Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да предотвратя това ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да предотвратя това ?

Ако някой храни котки, според новият закон за помиярите носи доста отговорност. Също като подадеш искане в общината да решат проблема според закона, ако до 14 дена нямаш отговор, получаваш право да режеш глави. Това става със искане към началника на тези първите в общината да си свърши работата - защото тя е негова всъщност. Добре е да цитираш точките от закона и да можеш да си изразяваш мисълта подредено и ясно.
    Разбира се, може и да не правиш нищо законно - но тогава и съседката има право да си нарушава закона и да си гледа котки. И всъщност няма защо да я упреква човек. Въпрос на избор - ред или безредие.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
      Ако някой храни котки, според новият закон за помиярите носи доста отговорност. Също като подадеш искане в общината да решат проблема според закона, ако до 14 дена нямаш отговор, получаваш право да режеш глави. Това става със искане към началника на тези първите в общината да си свърши работата - защото тя е негова всъщност. Добре е да цитираш точките от закона и да можеш да си изразяваш мисълта подредено и ясно.
      Разбира се, може и да не правиш нищо законно - но тогава и съседката има право да си нарушава закона и да си гледа котки. И всъщност няма защо да я упреква човек. Въпрос на избор - ред или безредие.
      Това може и да върви някъде в Утопия, но не и тук. Защото тя ги храни тайно, през нощта и им хвърля криейки се от терасата, и без да светва. Просто не е роден още общинарят, който ще я улови. Подавани са жалби, предупреждавана е, тя си отрича и така всичко си продължава по старому. Тия приказки за реда или безредието, а да, и за избора, ги остави за някоя квартална сбирка, в конкретния случай ситуацията е съвсем различна.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
        30 лв е една въздушна пушка. Съчетаваш полезното с приятното, а и едва ли ще им направиш нещо лошо, освен да ги изплашиш.

По темата за бабките, обичащи котки. Гледах едно предаване по някое от Дискавъритата. Какво улеснение е измислила природата за улеснение на котките. Правиха експеримент с 2 мишки. На едната дадоха храна, в която има следи от изпражненията на котка. При пускането на мишките в клетката с котката въпросната отива право към котката - била влюбена в нея. Изследвали, че 20% от американците са болни от тази болест. Всъщност болест е силно казано, защото няма лоши последствия за хората, но са носители на нещата, причиняващи влюбването в котките. В този момент във филма акцентираха да се сетим за лелките, хранещи котките. Разказах го на една такава, но естествено - не ми повярва.
        С повечето въздушни пушки, включително тези от 30лв, едновременно можеш да убиеш котката (или поне трайно да я осакатиш) и да нажулиш колата, на която е легнала котката и която само евентуално би я одраскала. Т.е. противоречиш на три точки от условието на задачата и на поне два закона. Значи не е решение.

Другото, за което разказваш, се нарича токсоплазмоза. От нея мишките и плъховете губят страх от котките и така им попадат в лапите. Същият микроорганизъм на хората влияе по съвсем други начини - променя им социалното и сексуалното поведение, но не и любовта към котките. По моя преценка, около 40% от населението на България (и между 10 и 80% в други страни, по литературни данни) носи този паразит, но в квартала се падат 1 или 2 такива бабки, които създават проблеми.

п.п. и не е да не създава проблеми на хората този паразит. Не случайно на бременните жени се ограничава контактът с котки, а с кучета няма проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          С повечето въздушни пушки, включително тези от 30лв, едновременно можеш да убиеш котката (или поне трайно да я осакатиш) и да нажулиш колата, ...
          Тц, ни едното, ни другото. Стреля се с половин добре сдъвкана дъвка. Ефекта е поразителен, и сравнително безопасен. Изпробвано преди, хм доста години, по задниците на съученички по време на военното обучение.
          Все пак е добре да се прицелваш около задницата на котетето, а не по глава, уши, очи и т.н.

Коментар

Добре, котките опазихме, ако се цели добре. Ама ако някой ми налепи колата с дъвки и после го хвана, ...

