Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилно хранене на кучето през отделните етапи от живота му му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Правилно хранене на кучето през отделните етапи в живота му.

Мойте 7 кучета години наред ядат само сурови кокали и найй вече свински черепи па са дебели като прасета....

Не требвало да ядят кокали Боже Божееее.....

Като им разцепа сутрин по един череп на две та за цел ден и викат ура...и почти не остава кокалче...
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

С тия диети и специални рецепти, и кучетата ще станат гейзери накрая. Едно време все специални храни са ядяли.
      На мнението на Тони съм.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        Не требвало да ядят кокали Боже Божееее.....
        .......
        Туй куче с кокал в устата по комиксите е долна инсинуация! К'во ш'е каже ЕС, а? Само гранула, ако може от метро за 10 лв. за 15 кг., че е най-хранителна, а става и за хранителна добавка за прасета.
        Лично аз си храня кучето с гранулирана храна във високия клас на цената на ниския ~ 65-70лв./15 кг. и съм доволен. Най-добрата храна за кучетата е готвената, но пусто няма кой. И не е просто. Има смятане, за да се балансира. И не е вярно, че не трябва да се дава мляко. Просто трябва да е кисело. От друга страна с какво се хранят овчарките в планината?
        Референдум требе.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          Туй куче с кокал в устата по комиксите е долна инсинуация! К'во ш'е каже ЕС, а? Само гранула, ако може от метро за 10 лв. за 15 кг., че е най-хранителна, а става и за хранителна добавка за прасета.
          Лично аз си храня кучето с гранулирана храна във високия клас на цената на ниския ~ 65-70лв./15 кг. и съм доволен. Най-добрата храна за кучетата е готвената, но пусто няма кой. И не е просто. Има смятане, за да се балансира. И не е вярно, че не трябва да се дава мляко. Просто трябва да е кисело. От друга страна с какво се хранят овчарките в планината?
          Референдум требе.
          Да ти разправям как ранехме кучета по границата
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Да ти разправям как ранехме кучета по границата
            Всеки може да си храни кучето с каквото иска. Лично решение на всеки стопанин е. Темата е за ПРАВИЛНО хранене на кучето и затова човека със странния ник е пуснал темата.

Коментар

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
              Всеки може да си храни кучето с каквото иска. Лично решение на всеки стопанин е. Темата е за ПРАВИЛНО хранене на кучето и затова човека със странния ник е пуснал темата.
              Само където, половината от храните, които са написани за неправилни, са масово давани на кучетата и не съм чувал, че на някой кучето е умряло от ядене на сварени, свински кокали, или крака.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                Само където, половината от храните, които са написани за неправилни, са масово давани на кучетата и не съм чувал, че на някой кучето е умряло от ядене на сварени, свински кокали, или крака.
                Някой иска ли да ми обясни какво толкова хранително има в кокалите, та човек да ги слага като основна позиция в кучешкото меню?

И що вълците оставят след себе си това ами не хванат да изядат всичко?!?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Еххх божее с тия кокали.
                  Трябва ли да давам кокали на кучето си?

Интуитивният отговор, до който повечето от стопаните стигат е - да. В действителност храненето на кучето с кокали е изключително вредно, като това се отнася за вашият любимец независимо от породата и възрастта му. Голям брой заболявания изискващи хирургическо лечение се причиняват именно от подобен тип храна. Най - общо приемът на кокали води до следните нежелани, опасни, а понякога дори и критични състояния:
                  1. Гастроентерит - възпаление на стомаха и червата. Проявява се със силни болки, повръщане (често пъти многократно), отказ от храна и изтощение. В някои случаи заболяването се усложнява от вторична бактериална инфекция.
                  2. Илеус - непроходимост на червата - тежко състояние изискващо задължително оперативно лечение.
                  3. Инвагинация - вгъване на червата - предизвиква се от усилване на перисталтичните движения, което се получава при прием на твърда и груба храна, каквато са кокалите; също изисква оперативно лечение, като често пъти при ненавременно диагностициране води до смърт.
                  4. Разширяване и превъртане на стомаха - критично състояние, изискващо незабавна оперативна намеса. Предразположени са кучетата от едрите породи, но в нашата клинична практика сме имали и такъв случай с пекинез. Заболяването е изключително тежко, почти винаги съпроводено с интоксикация от разлагащите се в стомаха храни, при което се отделят вещества подтискащи дейността на сърцето и други вътрешни органи. Поради това, независимо от успешно извършена оперативна намеса, рискът животното да умре остава сравнително висок.
                  5. Стоматити, гингивити, счупвания на зъбите, нараняване на меките тъкани в устната кухина.
                  6. Обстипации - задръстване на дебелото черво с твърди и сухи фекални маси, които водят до невъзможност за дефекация, напъни и от там разнообразни усложнения - от интоксикация до перианални хернии.
                  Ползата от приема на кокали се свежда до механичното почистване (в незначителна степен) на плаките по зъбите и съотнесена с рисковете при консумацията им е повече от минимална. Твърденията, че по този начин кучето поема необходимият му калций, или че преминавайки през ануса несмлените остатъци масажират перианалните жлези и по този начин ги освобождават от натрупания секрет, са далече от истината. Калцият в костите е под формата на малкоразтворими соли, които не се усвояват от организма; що се отнася до перианалните жлези, натискът върху тях може да предизвика възпаление, а естественият начин за освобождаването им от секрета са разходките, при които кучето маркира територията си.
                  В заключение нашето мнение е: не правете това - не давайте кокали на кучето или котката си и по-този начин ще спестите време и средства, и ще осигурите по-дълъг и здравословен живот на любимеца си.

