Здравейте колеги,наложи ми се да създавам ферма за био тор от калифорнийски червей без да имам каквато и да е представа за това.Казвам наложи се защото започнах да създавам лешникова градина,но сина ми като се запъна,че ако съм решил да правя някаква градина то задължително трябва да е био производство,демек никакви изкуствени торове и препарати.В това било бъдещето,е реших този път да послушам младото поколение.Искам да споделя,ако някой е решил да прави такава ферма че няма нищо сложно.Първо си купувате зебло излиза около 350лв за 300м2 гнезда както е в моя случай,после набивате дървени колчета като оформяте гнездата по размери каквито на вас са ви удобни,зеблото го прихванах към колчетата с телбот машинка става много бързо и лесно,насипвате суха оборска тор в готовите гнезда и сте готови за червеите.Като сложите и тях нахвърлете малко слама за да се задържа влагата при поливането,за удобство съм си го направил капково,така поливам всичките гнезда наведнъж.Ами общо взето това е.

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как си направих ферма за калифорнийски червей
Свий
X
-
От: Как си направих ферма за калифорнийски червей
На село имаме място и то доста голямо и се чудим с моите родители дали да направим - ферма, за Калифорнийски червей...
Гледам доста хора вече правят такива ферми... Но не чувам дали са доволни или не...
Кой ги изкупува, къде се оформят разните документи... Нищичко не знам и тази информация ще ми е много ценна.
Иначе, за направата изглежда - нищо работа.
Поздрави.Последно редактирано от Dimitar.Dimitrov; 25-08-13, 09:10.
-
Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнениеНа село имаме място и то доста голямо и се чудим с моите родители дали да направим - ферма, за червей...
Гледам доста хора вече правят такива ферми... Но не чувам дали са доволни или не...
Кой ги изкупува, къде се оформят разните документи... Нищичко не знам и тази информация ще ми е много ценна.
Поздрави.
Коментар
-
Преди десетина години имах подобна ферма на село, но я занемарих и сега нямам.Мисля, че с тази ширина на лехите ще ти е трудно да вадиш червеите за преместване, когато стане време да вадиш торта. Иначе изглежда перфектно. Поздравления за биопроизводството.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнениеНа село имаме място и то доста голямо и се чудим с моите родители дали да направим - ферма, за Калифорнийски червей...
Поздрави.
Коментар
-
Винаги съм се чудил тоя червеЙ става ли за стръв за риба...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнениеИзвинявайте за тъпия въпрос, но каква е разликата между калифорнийския и обикновения кръгъл градински червей?
Коментар
-
Торът се реализира най-лесно по цветарските магазини в опаковки по 3 и 6 литра, но трябва шарена опаковка, иначе не го купуват.
Коментар
-
Тези червеи се размножават много бързо,не трябва да остават без храна,не трябва да им е много топло нито студено.Капризни са и към храна ако киселинността на торта е висока те напускат гнездата,ако свърши храната т.е. преработят торта пак напускат гнездата.Не трябва да се слага и прекалено много прясна тор защото я хапват от горе от горе и слизат на долу и по този начин не успяват да я преработят.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнениеТорът се реализира най-лесно по цветарските магазини в опаковки по 3 и 6 литра, но трябва шарена опаковка, иначе не го купуват.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Здравей колега , колеги сме на само по форум ами и аз се мъча с едни лешници.Въпросът ми е щом си намерил оборска тор за да храниш червеите и от тях да вадиш тор , нямаше ли да е по лесно да хвърлиш направо оборската тор в градината , защото според мен и тя е био .Не искам постът ми да прозвучи като заяждане просто ми е любопитно защото и аз се чудя с какво да торя , дали с оборска тор или с минерални торове. Относно тора от калифорнийски червей съм чел тук там че била много богата на хранителни вещества и така на татък , но смятам че е по - подходяща за отглеждане на интензивни култури.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениеВинаги съм се чудил тоя червеЙ става ли за стръв за риба...
Тъй като съм в известно течение на "червейте", в магазинната мрежа на дребно три килограма био тор струва 2 лева.
На едро един тон в България - 300 лв., в Гърция - 200 евро и в Германия - 400 евро. Това съм чул.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар