Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли си купили БИО - компот, конфитюр, ракия, трушия, сухи драни мезета и т.н. ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бихте ли си купили БИО - компот, конфитюр, ракия, трушия, сухи драни мезета и т.н

[quote=BatGeorgeone;617437]Благодаря на всички драснали по няколко реда, много благодаря и на всички гласували!

Снощи ми хрумна нещо, и за съжаление още не може да ми излезе от главата...

Какво правят богатите, къде пазаруват, какво ядат, пука ли има какво консумират те самите и семейството им, богатите не трябва да им пука за пари, за цени...

Преди време е имало прищевки на богаташи:

- всеки ден пресен хляб от Франция до Северна Европа със самолет, на многонулева цена...

- трюфел на търг за много нули...

- коняк за много нули...

- сирене за много нули...
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Значи - това за храните с многото нули е ....мит , голям мит !
    Едно знам за богатите - те ПОДДЪРЖАТ имидж за престиж , но живеят като всички нас - искат нещо добро ,на добра цена и от сигурни хора ! Затова е трудно да се допреш до тях - трябват ти препоръки и ...посредници !
    За да не съм голословен :
    На една от най-богатите сватби в БГ се сервираха ТРЮФЕЛИ ( споменатИ от теб- с многото нули ). Престижно и ...много скъпо удоволствие !
    ЕДИН кг Бели Трюфели - бяха на цена ... 10 000 евро !!!
    Бяха доставени специално за събитието от "Франция"- предишния ден.
    Доставчика ви пише в момента . Цената - реалната беше 3000 лв/кг !
    Разстоянието до Франция беше - 350 км Български пътища !
    Така че - имидж - Д А, но зависи пред кого ?
    Другият мит за многото НУЛИ и имиджа :
    Всяка година се провежда традиционен търг - БЛАГОТВОРИТЕЛЕН за продажба на трюфели !
    Всеки който участва или си купи от тези трюфели - вече е забелязан от богаташите и .... контактите идават спонтанно !
    То нали краставите ( с пари ) магарета се надушват !
    Та точно на този търг се постига имиджа на многото НУЛИ ! И на многото Богаташи !
    Сигурно са много тези и подобни търгове .... пожелавам на всички нас - да участваме някой ден !!!
    Иначе - стоката с многото нули ( която познавам аз) се търгува с малко нули ! Но това е вътрешна информация !
    А пък може и да сънувам , да не съм се събудил още - не знам ?

Коментар

До: Бихте ли си купили БИО - компот, конфитюр, ракия, трушия, сухи драни мезета и т.н

мдаммм.. пак опираме до умението да продаваш, производители ще се намерят

въпреки бедните ми познания по маркетинг, знам едно основно правило..... трябва да произвеждаш каквото можеш да продадеш...... а не да търсиш пазар на това, което можеш да произвеждаш!!!!

и вечната дилема...... евтина, масова стока за много хора или бутикова за избрани....

бутиковата се продава лесно....... 10 години работиш за името си, после то работи за тебе, ти само поддържаш огъня

Коментар

На въпроса - да, купувал съм и бих купил продукти произведени от производител, който познавам(не лично). Купувал съм яйца, овче кисело мляко, мед, сирене. Няма нужда да акцентирам върху разликата с купешките.
        Общо взето това е еднин от големите недостатъци на сегашната система. Диференцирането на професии и умения е хубаво, но води до гадни зависимости. Човек се ражда, учи се и си избира професия. Ще става зъболекар и ще се грижи за чуждите зъби. С парите от пломбите , нашият герой отива в някакъв дюкян и си купува някакви неща, които стават за всичко друго , но не и за ядене. С конфитюра от боровинки можеш да си боядисваш яйцата по Коледа и да го наливаш в ароматизатора в банята. За капак - след изхождане избива цялата флора в тоалетната чиния. А лятно време и мухите не го кацат ! Абе продукт - един път. И да беше само той.
        Киселото мляко, едно време се надуваше, ако поседи ден-два на по-топло. Сега няма братче - седи 1 година на балкона, отварям - вътре малко плесен. Бактерията ли е брадясала ? Типовия хляб - боядисан с малко кафява боя. Белия - естествено с малко поо-бяла. Меда , дето се продава по магазините , аз го правя по-добре.
        Чиста захар - вариш и малко карамел за цвят. Да си оближеш пръстите срещу 1 лв. на кило мед. Бройлерите ги помпат като за световното по културизъм. Роди се завалийчето, и за да не цовише го топлват в един реактор с антибиотици , консерванти и стабилизатори и мумификатори. после хоп в клетката два номера по-малка, седи и клюца с вързани крака, смес от анаболи , стероиди , стимулатори на растежа и масс гейнери.В края на първия месец - я елате пиленца при батко - мутанта е преизпълнил клетката и краката му не го държат. Месото е крехко, и подпухнало и водно. Като на дърт кечист. Със свинята положението е подобно.
        Последно редактирано от solenoid; 31-01-09, 14:45.

Коментар

Здравейте,

Ето вече една конкретна оферта:

Аз закупувам мляко от един фермер, тук дълбоко в балкана, няма никакви замърсители наоколо, никаква индустрия, зоба и сеното си ги прави сам, не пръска с нищо защото няма пари за химия

Млякото е повече от биологично чисто, всеки месец се тества, аз лично ще го тествам на случаен принцип всяка седмица ЛИЧНО!!!

Та предлагам прясно леко осолено краве сирене със следните характеристики - 100% от краве мляко + мая за подкваска, ще го произвеждам аз лично, гарантирам за произхода и механични и химични замърсители/добавки като участвам от момента на доенето до цеденето на сирененето и осоляването му в калъпи, спазвам технология за производство от време оно, все пак това съм завършил преди време за ДВСК контрольор, на цена около 7,50 лева/килограм зависи от количеството!

Приемете това като анкета, при достатъчно интерес ще оставя данни за контакт и ще пусна тема в който раздел трябва!
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
            Здравейте,

.............
            Та предлагам прясно леко осолено краве сирене ..........
            , все пак това съм завършил преди време за ДВСК контрольор, ..........!
            Колега, приветствам идеята ти, само да напомня че прясно /неузряло/ сирене е опасно за консумация /забранено за продажба/. Зряло бих купил.
            Не приемай поста за заяждане, поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              Здравейте,

Та предлагам прясно леко осолено краве сирене !
              Аз се нареждам на опашката за проба (1 кило). Ако ми хареса (аз доста обичам леко осолено прясно сирене ) пак ще взема, цената бива. Ако направиш и узряло саламурено сирене - от него повече бих взел редовно. Примерно по 1 кг прясно и 2-3 кг саламурено на месец . Е трябва да измислиш и доставка - на куриери за храна не разчитай.
              П.С. Много ме кефи това, което си захванал и ти пожелавам успех. Това ми е мечта на мене и някой ден ще се изнеса като теб, даже по-в гората! Пък аз добре се справям с правенето на солени месни деликатеси, може да си разменяме сирене за пастърма тогава!
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

За мен големия проблем е , че нама БИО кока-кола

А чесно казано дали картофа е био или не като го изпържиш вкуса си е все един и същ !
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

То хубаво да го оставя да узрее 30-40 дена ама кой да го чака толкова

Мисля да насъбера 100тина кила сиренце още толкова кисело мляко и да запаля дизела към София, транспорта не ми е проблем, цената ми е франко централната част на София, ще спра до Стефан примерно и ще вдигна капака на комбито, от много рано сутрин все ще продам 100тина кила, а който иска ще дойде до там и от Люлин и от Лозен...

Ако не съм в права посока поправете ме?
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X