Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде въпрос и от мен: с какво храните котките си..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хайде въпрос и от мен: с какво храните котките си..

А пък моята котка яде мишки и плъхове,дори носи на тримата хулигани да учат.
    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от митре Преглед на мнение
      А пък моята котка яде мишки и плъхове,дори носи на тримата хулигани да учат.
      Ето това е котка
      Мойта топка от косми .. носи .. .ама хлебарки ... когато се появи .. някоя ... и я носи . .в леглото .. .женат пощурява .... затова вече спалнята се заключва
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

а, то си има причина за това.

Котката с уловените неща се хвали, за да я хранят. Тука току пострада някой гълъб или прилеп. После аз имам три проблема -
        1. Умряло животно някъде вкъщи
        2. Нещастна жена, заради умрялото животно
        3. Нещастна котка, защото не я оценяват

Коментар

Аз имам две котки вкъщи и ги храня с гранули уискас - 4 вида смесват се на място в магазина отделно се добавят гранули по 100 гр. за космената покривка и 100 гр. за отделителната система.

Консерви се дават на голямата котка само, че е по глезена от котарака. Котарака обаче не мога да го науча да върши работата си в установеното за целта място и ще го пращам на село да лови мишки.
          Иначе е умен - сам си отваря чешмата в банята но не може да я затваря

Коментар

Наш Роко яде всичко, малко се мръщи като има ориз ,но каквото за нас това и за него. Даже и картофи на мусака яде. Е когато има кокълче всичко омита , най - вече рибешки. Децата бяха хванали малки рибки - сурови ги изяде.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка3699.jpg
Прегледи:1
Размер:104.4 КБ
ID:5401087
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ето го нашия "звяр":

Любимото му занимание:

"Глезотията" няма край:

Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Да се изкажа и аз . Моят Райчо, кастриран 3 годишен котарак го храня със суха храна на Роял Канин, подходяща за кастрирани котараци. Също така я смесвам с Уранири - добре е за бъбреците. Освен това понякога му давам и сварени телешки дреболии. Много обича варената царевичка и картофи.
                Относно за даването на кости - аз не му давам,страх ме е. Веднъж му бях дал като беше по-малък - задави се,кашля и го повърна. От тогава - не.
                Не му давам и всякакви осолени деликатеси.
                First Man, then Machine!
                Lada Niva
                Honda XR 400

Коментар

Представете си тази тема преди 50 години?
                  Колко ли смешна ще да е изглеждала?
                  Сухата храна е за улеснение на НАС, лесно, бързо удобно. Състав - каквато е другата храна без водата. Това е.
                  Колкото различна храна приготвяте (всеки от нас) толкова различни сухи храни ( с разл. състав) имаме на пазара.
                  Все едно да обсъждаме бял или черен хляб да сложа на животинчето в бульона ( а той пилешки или телешки да бъде).
                  Радвайте се на любимците си и те сами ви показват какво им е полезно, и какво обичат.
                  Не се връзвайте нито на реклами, нито на забрани.

Коментар

Имаме 3 котки сега. Преди имахме на периоди до 7 (прегазиха ни 4 ) . Освен всичко изброено до тук се учудих, че никой не спомена цаца. Нашите продължават да се радват. Редуваме с дробчета и други за да не омръзва . Само гледайте да не е солена. За сухата храна ясно. Винаги има на 2 места различни видове. Иаче им даваме от всичко месно и млечно каквото си купуваме за нас. Добър дегустатор са котаците и ако в нещо има прекалено много химия не го ядат, та и ние не го ядем . Много обичат и топено сирене.
                    висете отпуснато

Коментар

Тони , 6 год. гледах вкъщи една маца / Роко е на двора / та основната и храна бе сварена цаца. Суха храна си имаше винаги в паничката но си чакаше сутрин и вечер порцията цаца.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                        Нашият четиригодишен котарак е от близо две години със силно увеличени бъбреци и прогноза за няколко месеца живот. Това от няколко независими източника след изследвания. От тогава е и препоръката да яде само специални гранули за бъбречно заболяване. След половин година първият доктор се облещи като го видя (когато му го занесохме първият път беше полужив). Чак се усъмни в диагнозата си, но повторните изследвания я потвърдиха. Знам, че никой не му е отменял диагнозата, но той незнае и нехае. Яде всичко, до което се докопа и пита за още, но се стараем да го ограничаваме и да яде основно гранули. Живее свободно, ходи си навън и се прибира когато реши, вода винаги има, гранули също. Бие се, целият е в белези, струва ми се, че разпознавам поколението му напоследък из махалата.
                        Ако има заболяване, то трябва да е съвсем в начална фаза, за да може организма да се балансира и заздрави само от специални гранули. Обикновено бъбречната недостатъчност е придружена от намалена активност и немощ и се оправя само със системи. Като гледам вашата котка не страда от нито един признак, интересно тогава, на какво се е дължало първоначално отслабеното му състояние... Какзвам всичко това, защото проблемите с бъбреците се лекуват трудно (личен опит)
                        Последно редактирано от Dangerlina; 22-08-12, 18:53.

Коментар

Първоначално публикуван от Dangerlina Преглед на мнение
                          ....
                          Доверявам се на лекарите. И изследванията на две несвързани ветиринарни клиники, незнаещи за резултатите на другите.

Глупаво е да го споменавам, но когато беше много зле, жена ми упорито му издава по малко в продължение на половин година някакъв бъркоч от билкарка за бъбречно заболяване по хората. Просто се съвзе и мен слабо ме интересува как, важното е, че е в добро здраве сега.

Коментар

Нашата вече 4 годишна "мома" (преобладаващо - руска синя котка, с малко "примеси" от черно-бял непородист татко ) Грейси, взета от участник във форума, е голяма глезла.
                            От нашата храна даже и не помирисва, на млякото (при това - домашно), също не обръща внимание.
                            Постепенно се отказа от каквито и да било гранули, затова вече не й купуваме. Понеже предпочитанията й се насочиха към консервите с хапки в сос или в желе (пастетите ги отбягва отдалече ), се "абонирахме" в магазините за 400-грамовите кутийки с всякакви вкусове, от най-различни производители, като ги редуваме, за да не й омръзват.
                            Когато я водим на гости у бабата на Люси, там глезотията е на макс - варят й се пилешки дробчета, пържи й се прясна рибка и какво ли още не.
                            За нея водата е само за пиене, от купичка и то - в малки количества. Мокренето пък, е само по принуда, като е съпроводено с явно неудоволствие и в последствие - с продължително "миене по котешки". По тази причина, я принуждаваме да похапва разни работи, които да помагат за прочистването на стомаха от космите.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Ники за почистването на стомаха от косми - трева " троскот ". Моята навремето като я пуснех навън направо отиваше където има троскот и почваше да пасе. Може да и посадиш в една саксиика , той е плевел и лесно се хваща.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                                Ники за почистването на стомаха от косми - трева " троскот ". Моята навремето като я пуснех навън направо отиваше където има троскот и почваше да пасе. Може да и посадиш в една саксиика , той е плевел и лесно се хваща.
                                Ако си намерил котка, която да унищожава тая гнусна гад (троскота), гледай да я развъдиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X