Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли си купили БИО - компот, конфитюр, ракия, трушия, сухи драни мезета и т.н. ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бихте ли си купили БИО - компот, конфитюр, ракия, трушия, сухи драни мезета и т.н

бутиковите изделия са за бутикови клиенти.... трябва да продаваш много скъпо, за да има печалба.....

казваш мед.... ти ли ще го произвеждаш, щото само ако знаеш в 90% от меда какво има... ще ти се отще медовината

по темата, бих си купил... ако ми е "до вратата" и с не повече 10-15% надценка спрямо аналогичен небиопродукт....... толкова отрови поемаме чрез други източници, че тези в храната са капка в морето......

Коментар

До: Бихте ли си купили БИО - компот, конфитюр, ракия, трушия, сухи драни мезета и т.н

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Зависи, ако ползваш бяла захар, сол различна от каменна или морска, рафинирано олио, маргарин... хмм, не бих казал Био..
      Така е. Но бяла захар=рафинирана с други думи пречистена, от какво ли?
      Натриев хлорид = каменна или морска сол. Кое е по-чисто от химически получения натриев хлорид.
      Рафинирано олио- какво ли му рафинират и защо?
      А пък за маргарина да не говорим. до колкото знам в дериват на кюмюра, а може и от нефт да се получи.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Aми? А лекарствата за животните? Или препаратите и торовете за растенията? Нищо вече не е ЕКО и БИО! Дори в къщи. Дори хлябът и водата.
        Хм да, прав си. Но до голяма степен може да се намали приемът на вредни вещества по този начин. В общи линии е много трудно да се постигне Био продукт. Ягодите ще са грозни, праскови и черешите червиви и пр., но полезни. Успех колега, ще се радвам ако го постигнеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Бих си купувал такива неща, стига някой смислено, да ми обясни разликата между мазна еко/био пържола,сланина и другата.
          Дали не би еко/био сланината да е с по-малко холестерол или какво?
          Същото е и с растителните продукти. Те от къде си набавят азот за растежа? Според мен всичко е въпрос на дозиране - както при лекарствата - при превишаване на дозата стават отрова.
          Много интересна тема.

Разликата между еко и био е следната-еко продукт е този който е отглеждан в месности на които най-малко 20г.не е имало фабрики или заводи които да са замърсили по някакъв начин земята,растителните или животински продукти да не са третирани с антибиотици,препарати за растителна защита или въобще някакви лекарства,да не се използват никакви торове.
          Био продукт е този при който се използват препарати или лекарства само на биологична основа,а за торене оборски тор.

Само че има проблем при отглеждането по тези начини поради причината,че вече има натрупани вирусни болести и неприятели,а борбата срещу тях е наложителна с антибиотици и химични препарати,иначе добивите са много ниски и не е икономически изгодно.

Та колега вие сте прав.
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
            Всичко в идеята е на принципа "Пазар Славейков и бабите с плетените терлици и сланинката както и млекарите сутрин пред блоковете"...

Всичко е калкулирано на база налични ресурси, собствен труд и ФРАНКО гаража на Бате Петко в Редута или куриер или нещо друго бюджетно като решение за по-крупните поръчки...

Целта на всичко е проучване на пазара, т.н. "брейн сторм" а и защо не популяризиране и избистряне на идеята по принцип...

Не смятайте цени с тези познати ви от плодзеленчука или бабите от битака, там цените са МЕГА-НАПОМПАНИ...

Помислете вие каквои за колко бихте си купили и как ви се струва инициативата?

А относно узаконяване на начинанието - НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ

Хигиена, константно качество и коректност мога да гарантирам с цената на името си + личния вложен труд, другото си е преценка на купувача...

