Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Получих си парите от субсидии!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Получих си парите от субсидии!

Днес по сметката ми се появиха неочаквани гости!

Не вярвах, че някой ще плати нещо, ама си взех парите до стотинка!

Между другото /става въпрос за субсидии за обработка на единица площ/, когато миналата година ги декларирах, всички колеги ми казваха - "Балък, пиши ги и тия ниви за пасище!"..

Да ама аз си писах чинно нещата.. И изведнъж дойдоха момък и мома с лаптопи и ГПСи, с една Нива и ми обиколиха нивиците...

Та от 600 декара, откриха 3, които са обрасли с храсти и не могли да влезнат в плащанията...

Та вие ми говорете, колко скапана държава сме, а пък аз с тия парички ще си направя навес за тракторите...

До: Получих си парите от субсидии!

Браво! Така трябва да е. Щото само с рев и плач не става. Дано да потръгнат нещата. УСПЕХ!!!
    Последно редактирано от cveti; 07-02-09, 22:57.

Коментар

Да добавя...

Оказа се че нивите, които обработвах за първа година, преди това са били декларирани всяка година от един автотърговец, та се получи казус...

Обаче тия младежи, поровиха и видяха какво съм садил, та казуса остана при автотърговеца...

Сега ще трябва да доказва, че докато е висял на паркинга е и садил царевицата...

На село нещата са прости, просто трябва да дойде някой и да зарови ръка в пръстта,а не да я гледа през сателитните снимки..

Коментар

Хе, аз моите ги получих още преди коледа, и половината отидоха за изплащане на стари задължения. Дръгите чакат в банката, ще купувам тор за житцето, но няма да стигнат, ще трябва да се взема заем. Отново.
        А това е едва 25 % от субсидията която получават европейските фермери. Чакам времето когато ще се изравним
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

А честито!!!!!!
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Добре де Волк.. ако не звучи малко нахано или не-тактично, може ли малко в цифри да ни кажеш как е земеделието сега, и колко дават за тези прешумелите вече субсиди , и защо като няма далавера в земеделието или гледането на животни и всички пискат и все теглят заеми и са на загуба , ама никои не се отказва и все още стават повече фермери??
            къде е врътката ? и къде е далаверата, винаги толкова добродушно и добронамерено и щедро ни обясняваш и казваш как са нещата в истинската им картинка, дали можеме да ти помолиме и за тази врътка малко инф. на което ще сме много благодарни както винаги?

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение
              Добре де Волк.. ако не звучи малко нахано или не-тактично, може ли малко в цифри да ни кажеш как е земеделието сега, и колко дават за тези прешумелите вече субсиди , и защо като няма далавера в земеделието или гледането на животни и всички пискат и все теглят заеми и са на загуба , ама никои не се отказва и все още стават повече фермери??
              къде е врътката ? и къде е далаверата, винаги толкова добродушно и добронамерено и щедро ни обясняваш и казваш как са нещата в истинската им картинка, дали можеме да ти помолиме и за тази врътка малко инф. на което ще сме много благодарни както винаги?
              Позволявам си да отговоря на тоз въпрос.Колега, "далаверата" е работа, работа и пак работа.Няма делник, няма празник, животните си искат своето.Кой-колко печели в земеделието и животновъдството е относително, на някой потръгва, на много-не!
              "Врътките" ги правят прекупвачите и спекулантите, земеделците работят и се опитват да оцеляват!Ако си решил да се пробваш-яко ти дупе и късмет!
              П.П.
              Волк, честито! Дай Боже, догодина да ги стигнем европейците!
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение
                Отговора е един - пазара...

Днес като закарах марулите от оранжерията до щанда, се сетих че всъщност в България няма място, където можеш да си купиш маруля, набрана преди 20 минути...
                Щанда си е мой /Плод - зеленчук/...

За да няма жертви от приятелски огън /някой да се подведе ида се захване със земеделие/, трябва да кажа, че всъщност това е губещ бизнес...

Пари има единствено във врътки, политика и далавери със субсидии...

Всичко останало е мор...

Аз съм си намерил една малка нишичка, просто произвеждам малко, но го продавам добре /защото е чисто/ и дотам...