Автор: д-р Петър Ефтимов Централна Ветеринарна Клиника
                  П.П Лошото е,че хората учат,пишат,медицината се развива вкл.ветеринарната... ама няма кой да чете бе... Това с кокалите напомня на... : " А бе тютюнопушенето е вредно ама друг път! БАба ми пушеше и живя 80г" Как на такъв човек да му обясниш каквото и да било...

Коментар

Ама това, че са масово давани, означава ли, че са полезни? Всяко от нещата е написано с обяснение - ако искаш вярваш, ако искаш не. Не видях да има нещо, написано като вредно и обосновката да е: "ами защото аз давам/не давам на кучето си еди си какво!" Повечето домашни кучета за съжаление каквото им сложиш, това ще изядат. Това не означава, че е полезно за тях.
                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Някой иска ли да ми обясни какво толкова хранително има в кокалите, та човек да ги слага като основна позиция в кучешкото меню?

И що вълците оставят след себе си това ами не хванат да изядат всичко?!?
                    Как бе... Полезни са, ти не знаеш!

Коментар

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
                      Ама това, че са масово давани, означава ли, че са полезни? Всяко от нещата е написано с обяснение - ако искаш вярваш, ако искаш не. Не видях да има нещо, написано като вредно и обосновката да е: "ами защото аз давам/не давам на кучето си еди си какво!" Повечето домашни кучета за съжаление каквото им сложиш, това ще изядат. Това не означава, че е полезно за тях.

Как бе... Полезни са, ти не знаеш!
                      ''Как бе... Полезни са, ти не знаеш!''.- Благодаря за иронията, не се получи.
                      Повечето хора дават кокали на кучетата си и трудно ще бъдат отучени от това, ако въобще има нещо вярно в това, че кокалите били вредни. Аз ще си им давам и си нося отговорност. Не всеки има възможност, да купува скъпа храна и да глези кучето си. Навремето, като е нямало кучешки храни, с какво са ги хранили, ако не с кокали ? И пак кучетата са живеели по много години.

П.С.- Колега, изпитваш ли обич към кучета ? Защото, като съдя по аватара ти, маи не е така...
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Естествено трябва да се внимава какви кости/кокали се дават. Тръбни дебелостенни кости не са препоръчителни. Всичко трябва да се вари до омекване. За Тонката не говоря, че ако трябва да вари всичко така, ще му трябва индустриялен автоклав. Има различни схващания. Има една немкиня, част от течение в теорията за хранене на ловни кучета, която поддържа тезата за суровоядството. Та кой както реши, важното е да се прави с акъл.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

... Навремето, като е нямало кучешки храни, с какво са ги хранили, ако не с кокали ? ...
                          Преди време Старият рече

На следовите кучета на заставата им се полагаше по разкладка по 400грама месо на куче всеки ден плюс картофи буркан гювеч и овесена ярма и им се вареше манджа всеки ден.На стражевите и две такива имахме по 200 грама.
                          Месо и манджа, а не кокали ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Както написах по-рано това е поредната тема по въпроса, която се превръща в:"Абе айде бе, баба ти едно време само прани гащи е носила", или "Аз цял живто така го гледам, значи е правилно"
                            Хубавото е че има много хора, които се интересуват, четат и се опитват да направят най-доброто за домашният си любимец, но има и хора, като не визирам никого, които и професор да се включи в спора/дебата няма да си променят закоравялото мнение по въпроса. Интересното е че автора е започнал темата с идеят да направи нещо полезно за отглеждащите кучета, но винаги в подобни теми се включват хора опитващи се да наложат мнението си по въпроса. Дали хората използващи довода"не мога да си позволя да храня кучето с храна от 10лв/кг" използват същият довод когато трябва да нахранят и децата си?
                            По статистика собствениците на домшни любимци в Европа дават повече пари за тях, отколкото за децата си, средно месечно по спомен харчеха между 250-300евро. Аз съм на мнение, че вземеш ли си домашен любимец и не му осигуриш възможност сам да избира и набавя храната си трябва да направиш и да дадеш всичко от себе си той да се чувства добре.
                            Медицината се развива с такива темпове последните години, че е много трудно човек да остане в крак с всичко ново. Истината, която болшинството от хората не могат и не искат да разберат, е че медицината не е точна наука, няма универсално правило което да важи за различни животни или хора. Колкото и добра диета да направите дали тя трябва да е еднаква за куче гледано в апартамент, което се разхожда 30мин. на ден, такова което живее в къща и тича на воля, и "работно" куче в активен период?
                            Писна ми да пиша, а и съм доста изморен интересно ми е да прочета мнението на хората относно статията пусната от fnqkhhhzzz

Коментар

Без помощта на ветеринарните лекари, производителите и търговците на "балансирани" храни за домашни любимци ще фалират. Естествено за да се развива този бизнес, някой трябва да ни убеди, че това единствено подходящата храна за любимото ни животно. И кой може да е по-убедителен от ветеринаря?!
                              Защо обаче се премълчава факта, че животни хранени само с такива храни доста често се сдобиват с бъбречни и злокачествени заболявания?! Веднага някой ще ми отговори, че такива странични ефекти се предизвикват само от евтините храни. Това все още не е доказано обаче. Пък и съм категорична, че е извратено да харчиш за кучето си повече отколкото за детето си. И то за някакви изкуствени храни. След като за детето ми най-полезна е домашно приготвената храна, значи и за кучето ми тя трябва да е достатъчно добра.

Коментар

Напълно съм съгласен с горното!
                                Да попитам знаещите - пасейки трева , какво си набавя кучето - витамини , минерали или др.?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X