Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си направих ферма за калифорнийски червей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как си направих ферма за калифорнийски червей

Тора произведен от ЧКЧ(червен калифорнийски червей) е силно хигроскопичен, и поема и отдава влага, при което силно се променя теглото му.
    Затова се продава на литри. Демек-на обем. Килограми и тонове не играят, това което си чул е от човек незапознат с червеите и лайната им.

Относно торенето с непреработен животински тор(натурални кравешки лайна, омесени със слама)-почти винаги този тор е пълен с плевелни семена. Особено, ако лайната са от крава. Там семената на плевелите се оказват доста устойчиви, и излизат напълно читави за да поникнат после.
    А тора от ЧКЧ няма такива проблеми, просто е тор, без никакви недостатъци.
    Ама е скъп мамка му. Но пък, ако си био и еко-меко-този тор е доста добър-дава храна на растенията, и не е забранен за ползване.

Алтернатива е ползването на тор от бройлери. Само трябва да се уредиш като чистят пилчарниците, че май се чака на опашка. Там плевели няма, и тора е с много голяма хранителна стойност...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      Винаги съм се чудил тоя червеЙ става ли за стръв за риба...
      Става, става По-издръжлив е от обикновения земен червей, на този му викаме торен червей/ако не съм объркал червея, среща се в торта и има разлика от обикновенния??/, рибата кълве повече на този/Пъстървата/, защото остава жив и мърда повече време, във водата
      Сори за Спама
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Алтернатива е ползването на тор от бройлери. Само трябва да се уредиш като чистят пилчарниците, че май се чака на опашка. Там плевели няма, и тора е с много голяма хранителна стойност...
        Kато хранителна стойност е една идея по- добър от ЧКЧ но трябва да се чака, че с птича тор като нищо можеш да изгориш разстенията. Смрадта пък ...Няма нищо общо с миризмата на "село" от другите фъшкии.
        @ military extreme - пазара е труден, другото си е като навсякъде - бачкаш и произвеждаш.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Тора произведен от ЧКЧ(червен калифорнийски червей) е силно хигроскопичен, и поема и отдава влага, при което силно се променя теглото му.
          Затова се продава на литри. Демек-на обем. Килограми и тонове не играят, това което си чул е от човек незапознат с червеите и лайната им.

.
          Прав си !
          Аз не съм разбрал. Бях само слушател и то пасивен /наблюдавах дефилето на млади майки покрай кафето /
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Това пък е двора ми на село в който ще създавам лешникова градина след около месец и за чиито нужди е торта от червеите.Но за лешниковата градина мисля да пусна друга тема,че ще имам нужда от съвети.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0233.jpg
Прегледи:1
Размер:147.5 КБ
ID:5521837Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0234.jpg
Размер:196.3 КБ
ID:5521838Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0235.jpg
Размер:173.7 КБ
ID:5521839

Коментар

Голям двор!
              Много работа има в него.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Зазимяването на червеите си го направих като импровизирах с парчета стиропор,нещо като изолация отстрани на гнездата и отгоре ги завих хубаво със слама.Надявам се да има ефект и да не измръзнат през зиматаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0350.jpg
Размер:284.0 КБ
ID:5543995

Коментар

Здравейте колеги, да събудим малко темата.
                  Може ли някой да ме ориентира , от къде да закупя зеблото за гнездата ? И с каква широчина е самото зебло , предполагам че е на топ.
                  Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
                  ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Първоначално публикуван от nvelikov Преглед на мнение
                    Здравейте колеги, да събудим малко темата.
                    Може ли някой да ме ориентира , от къде да закупя зеблото за гнездата ? И с каква широчина е самото зебло , предполагам че е на топ.
                    Зеблото от което направих гнездата,съм го закупил от Русе.Това е телефона на производителя 0878838247

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
                      Зеблото от което направих гнездата,съм го закупил от Русе.Това е телефона на производителя 0878838247
                      Благодаря, за инфото колега. Ще се възползвам от телефона , и без това ми е удобно, дейността ми е в Русенски регион с. Звънарци.

Коментар

Всичко разбрах. И за зеблото и за торта и за сламата. Само не разбрах от къде са червеите, че то без тях не знам какво ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от angel60 Преглед на мнение
                          Всичко разбрах. И за зеблото и за торта и за сламата. Само не разбрах от къде са червеите, че то без тях не знам какво ще стане.
                          Здравей колега , и аз също съм начинаещ .До колкото разбрах, се купуват от колеги който ги отглеждат . И за това молбата ми е за съдействие от колеги от форума около Русе , Тутракан , Кубрат или Разград. Искам да си купя за собствено производство на тор . Миналата есен направих 12д. лешникови насаждения . А и съм арендатор на един язовир и искам да пробвам дали ще мога да ги вкарам в менюто на рибоците. Имам един канал който искам да го зарибя и да се пробвам да угоявам риба в него .

Поздрави!

Коментар

Така е червеите се купуват от вече създадени ферми,като цената беше около 30лв за м2.В интернет има доста предложения за продажба,може да има и някой в района който те интересува.Ако не намериш се обади ще ти дам от моите.

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
                              Така е червеите се купуват от вече създадени ферми,като цената беше около 30лв за м2.В интернет има доста предложения за продажба,може да има и някой в района който те интересува.Ако не намериш се обади ще ти дам от моите.
                              ОК Благодаря, колега. Ще го имам в предвид, макар и да си ми малко далеко.
                              Но все пак Благодаря. Би ли ми казал като обем колко е 3,4 - 6,7 чувала стандартни 50 кг. зебленни.

Коментар

Първоначално публикуван от nvelikov Преглед на мнение
                                ОК Благодаря, колега. Ще го имам в предвид, макар и да си ми малко далеко.
                                Но все пак Благодаря. Би ли ми казал като обем колко е 3,4 - 6,7 чувала стандартни 50 кг. зебленни.
                                С един чувал зареждаш около 1,5-2 м2.Може и малко повече,зависи от гъстотата на червеите.Но така или иначе след няколко месеца се увеличават двойно,понеже се размножават много бързо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X