Времето се затопли и огромната популация от улични котки тръгна из дворовете . Не ми пречат но почнаха да се качват по колата освен че цапат въпрос на време е да се появят и бълхи . Вече и алармата която включват от време на време не ги плаши . Знам много и ефективни начини за борба с котките но всичките са с фатален за тях край . Та някой знае ли някакво средство репелент или нещо такова което просто да ги отблъсква ? Към момента съм преброил към десет а след предстоящото разгонване популацията им ще нарасне в геометрична прогресия . Кучетата също не решават проблема живеят си в мир и разбирателство с кварталните пумяри . 
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да предотвратя това ?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Как да предотвратя това ?
Говорили сме си тука за проблема. Във магазините за домашни животни и храна и принадлежности за тях продават спрей за отблъскване на котки. Питай за такова нещо, ще ти дадат. Проблемът сам ще намалее след месец-два - защото по естествен начин ще намалеят котките, а останалите ще си разпределят удобните места по стрехи и огради.
От бълхи няма да пострадаш - не повече, отколкото и без котките. Просто не виреят в колите.
Кучетата няма как да ти помогнат - котките се катерят по колите главно заради кучетата, не че им е лесно или удобно.
На снимките - аналогичен случай от вчера.Последно редактирано от Ясен; 25-05-12, 18:36.
-
За репелент не знам,може и да има.Сещам се за един,дето ползвахме като деца(валериан),ма той прави точно обратното-значи отпада
......Сега сериозно,освен механичен начин,за друг идея си нямам!Да речем с по-слаба прашка,но по колата нещо не става...ако пък,автомобила ти е наблизо,с един маркуч можеш да ги пръскаш-хич не обичат водата!Ма,представи си само-ако вземат че свикнат с водата,после има да се струпват за баня
.Извинявай,на теб сигурно ти се плаче,ама.....доста смешен казус се получава!
п.п-на мен,не си ми пречат котангенсите,стига да не правят белички!Е,може би когато е валял дъжд не ми е приятно че цапат,ама животинки-какво да ги правиш
Последно редактирано от bon40; 25-05-12, 18:46.
Коментар
-
Не намаляват по естествен път миналата година по това време бяха на половината нали са ми уж дворни познавам си ги . Сега има само 4 - 5 чисто черни а на другите окраски им загубих бройката . Знаеш къде живея има много дворове така че удобни места не им липсват срещу мен е бившия завод "Победа" също голяма територия предлагаща добри условия за развитие на този вид . На колата се качват защото е топло особено на капака двигателя топлоотдава дълго време.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеГоворили сме си тука за проблема. Във магазините за домашни животни и храна и принадлежности за тях продават спрей за отблъскване на котки. Питай за такова нещо, ще ти дадат. Проблемът сам ще намалее след месец-два - защото по естествен начин ще намалеят котките, а останалите ще си разпределят удобните места по стрехи и огради.
От бълхи няма да пострадаш - не повече, отколкото и без котките. Просто не виреят в колите.
Кучетата няма как да ти помогнат - котките се катерят по колите главно заради кучетата, не че им е лесно или удобно.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
И сега ще се сведат до половината. Просто в квартала няма какво да ядат двойно повече котки, отколкото са нормално.
Освен това, като стане по-топло вече няма да търсят най-топлите места.
Пръскането с вода наистина помага, но трябва да си играеш.
Коментар
-
Имам същия проблем. Една комшийка отглежда над 50 котки, те се разхождат, плодят и безчинстват напълно необезпокоявани и имат отвратителния навик да скачат от покрива на гаражите върху колата ми, и да се топлят отгоре й. Освен, че чиста кола повече от два дни не мога да свъртя и се разхождам с милион следи от лапички по тавана и предния капак, забелязвам, че при приземяването си са удряли спирачки и целия таван, и капак са надраскани от нокти. Та, подобно решение на проблема би заинтересувало и мен.
А, и не намаляват през сезоните. Просто защото ме използват за пътека.
Коментар
-
Твоите няма и да намалеят, докато не попречиш на комшийката да ги храни.Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеА, и не намаляват през сезоните.
Коментар
-
Същата работа е и при мен все се намира кой са ги храни а те са умни животинки имат ли храна и спокойствие никога няма да тръгнат да мигрират доброволно .Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТвоите няма и да намалеят, докато не попречиш на комшийката да ги храни.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Ако не те мързи и имаш време - да. Само да не решат да си точат ноктите на него.Първоначално публикуван от митре Преглед на мнениеДоброто старо покривало за автомобил,няма ли да свърши работа?
Раздай на подрастващите водни пистолети.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеСъщата работа е и при мен все се намира кой са ги храни а те са умни животинки имат ли храна и спокойствие никога няма да тръгнат да мигрират доброволно .
Коментар
-
И при мен има доста котки , но само една се качва на капака ( майката на Роко ) . Откакто порасна сина и и завзе територията тази котка рядко идва , а на капака изобщо не я виждам .На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
30 лв е една въздушна пушка. Съчетаваш полезното с приятното, а и едва ли ще им направиш нещо лошо, освен да ги изплашиш.
По темата за бабките, обичащи котки. Гледах едно предаване по някое от Дискавъритата. Какво улеснение е измислила природата за улеснение на котките. Правиха експеримент с 2 мишки. На едната дадоха храна, в която има следи от изпражненията на котка. При пускането на мишките в клетката с котката въпросната отива право към котката - била влюбена в нея. Изследвали, че 20% от американците са болни от тази болест. Всъщност болест е силно казано, защото няма лоши последствия за хората, но са носители на нещата, причиняващи влюбването в котките. В този момент във филма акцентираха да се сетим за лелките, хранещи котките. Разказах го на една такава, но естествено - не ми повярва.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар