуват гласове за премахването на субсидиите, но не мисля, че ще стане скоро. Защото аз например, ако не получавам субсидия, при тези цени на селскостотанската продукция не бих могъл да просъществувам повече от една година. При цена на житото 22-25 ст/кг, а на слънчогледа 35-40 ст/кг просто е невъзможно да се обработва земята, да се тори и пръска, и да се поддържа и купува нова техника.
                      Значи в земеделския сектор има нещо изначално сбъркано с цените.Та затова са нужни субсидии.При тая система европа ни залива с излишната и субсидирана продукция пластмасови домати фуражен компир сухо мляко и др.Как да се бориме ?Освен да си произвеждаме истинска стока и да се надяваме европейците да си променят вкуса
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                        Значи в земеделския сектор има нещо изначално сбъркано .....
                        Преди време във вестник "Капитал" (още не бяхме член на ЕС) имаше статия, която беше озаглавена "Европейските фермери в страната на чудесата". Според информация от статията половината от бюджета на ЕС е предназначен за селскостопанска политика. 80 % от субсидиите отиват при 20 % от фермерите. Селското стопанство формирало 1.6 % от БВП на ЕС, а в сектора са заети около 5 % от работещите.

Дали селското стопанство не е най-скъпия и неефиктевен бизнес в ЕС?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Днес по сметката ми се появиха неочаквани гости!

Не вярвах, че някой ще плати нещо, ама си взех парите до стотинка!

Между другото /става въпрос за субсидии за обработка на единица площ/, когато миналата година ги декларирах, всички колеги ми казваха - "Балък, пиши ги и тия ниви за пасище!"..

Да ама аз си писах чинно нещата.. И изведнъж дойдоха момък и мома с лаптопи и ГПСи, с една Нива и ми обиколиха нивиците...

Та от 600 декара, откриха 3, които са обрасли с храсти и не могли да влезнат в плащанията...

Та вие ми говорете, колко скапана държава сме, а пък аз с тия парички ще си направя навес за тракторите...

Освен честито и браво , че ги дочака - друг отговор просто е излишен !
                          Те всичко вече са написали колегите , но - щом още номера върви - не се отказвай и тази година да си ги поискаш !
                          На никой производител не е за завиждане ! И на теб ! Успех !

Коментар

А субсидиите ще се качат до 30-32лв и след това ще почнат да спадат така както са се качвали 18лв-22лв-24лв-32лв-24лв-22лв........Ако сте чели ПРСР-Програма за Развитие на Селските Райони 2007-2013
                            моето мнение е да сме живи и здрави и какво дойде

Това разбира се са примерни суми за субсидиите може да са повече може и по-малко това зависи от нашите агенции как се справят със задълженията си към ЕК
                            Последно редактирано от cveti; 22-02-09, 17:03.

Коментар

Колеги аз още не съм си получил парите ходих до разплащателна агенция и от там ми казаха че съм имал застъпване и ще ми бъдат преведени по късно но не можаха да ми кажат кога. Някои знае ли нещо нещо по този въпрос има ли някои друг с подобен случай ?

Коментар

Вчера са превели доста.. проверявал ли си сметката?

Един познат има оромни площи, понеже има отклонение /грешка/ в ГПС са на проверяващия, са го забили като неправилно деклариран...

Обиколили са нивите, но при тези разстояния 5 метра грешка дава огромни площи, като несъответстващи...

Пък може и да не е така, казвам каквото чух..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X