Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си направих ферма за калифорнийски червей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как си направих ферма за калифорнийски червей

Здравейте колеги,наложи ми се да създавам ферма за био тор от калифорнийски червей без да имам каквато и да е представа за това.Казвам наложи се защото започнах да създавам лешникова градина,но сина ми като се запъна,че ако съм решил да правя някаква градина то задължително трябва да е био производство,демек никакви изкуствени торове и препарати.В това било бъдещето,е реших този път да послушам младото поколение.Искам да споделя,ако някой е решил да прави такава ферма че няма нищо сложно.Първо си купувате зебло излиза около 350лв за 300м2 гнезда както е в моя случай,после набивате дървени колчета като оформяте гнездата по размери каквито на вас са ви удобни,зеблото го прихванах към колчетата с телбот машинка става много бързо и лесно,насипвате суха оборска тор в готовите гнезда и сте готови за червеите.Като сложите и тях нахвърлете малко слама за да се задържа влагата при поливането,за удобство съм си го направил капково,така поливам всичките гнезда наведнъж.Ами общо взето това е.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0182.jpg
Прегледи:1
Размер:249.9 КБ
ID:6024119Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0183.jpg
Размер:278.9 КБ
ID:6024120Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0184.jpg
Размер:280.1 КБ
ID:6024121Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0185.jpg
Размер:313.0 КБ
ID:6024122Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0186.jpg
Размер:298.0 КБ
ID:6024123

От: Как си направих ферма за калифорнийски червей

На село имаме място и то доста голямо и се чудим с моите родители дали да направим - ферма, за Калифорнийски червей...
    Гледам доста хора вече правят такива ферми... Но не чувам дали са доволни или не...
    Кой ги изкупува, къде се оформят разните документи... Нищичко не знам и тази информация ще ми е много ценна.
    Иначе, за направата изглежда - нищо работа.
    Поздрави.
    Последно редактирано от Dimitar.Dimitrov; 25-08-13, 09:10.

Коментар

Ам правете ги за повече от един червей...
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
        На село имаме място и то доста голямо и се чудим с моите родители дали да направим - ферма, за червей...
        Гледам доста хора вече правят такива ферми... Но не чувам дали са доволни или не...
        Кой ги изкупува, къде се оформят разните документи... Нищичко не знам и тази информация ще ми е много ценна.
        Поздрави.
        Ако искаш всичко да ти е законно,подаваш заявление в местната ветеринарна служба,те идват на място и те регистрират,като ти издават удостоверение за животновъден обект в случая лубрикоферма, нямат никакви изисквания.Що се отнася до изкупуването на торта не знам аз както споменах създавам градина и идеята ми е да си я ползвам за собствени нужди.

Коментар

Ние сме животновъди и тор в изобилие.
          Добре през седмицата ще отида да видя как стоят нещата. Благодаря все пак, за информацията.

Коментар

Преди десетина години имах подобна ферма на село, но я занемарих и сега нямам. Мисля, че с тази ширина на лехите ще ти е трудно да вадиш червеите за преместване, когато стане време да вадиш торта. Иначе изглежда перфектно. Поздравления за биопроизводството.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
              На село имаме място и то доста голямо и се чудим с моите родители дали да направим - ферма, за Калифорнийски червей...
              Поздрави.
              Мисля, че по вашия край се набляга предимно на обилното торене с изкуствени торове и трудно ще намериш пазар. Иначе производителите на ягоди, малини и др. биопроизводители изкупуват големи количества биотор. В зависимост от района в който намериш пазар цената варираше от 100 до 300 лв. за куб.м. преди няколко години. Все пак щом имаш тор слагай и червейчета и все ще намериш приложение някъде. Най- малкото ще намалиш обема на необработената тор в пъти.

Коментар

Извинявайте за тъпия въпрос, но каква е разликата между калифорнийския и обикновения кръгъл градински червей?

Коментар

Винаги съм се чудил тоя червеЙ става ли за стръв за риба...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнение
                    Извинявайте за тъпия въпрос, но каква е разликата между калифорнийския и обикновения кръгъл градински червей?
                    В яйцето на калифорнийския червей има 10-11 малки червейчета, а при обикновения е само едно. Това води до по-бързото им размножаване. Има и др. разлики. Например калифорнийския е по-издържлив, вкл. и под вода и затова е предпочитан от рибарите.

Коментар

Торът се реализира най-лесно по цветарските магазини в опаковки по 3 и 6 литра, но трябва шарена опаковка, иначе не го купуват.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Тези червеи се размножават много бързо,не трябва да остават без храна,не трябва да им е много топло нито студено.Капризни са и към храна ако киселинността на торта е висока те напускат гнездата,ако свърши храната т.е. преработят торта пак напускат гнездата.Не трябва да се слага и прекалено много прясна тор защото я хапват от горе от горе и слизат на долу и по този начин не успяват да я преработят.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Торът се реализира най-лесно по цветарските магазини в опаковки по 3 и 6 литра, но трябва шарена опаковка, иначе не го купуват.
                          Много шарена и да не пише че е от червеи ами нещо от рода на супер био, еко...
                          Последно редактирано от STROIL; 21-09-13, 08:07. Причина: цитат
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Здравей колега , колеги сме на само по форум ами и аз се мъча с едни лешници.Въпросът ми е щом си намерил оборска тор за да храниш червеите и от тях да вадиш тор , нямаше ли да е по лесно да хвърлиш направо оборската тор в градината , защото според мен и тя е био .Не искам постът ми да прозвучи като заяждане просто ми е любопитно защото и аз се чудя с какво да торя , дали с оборска тор или с минерални торове. Относно тора от калифорнийски червей съм чел тук там че била много богата на хранителни вещества и така на татък , но смятам че е по - подходяща за отглеждане на интензивни култури.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              Винаги съм се чудил тоя червеЙ става ли за стръв за риба...
                              Мой приятел има такава ферма и измъчван от същия въпрос му поръчах да ми донесе малко за проба. По Искъра напоследък кълването е съвсем замряло и търсим варианти. От няколко дена все забравя, не бил ходил и т.н., но аз съм настойчив. Ще докладвам веднага за резултата.
                              Тъй като съм в известно течение на "червейте", в магазинната мрежа на дребно три килограма био тор струва 2 лева.
                              На едро един тон в България - 300 лв., в Гърция - 200 евро и в Германия - 400 евро. Това съм чул.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X