Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде въпрос и от мен: с какво храните котките си..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хайде въпрос и от мен: с какво храните котките си..

Какво против имаш троскота , факт е че котката ми / умря преди 5 год / го унищожаваше. Сегашния марок Роко си живее на двора и не съм го виждал да пасе троскот.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
      Какво против имаш троскота , факт е че котката ми / умря преди 5 год / го унищожаваше. Сегашния марок Роко си живее на двора и не съм го виждал да пасе троскот.
      Там е тя, че нищо нямам, което да ликвидира ефективно троскота. И не само аз.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
        Ники за почистването на стомаха от косми - трева " троскот ". Моята навремето като я пуснех навън направо отиваше където има троскот и почваше да пасе. Може да и посадиш в една саксиика , той е плевел и лесно се хваща.
        Нашият , понеже не излиза навън чака някой да му донесе отвън прясно откъсната тревичка. Обикновено жената изпълнява тази операция. Котарака, като надуши, че му се носи тревичка я напада, излапва я набързо и после е ясно...
        Бяхме садили в саксийка, но не й обръщаше много внимание. Виж на някои от цветята я саксии ( предимно някои палми ) - редовно им "подстригва" крайчетата на листята!
        Казано е:
        -"Обичай ближния",
        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ако си намерил котка, която да унищожава тая гнусна гад (троскота), гледай да я развъдиш.
          Спри да се ядосваш. Има вече препарат против троскот. Просто знам от мой приятел .. ти ще си го откриеш.
          Освен това (май трябва в друга тема, ама ти ще прецениш) има и народен начин за премахване на троскота.
          Ето тайната на народа.
          Там където искате да премахнете троскота (това е плевел който превзема всяка педя земя и пробива всяко подземно растение - картофи, репи и т.н )... та - на същото място засявате растението СИНАП ( ХАРДАЛ - нар. наименование). Той - синапът унищожава троскота.
          Така съм чувал от народа, но не ми се е нлагало да го пробвам. Народна му работа.......

По темата: Всяка котка има избирателна способност, инстинкт и не яде всичко което е храна.
          Смята се , че първата храна с която захраните млекопитаещото все още коте - тя му става любима. Не знам така ли е?
          Освен това котките си набавят с храната това което им е в недостиг.
          Нашата котка риба не яде. Мноооого рядко ..... Обича черен дроб, обаче:
          Ако черния дроб е бил замразяван - не го докосва. Само пресен.
          Салами, мръвки ... вкусотии ... дори не ги помирисва. Има си любими гранули ( не са от най-скъпите) и САМО тях яде.
          Пробвали сме и от великите Роял ... не ще.
          А бе всичко що е различна марка сме пробвали - хапва веднъж и останалото ... на кучетата.
          Не знам дали има друга такава персийка - яде скромно и отбрано. Никога лакомо или по много.
          За трева - набавя си от цветята в къщи , от магданоза или от тревата на заека(див) и костенурките.
          Просто си хапва зеленинка всякаква, каквато внесем.
          Сега си имаме малко персийче .... то яде всяка храна която ядем ние. Яде диня, пъпеш, фъстъци, торта,бисквити и каквото нестандартно се сетите.
          А е расло с другата глезла.....
          Разни котки, разни вкусове......веселие в къщи и радост.

Коментар

На моя котарак му давам гранули и консерви котешка храна, като гледам да му ги редувам и разнообразявам. Тия най евтините не ги поглежда, явно надушва химията и не хапва от тях. Взел съм му една саксия с трева от магазина да пасе . Много обича маслини, само като ги надуши и подивява, не ме оставя на мира докато не му дам.
            Апропо тези от вас които имат дългокосмести котки, подстригвате лиги ?
            Моя е мелез между персийка и ангорец, и много се колебая дали да го подстрижа в тия жеги.

Коментар

Първоначално публикуван от draco Преглед на мнение
              Моя е мелез между персийка и ангорец, и много се колебая дали да го подстрижа в тия жеги.
              Няма нужда. Вълна ще събереш за един чорап, на животинката ще и разбуташ температурния режим, с който е свикнала, а да се скубе няма да спре.

Отделно че повечето котки трябва да ги приспиш с някаква химия, за да ги стрижеш. Което е гадно.

Коментар

персийската с Роял канин,обикновената с обикновена

Коментар

За съжаление хубавецът от снимките, след като цели 17 години всеки ден ни посрещаше радостно на вратата, се пресели във "вечните ловни полета"... Дано там да е по-добре!
                  Но темата може да е полезна на други!
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",
                  щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Нашия тлъст мачък може 365 дена да яде варени пилешки сърчица...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X