И разбира се най-важното - от пръстта до парите в касата, няма никой по веригата, освен мен...

А и да допълня, имам и друг бизнес, нещо като слон, който носи тая мравка на гърба си!

Казвам го единствено от притеснения, че някой може да се хвърли в земеделието наивно...

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
                Волк, честито! Дай Боже, догодина да ги стигнем европейците!
                Благодаря ти!

Моето мнение е , че тия субсидии изродиха нещата...

Когато се интересувах от сортове картофи, старите кучета ми казваха, дреме ти, няма нужда да го гледаш и вадиш, само сей, декларирай и прибирай кинти...

Да ама аз си отгледах реколта, субсидии за картофи не взех /май тази година не е имало/, ама склада пълен, пенсионерки тичат с торбите, стотинките звънтят в чекмеджето...
                Последно редактирано от cveti; 07-02-09, 22:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Отговора е един - пазара...

Днес като закарах марулите от оранжерията до щанда, се сетих че всъщност в България няма място, където можеш да си купиш маруля, набрана преди 20 минути...
                  Щанда си е мой /Плод - зеленчук/...
                  Еее, недей тъй, имам поне трима приятели земеделски производители със собствени и не само щандове, чиято продукция е изложена за продан дори за по-малко от 20 минути от брането. И не са само те. По нашия край това си е практика.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    Еее, недей тъй, имам поне трима приятели земеделски производители със собствени и не само щандове, чиято продукция е изложена за продан дори за по-малко от 20 минути от брането. И не са само те. По нашия край това си е практика.
                    ОК!
                    Защото в София това всъщност не е важно, продуктите от борсата имат неограничено време на трайност, едни домати ги изследвам, вече над 30 дни са идеални /на вид/, вероятно са технология от НАСА за отглеждане при полети до Марс!

Коментар

... едни домати ги изследвам, вече над 30 дни са идеални /на вид/, вероятно са технология от НАСА за отглеждане при полети до Марс!
                      Пластмасови са, да не се излъжеш да ги хапнеш...ще сънуваш кошмари
                      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

ОК!
                        Защото в София това всъщност не е важно, продуктите от борсата имат неограничено време на трайност, едни домати ги изследвам, вече над 30 дни са идеални /на вид/, вероятно са технология от НАСА за отглеждане при полети до Марс!
                        Сигурно е така, но това са предимно вносни зеленчуци. Местните производители се стараят стоката им да е изложена на пазара колкото се може по-бързо след брането. И като гледам колко млади хора вече са заети в земеделието, мисля че има надежда за него , просто им трябва малко държавна помощ и преференции за защита от пластмасовия внос.

Коментар

Това което направи министъра Цветанов в последните дни, не можеше да го направят с хиляди кръгли маси и дрън-дрън...

Ограмоти потребителя...

А той не е говедо..

Това е пътя и аз мисля, че има и читави министри, не всички заслужават изкормване, комбинирано с обесване и разчекване...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                            Благодаря ти!

Моето мнение е , че тия субсидии изродиха нещата...
                            ...
                            И аз така смятм, че тая политика със субсидиите е генерално сбъркана и погрешна. Ама това е американска и европейска политика, интереси на лобита, ухажване на влиятелни групи (фермери) от страна на политиците и т.н.
                            По този начин само се изкривява пазара и целта е не да произвеждаш нещо качествено и на добра цена, а да се харесаш на чиновника, който ще ти отпусне субсидиите. Отделно че субсидиите на наш терен са още по-вредни, защото с тях с уреждат обикновено "наши" хора, а нормалните фермери затъват.

Проблема с премахването изцяло на субсидиите и оставянето на земеделието да плува в пазарни води едва ли може да се случи изобщо. Трябва всички държави едновременно да премахнат субсидиите, а това няма как да стане. Пък и не виждам логика изобщо да има субсидии, за който и да било сектор от икономиката.

Коментар

Сега ме подсети, че към България идват шлепове с германски картофи, спазарени там за 6 евроцента...

Всъщност те там са били отглеждани само заради субсидиите и продажбите са бонус...

Друг е въпроса, че сортовете са фуражни, ама нашенеца ги яде без проблем...

Някъде в магазина да ти пише, какъв сорт е картофа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X