Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Органично земеделие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Органично земеделие

Не ми се е случвало листна тор да ми се пресече с някой препарат, но попитай в агроаптеката.
    Аз най-вече я мешам с Верита и Ридомил голд.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

[QUOTE= попитай в агроаптеката.
      [/QUOTE]

Абе питам аз ама вдигат рамене май и те всичко не знаят. Днес съм решил да сложа по една супена лъжица от двете,ще разбъркам и смятам да стане ясно.Преди години един стар и мн добър агроном ми каза.Агронома на твоята нива това си ти! Проба,следене какъв е резултата и записване....това и правя. За бордолезовия разтвор май знам че няма съвместимост с инсектицид и се пресичат , но и това ще проверя.
      jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Чудесен фунгицид се указа този "Бордо микс" ! Вчера напръсках ягодите си с него,като добавих и листна тор и инсектицид. Не се пресича и не задръства дюзите на пръскачката. Има и добра прилепчивост към растението като гледам,тъй като след 2-3 часа след това заваля дъжд и днес гледам листата бяха все още сини.Ще ги редувам и с други мед садържащи препарати... Фунгуран и Шампион.

Коментар

Имам един въпрос на който моля знаещите да отговорят. Използвал ли е някой слънце защитна мрежа, и ако е, то моля да сподели как е направил конструкцията. Искам да я сложа върху малини но редовете са дълги по 100м и се чудя как да стане. То е ясно че трябва да се закрепи на колове или на пилони но ако някой е правил моля да сподели че тая година е страхотна жега и ако така продължи не ми се мисли какво ще стане с реколтата.
          Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от ПОПЕТО Преглед на мнение
            Някой пробвал ли е да пръска с "Бордо Микс" и листна тор например "Мастър Бленд"Имат ли съвместимост и дали ще се пресекът,това ми е въпроса? Предстои ми да напръскам ягодите а такава комбинация досега не съм експериментирал,та за това питам.
            Принципно не е правилно листен тор да се смесва с мед съдържащи препарати. Това го пише в указанията за ползване на листните торове.

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
              Принципно не е правилно листен тор да се смесва с мед съдържащи препарати. Това го пише в указанията за ползване на листните торове.
              Пръскачката си е негова, той ще я отпушва и промива.

Коментар

Първоначално публикуван от ПОПЕТО Преглед на мнение
                Имам един въпрос на който моля знаещите да отговорят. Използвал ли е някой слънце защитна мрежа, и ако е, то моля да сподели как е направил конструкцията. Искам да я сложа върху малини но редовете са дълги по 100м и се чудя как да стане. То е ясно че трябва да се закрепи на колове или на пилони но ако някой е правил моля да сподели че тая година е страхотна жега и ако така продължи не ми се мисли какво ще стане с реколтата.
                Благодаря предварително!
                В ъглите и местата където искаш да завържеш мрежата завиваш по едно камъче с примка от сезал. После с въже правиш примка с която хващаш камъчето с мрежата, пак с обикновена примка закачаш на летва, като слагаш един пирон отдолу за да не се смъква. Опъваш, като палатка - за да можеш да доизпъваш(примерно) ползвай дъсчица с две дупки за обтегач.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-06-25 20.25.06.jpg
Прегледи:1
Размер:165.5 КБ
ID:5673581
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                  В ъглите и местата където искаш да завържеш мрежата завиваш по едно камъче с примка от сезал. После с въже правиш примка с която хващаш камъчето с мрежата, пак с обикновена примка закачаш на летва, като слагаш един пирон отдолу за да не се смъква. Опъваш, като палатка - за да можеш да доизпъваш(примерно) ползвай дъсчица с две дупки за обтегач.
                  [ATTACH=CONFIG]816185[/ATTACH]
                  Ами като гледам хитро си го измислил,само че моите редове са мн дълги и ще пробвам на сектори. Дано има ефект,знам че е трудоемко но няма друг начин.

Коментар

Ефект ще има но първо питай с каква плътност да е мрежата.
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Честита Нова Година на всички. Добре, че тези дни са пълни с празници и времето се развали, та имам време и аз да седна на компа.Благодаря на всички които посетиха нашата градина, макар че аз не с всички успях да се запозная. Заповядайте на лято отново. вече сме с две оранжерии повече и ще заложим на по-голямо разнообразие.Единствено не можахме да разнообразим колекцията от домат, но още не е късно.Спорен нов сезон на всички

Коментар

ето и новите расадиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:12496095_1503756839929543_3705386573219816271_o.jpg
Размер:94.5 КБ
ID:5699291Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12466259_1503756823262878_3789068328653590740_o.jpg
Размер:64.3 КБ
ID:5699292

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X