Най-добре да се придържа към водния пистолет. Ако пък във водата се добави миризма на цитруси, котката поне 40 минути ще се почиства, преди да предприеме друго настъпление.

Коментар

Аз за това търся решение с нелетален за котките изход . Такива с много бърз и летален изход знам поне десетина все пак съм ловец . Принципно котките никога не са ми пречили просто тази година станаха много .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                С повечето въздушни пушки, включително тези от 30лв, едновременно можеш да убиеш котката (или поне трайно да я осакатиш) и да нажулиш колата, на която е легнала котката и която само евентуално би я одраскала. Т.е. противоречиш на три точки от условието на задачата и на поне два закона. Значи не е решение.

Другото, за което разказваш, се нарича токсоплазмоза. От нея мишките и плъховете губят страх от котките и така им попадат в лапите. Същият микроорганизъм на хората влияе по съвсем други начини - променя им социалното и сексуалното поведение, но не и любовта към котките. По моя преценка, около 40% от населението на България (и между 10 и 80% в други страни, по литературни данни) носи този паразит, но в квартала се падат 1 или 2 такива бабки, които създават проблеми.

п.п. и не е да не създава проблеми на хората този паразит. Не случайно на бременните жени се ограничава контактът с котки, а с кучета няма проблем.
                От поне 5 години имам такава пушка, че и на комшиите я давам да гонят котки и досега нямаме смъртен случай. Ще приема, че сме късметлии.

За токсоплазмозата благодаря за уточнението. Не мога да споря за него, защото цитирам само какво съм видял и чул във филма.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Това може и да върви някъде в Утопия, но не и тук. Защото тя ги храни тайно, през нощта и им хвърля криейки се от терасата, и без да светва. Просто не е роден още общинарят, който ще я улови. Подавани са жалби, предупреждавана е, тя си отрича и така всичко си продължава по старому. Тия приказки за реда или безредието, а да, и за избора, ги остави за някоя квартална сбирка, в конкретния случай ситуацията е съвсем различна.
                  Съгласявам се, че детайлите в случката са важни. Такова тайно хранене си е лудост за нея и проблем за съседите.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Graphic1.jpg
Прегледи:1
Размер:159.4 КБ
ID:5378700
                    това от тук - http://www.stbbg.com//?page_id=3

Коментар

Не вършат работа тия ултразвукови дивотии поне не и срещу котките . Един съсед сложи такъв уред в опит да опази черното си Ауди Q5 но ефект няма . Може би в началото имаше но като че ли котките свикнаха и с това .

Коментар

Днес като се прибирах от работа намерих в двора този екземпляр от новото попълнение . На някой ако му харесва да му го хващам . Работя и с Еконт
                        Прикачени файлове

Коментар

Ако е мъжкар гледай си го , и като порасне той ще ти пази двора от другите мачки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка3310.jpg
Прегледи:1
Размер:113.9 КБ
ID:5382317
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Не си замеряйте котките с дъвки и не ги пръскайте с вода - моят котарак много обича между другото, като пусна чешмата веднага се покатерва и се мушва под нея.

Най-добре е диверсионен подход - от аптеката валерианови капки на едно парцалче и се полагат далече от колите или под терасата на съседката която ги храни, нощния концерт е обезпечен след няколко дена въпросната комшийка или ще ги прибере у тях си или ще спре да ги храни.

Трябва да се подхожда творчески към мачките

Коментар

Градски, тази въздушна пушка каква е ? Сигурно е китайска щом е за 30лв. Чудно ми е как ги убиваш с нея , като аз с моята не мога . Само както каза Ясен я ранявам , и тя отлита . Сигурно трябва да я гръмна 9 пъти ..
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Къде съм казал, че ги убивам? Точно обратното казвам. А че е китайска пушката е ясно. Важното е, че ги лучкам. Тя нали е за това. Един комшия я иска наскоро да си изгони котките от тях. След 2 дена идва и вика "Абе аз мойта трябвало да гърмя. Тя ги хранела, а аз се чудя от де се взимат тия котки..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X