Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде въпрос и от мен: с какво храните котките си..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хайде въпрос и от мен: с какво храните котките си..

Здравейте!
    Предишната тема ми даде повод да попитам и за котките!
    В къщи имаме котарак, по мои сметки около 17-18 годишен. Дълги години го хранехме с консерви. След консултация с ветеринарния лекар спряхме консервите. От 1-2 години му даваме варени пилешки шийки, гръбчета, фенери, дробчета и т.н. Лошото е, че бързо му омръзват и все трябва да му търсиме нещо друго. Суха храна винаги има в паничката, но яде от нея само в краен случай ( след като си е "омел" всичко месно в купичката и нас ни няма за да получи друга порция ). Даваме му и остатъци от нашата трапеза, предимно месни нещица.
    Като чета в съседната тема за проблемите при кучета, когато се хранят с пилешли костици се замислям с какво да му замениме пилешките продукти?
    P.S. Иначе си е образ отвсякъде: От малък вода от паничката съм го виждал да пие не повече от 1-2 пъти. Когато е жаден отива до чешмата и чака някой да му пусне "течаща" вода.
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: Хайде въпрос и от мен: с какво храните котките си..

Аз моя косматко го храня с гранули на Роял Канин и . .всчико каквото се готви ,задължително го тества котаран ....
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
      Като чета в съседната тема за проблемите при кучета, когато се хранят с пилешли костици се замислям с какво да му замениме пилешките продукти?
      Котките нямат проблем с пилешките кости. Да му мислят кучетата.

Котка, която чака да и пусне някой чешмата и ние си имаме. И май не е рядко явление.

Коментар

Във всеки случай изглежда, че е по-полезно за любимците ни да ги храним с домашна храна, въпреки че е по-трудоемко... Моя котаран, през по-голямата част от "жизнения си път" свирепо нападаше всякакви месца и кокалчета (сурови), докато някъде не прочетохме, че яденето на живо месо, кара животните да стават по-кръвожадни и озверяват, защото кръвта събужда природните им инстинкти. Известно време варяхме пилешки крачета, но постепенно открихме, че е сто пъти по-лесно да го храним сутрин с консерви, а вечер с бисквитки. Естествено, успяваше да намаже, я млекце, я кашкавалче, я масълце. Само че и с глезенето трябваше да се внимава, че ако някой прекалеше с подаянията, ставаше едно мазало в тоалетната.... Явно добре сме го гледали, защото отнесе "рекорда на Гинес" в гроба на 25 годинки.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Котка, която чака да и пусне някой чешмата и ние си имаме. И май не е рядко явление.
          И аз знам една такава мацка.. Знаят от къде идва прясната, свежа вода.. Харесал съм си едно малко казанско котенце, скоро проходило, цвят - пепел, ама като го подлъгвам с храна не иска да дойде.. Валериан ще ми свърши ли работа.. Искам да си го правя домашен..

Коментар

Аз и менкам всичко, постоянно редувам гранули, консерви и домашна храна. Котешките солети ги яде за отрицателно време. Не пие от чешмата, но сама си отваря вратите. И почти не ме занимава, само дето кухнята се ключи.
            Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
              ... Не пие от чешмата, но сама си отваря вратите. И почти не ме занимава, само дето кухнята се ключи.
              Той и моят хубавец си отваря вратите, скача, увисва на бравата и ако не е заключена - влиза. Предишния хладилник също отваряше, правеше ревизия на съдържанието му, но после не затваряше. За това слагахме туба с вода пред вратата му. На сегашния хладилник вратата се отваря от другата страна, но котарака явно не може да го проумее, защото още се мъчи да го отвори от грешната страна ( откъм пантите ).
              Казано е:
              -"Обичай ближния",

Коментар

Първоначално публикуван от Dangerlina Преглед на мнение
                ... Естествено, успяваше да намаже, я млекце, я кашкавалче, я масълце. Само че и с глезенето трябваше да се внимава, че ако някой прекалеше с подаянията, ставаше едно мазало в тоалетната....
                Нашия за млекце или каймаче умира, но избягваме да му даваме по същата причина.
                Казано е:
                -"Обичай ближния",

Коментар

Ха готино, забравих да добавя, че гранулите ги редувам на вкус и никога не давам коктейл. Това с цел да се свиква с един аромат и вкус. Така е по заинтересувана.
                  Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                    Ха готино, забравих да добавя, че гранулите ги редувам на вкус и никога не давам коктейл. Това с цел да се свиква с един аромат и вкус. Така е по заинтересувана.
                    Лошото е, че нашият почти не вкусва гранули. Опитвали сме какви ли не. А да не говорим, че бях чул за евентуални проблеми с бъбреците, ако се хранят само с гранули.
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",

Коментар

Моя косматко , през лятото влиза да се къпе с нас под душа , вратите се заключват задължително на хола съм изрязал една вратичка малка , да може да си минава без да отваря цялата врата ,че тока скъп
                      За проблемите с гранулите , лекаря ме увери , че ако го храня със най ефтините , наистина има опасност и аз веднага се метнах на най скъпи , жената се сърди .. ама 20 лева на месец може да отделим за животинката , длъжници сме му , нали го направихме наполовина мъж

A1+

Коментар

Нашият четиригодишен котарак е от близо две години със силно увеличени бъбреци и прогноза за няколко месеца живот. Това от няколко независими източника след изследвания. От тогава е и препоръката да яде само специални гранули за бъбречно заболяване. След половин година първият доктор се облещи като го видя (когато му го занесохме първият път беше полужив). Чак се усъмни в диагнозата си, но повторните изследвания я потвърдиха. Знам, че никой не му е отменял диагнозата, но той незнае и нехае. Яде всичко, до което се докопа и пита за още, но се стараем да го ограничаваме и да яде основно гранули. Живее свободно, ходи си навън и се прибира когато реши, вода винаги има, гранули също. Бие се, целият е в белези, струва ми се, че разпознавам поколението му напоследък из махалата.

Коментар

Нашият си е още изцяло мъж! Не че му трябва, де... Преди години, когато ни препоръчаха да се лиши от "мъжествеността" си ни дожаля. Отдавна не търси "мацки", то и няма къде да ги намери в къщи.
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",

Коментар

Аз веднъж гледах мъжки котарак в апартамент .. и повече няма да направя тази грешка
                            Сега като не си мислиза женски знаеш ли колко нови занимания си открива , любимото му е да ходи по фасадата на блока Женат почти припада , а имам и една алергична комшийка ... веднъжи се беше настанил на креслото .. голям цирк ... обаждаха мисе да на работа да дойда да го прибера , че тя не смела ( около 7 кила е и със зимната одежда е почти като рис )

A1+

Коментар

Страшни са си понякога.

Аз пък все женски съм гледал, ама последният е мъжки - е, беше, преди да го ремонтират по докторски, че простатата така го беше сигнализирала, ...

Сега яде лечебна храна на гранули. Около 1/4 от това, което би искал, ама кантарът е категоричен. Пък и клирънс беше позагубил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X