Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си направих ферма за калифорнийски червей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как си направих ферма за калифорнийски червей

Благодаря, за инфото колега!!!
    Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
    ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
      Зеблото от което направих гнездата,съм го закупил от Русе.Това е телефона на производителя 0878838247
      Колега, би ли споделил колко е ширината на зеблото?

Коментар

Аз съм за сега от "мераклийте" Четох,четох,попроучих тук там.Намерих ,место,зебло,колчета, червейчета, тор на камари. Тор ,ама пресен.Не разбрах само,дали може въобще от някъде да се намери,"огорял" или както там се казва оборски тор,или трябва да го чакам 1 год. да узрее.Ще съм благодарен за всяка информация.

Коментар

Ще трябва да го компостираш. Иначе питай каквото те интересува. Колегите вече имат опит, предполагам.

Коментар

Торът трябва да е престоял на открито поне три месеца/говежди и конски/;пресен-току що изметен може да се дава от зайци,кози и овце,не се дава от свине и птици,колкото повече слама и треви има в тора-толкова по добре се чувстват червеите.Обилно поливане,но не давене-искат 80%влажност на тора за да "смучат" чорбичката му.Много стария тор е сух и не поема влага,трябва да презимува за да омекне.Ядат всякакви растителни отпадъци,колеги събират и окосената трева от градинките.През топлия сезон се хранят веднъж на 1-2 седмици с 5 см слой тор,поливане поне два пъти седмично.Не харесват слънцето.А това са червите които гледам от миналата година.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01.02.2014...jpg
Прегледи:1
Размер:177.9 КБ
ID:5595136Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27.10.2013-2.jpg
Прегледи:1
Размер:279.7 КБ
ID:5595137

Коментар

Колеги,днес поразрових малко гнездата и ми направи впечатление че червеите са значително по-малко в сравнение от преди месец.Възможно ли е да са напуснали гнездата поради някаква причина?

Коментар

Причината може да е че са преработили торта и нямат работа в гнездото. Трябва да се слагат в друго гнездо възможно най-скоро.

Коментар

Как да ти отделя от преработената тор?

Коментар

Торта се пресява през сито и червейте остават в ситото. Слагаш ги в прясна оборска тор и продзлжават да работят. Ако не ги отделиш ще избягат сами. Побързай

Коментар

Не можеш да пресееш торта през сито заедно с червеите, защото ще ги унищожиш. По средата на лехата се слага нова оборска тор, не много прегоряла, по-скоро прясна. Желателно е в нея да преобладава конска тор, добре овлажнена. Пропускат се две хранения на червеите, след това се изгребва само новата тор заедно с червеите. Процеса се повтаря за да се изкарат и новоизлюпените червеи. Изгребаната тор с червеите се слага в нови подготвени гнезда (лехи). Целия процес трае не по-малко от месец, за да няма загуби на червеи и за да няма червеи в готовата тор. Торта от старите лехи се изважда в складови помещения и когато влажността и стане 55 процента се пресява и подготвя за пакетиране. Успех!

Коментар

Колеги какви пх метри и хидрометри ползвате за червеите ?

Коментар

Здравейте! С радост откривам други любители на офроуд и градини-едновременно
                          Поздравления за фермата!!! Захващам се с подобно отглеждане на червеи също за собствени нужди, без европроект. Въпросът ми е за това зебло, което си купил и начина по който е захванато за колците: така направена конструкцията достатъчно здрава ли се оказва и не се ли разрушава от тежестта, когато се напълни догоре? При пороен дъжд оттича ли се добре, или покриваш с нещо? Ако си доволен от тази структура,може ли да ми дадеш насока откъде да закупя такова зебло? Благодаря!
                          П.П. За лешниците-опрашители знаеш, нали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X