Не знам на вас как ви се вижда но на мен едни няколко стотака месечно да ми остават от това занимание по-между другото ме устройват прекрасно...тук с 1000 лв си ЦАР-ЛЪВ а в София с 4-5 бондака може и да мизерстваш според както си простираш чергата разбира се...
            Така даже по-ми харесва. Забравяме за био-мио, еко и др. Само правиш ХУБАВИ домашни благинки и ги разпространяваш сред приятели, които не могат да си направят сами, при това на приятелски цени. Ако на там ти клони идеята ме включвай веднага в меил листата за клиенти Но да ме привлечеш с това, че мога да гледам къде пасе кравата в нета, или пък да се трогна че си ми сготвил сладко без захар... няма да стане
            Успех
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Ако знаете ябълките внос от Италия колко антибиотици имат в тях хич няма и да ходите до аптеката,а те през това време на годината са преобладаващи на нашия пазар.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                Ако знаете ябълките внос от Италия колко антибиотици имат в тях хич няма и да ходите до аптеката,а те през това време на годината са преобладаващи на нашия пазар.
                А аз се чудя защо тая зима я изкарах здрав като пушка!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                  Как антибиотици бе!?

Ако е така има само един сигурен начин да неотрализираме действието им !

Коментар

Истина е,лично съм присъствал на пръскане.
                    Искаха да ни учат на технология,ама добре че още нямаме толкова болести колкото при тях.
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Здравейте,

Бихте ли си купили ЕКО/БИО - компот, конфитюр, ракия, трушия, сухи драни мезета и т.н. ??

При следните условия:

1. 24/7 видеонаблюдение в Интернет и запис на целия технологичен процес

2. 100% ползване на чисти природосъобразни и БИО продукти като пчелен мед вместо захар в компоти и сладка, мед в ракията вместо захар, същото и за трушиите, ракията от ръчно събрани плодове + билки от девствени балкани, всички плодове гледани само с оборска тор + БИО препарати, ползва се чиста изворна вода за всичко...

3. Сертификат от ХЕИ, ДВСК и био химичен анализ на партидата удостоверяващ чистота от към медикаменти, изкуствени торове,нитрати и т.н.

И последно но не по значение - ЦЕНИТЕ не са като за Майкъл Джексън, а са например:

- компот от сливи, круши, ябълки, боровинки, ягоди 800 мл - 1.50-2.30 лв
                      - ракия сливи, ягоди, билки, вишновка, медовина около 50 градуса - 6-7-8 лв./литър
                      - конфитюр ягоди, сливи, круши, ябълки, боровинки, тиква, смокини 0.5 кг - 1.3-2.5 лв.

Цената е на дребно без доставка!
                      Колега , приятелю - ако постигнеш тези цени ти гарантирам 100% продажба на продукцията ти .
                      Дори нормалните изброени продукти - сега са с такива цени . Затова - с радост ще купувам даже на малко по-високи цени . Но колко време ще издържиш да си лоялен?
                      Всички около теб ще продават на твоите цени , но МЕНТЕТА продукти и ..... ти ще си разочарован , разочарован и ... с доста по-слаба печалба !
                      В един момент ще осъзнаеш , че си в БГ и ....храниш семейство .
                      Децата ти ще ти задават странни въпроси (за какво го правиш ) и .... в един момент ще се предадеш и ти .
                      Жалко , но това е извървян път от доста земеделци . Попитай ги !

Коментар

Шашмите са:

Мед от моя пчелин, захар и антибиотик в наш пчелин не са влизали от поне 15 години...

Намерих оборски тор много тонове от преди много години...

Имам река която извира на близо...

Наоколо няма промишлено земеделие следователно никой не пръска за да ми цапа меда...

Плодовете си ги гледам на самотек колкото бог даде толкова а той дава понякога...

Плодове има и без химии, само с растителни препарати на принципа на хомеотерапията, и понеже веднага ще скочат неверници ще кажа, че този човечец захранва доректно НЕСТЛЕ в Германия а там те разбират от химии...

Билките и меда са от девствени балкани като гарантирано населението там е под 10 човека на 1000 дка със средна възраст 70 години... сетете се сами колко химия те ползват...

Наоколо в близките 50 КМ няма нито едно промишлено предприятие, нито един замърсител, няма магистрала, трудно някой може да ме убеди в източник на замърсяване сега или в миналите 10 години!

Както казах това бих го правил по-между другото просто имам ресурсите, материалната база и мерака а изводите си ги прави всеки сам за себе си...

Аз лично и без това си ям компоти от 10тина години без захар, сладката ми са от мед също, ракия пия рядко и тя е 100% натурална без грам захар, трушии с аспирин и бензоат не правя и не ям отдавна...

От неотдавна съм фен на сухите мезета, расли на слънце и дъжд, та и в тях бих слагал само каквото сам съм си набрал...

Миналата година експериментирах с мариновани печурки, ами ефекта е меко казано "феерия на аромати" ...

Благодаря много за искрените отговори, мнения и съвети!
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Продават се много боклуци, ако можеш нещо да направиш по-добро, ще се продава и то, ако е боклук и имаш добър маркетинг пак, продажбите се определят не само от продукта... Уви малко са хората, които се замислят какво купуват, но аз смятам, че като % нарастват. Успех

Коментар

Преди години живях на морето в КАварна, там питах една магазинерка кое е най-евтиното сирене и колко продава от него...

Ами тя ми каза, не вземам вече евтино, хората все повече търсят качеството или вкуса и дори да нямат много пари, а тогава там хората нямаха много пари...

Наистина нараства % на хората, които се замислят се за качеството...

Само като си помисля тук колко богати хора има сред нас във форума и какви коли карат, не колко скъпи а какви - стари доказани марки модели

Отдавна хубавите неща не са само скъпи...

В София биех път от Младост до Стрелбище да се постригвам, освен, че ми вземаше 8 лева и аз давах 10 жената бе профи + доверен човек, плащам и знам какво ще получа, опознах я с годините...

Не знам за вас, но аз лично отдавна не се водя от цената а от познатото доказаното и смятаното от мен за качествено или хубаво, за това ходя в банка Ххх, пазарувам хляб Ххх, пия мляко от ххх, Ххх ми оправя колата...

А вие как смятате не си ли струва за тривиалните неща да си спести човек стреса от трудния потребителски избор, риска от менте и т.н. ???
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз лично пазарувам, каквото намеря. Гледам да е добро и прочее, понякога няма как, а понякога не ми пука и ям и гадости с ясното съзнание, че не искам да се изнежвам . За да си пазарувам от конкретен човек, а не магазин наистина трябва да се запознаем, опзнаем и да ми допаднеш като Биоенергия. Все пак не е като да ходя в магазин и да си затварям очите, просто за да се наям, щото няма какво друго. Демек, щом сме се намерили и аз си давам зор да търся нещо по-добро, ще гледам и кой го продава. Та ако си злобар примерно, но правиш много вкусни и био неща, няма да пазарувам от теб. Ако ни съвпаднат честотите, ще се сприятелим и много ясно, че ще се радвам да си купувам от приятел, мой човек, гарантирана по произход и качество стока. И понеже каза мед, че правиш, а аз съм луд на темата и нито се лъжа за качеството му, нито е проблем /предполагам/ да заделиш едно /или повече, зависи колко вида имаш/ килце мед, да го пробвам и готово. Аз бих се разкарвал из цялата страна за да си купя нещо, което няма как инак да имам, а е ценно... Реално искам сам да си произвеждам какво ли не, но докато не е така се налага от някъде да се пазарува.

Коментар

Шашмите са:

Мед от моя пчелин, захар и антибиотик в наш пчелин не са влизали от поне 15 години...

Намерих оборски тор много тонове от преди много години...

Имам река която извира на близо...

Наоколо няма промишлено земеделие следователно никой не пръска за да ми цапа меда...

Плодовете си ги гледам на самотек колкото бог даде толкова а той дава понякога...

Плодове има и без химии, само с растителни препарати на принципа на хомеотерапията, и понеже веднага ще скочат неверници ще кажа, че този човечец захранва доректно НЕСТЛЕ в Германия а там те разбират от химии...

Билките и меда са от девствени балкани като гарантирано населението там е под 10 човека на 1000 дка със средна възраст 70 години... сетете се сами колко химия те ползват...

Благодаря много за искрените отговори, мнения и съвети!
                                Направо от вратата ....- колко струва твой мед и твоя ракия !
                                И от двете искам за себе си и семейството си !
                                Не съм пияч , но за хубавото ..... всеки иска ! Без дегустации .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X