Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пауловния Томентоса - моят експеримент

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пауловния Томентоса - моят експеримент

Какво се случва с почвения слой при този бърз растеж на дърветата?
    -Гогия, обичаш ли домати?
    -Да ги ям да, просто така не.

Коментар

Отива нагоре по клоните .
      Каква е разликата при скоростта на растежа за почвения слой? Не е ли за единица растеж, единица разход от почвения слой. Скоростта какво общо има?
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Напълно съм съгласен за клоните. Но резултатите от една лабораторна проверка на почвата преди и след посаждането на дървото ще са интересни.
        -Гогия, обичаш ли домати?
        -Да ги ям да, просто така не.

Коментар

и какво точно ще търсите с тази лабораторна проверка???
          много сте ми интересни!
          айде направете и лабораторна проверка на въздуха преди и след...
          ама ония евро хора дето горят квото им хрумне дали им дреме?

Евкалипт - големи проблеми имах със собствеността върху имота и... си останах с хубавите спомени и снимки... фиданките ги подарих на мой приятел, който претърпя доста поражения на насъжденията си след евро рома намеса... решили да се отопляват с дърва, близо намиращи се до имота му, те паднали вътре... сещай се...

и те така!
          човек като не иска - все ще намери оправдание!

Коментар

Първоначално публикуван от evkalipt Преглед на мнение
            Здравейте ентусиасти! Кой до къде я докара с Пауловнията?
            И аз имам същия въпрос, и ако може някоя друга снимка.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Моите са 5 бр. в двора като декоративни,сложих ги на 29 Април и края на Октомври най-високата е малко над 6 метра и диаметър на ствола над 10 см в ниската част.....Обаче всекидневно поливане и два пъти в седмицата птиче тор разреден в кофа с вода ! В сравнение с пауловнията на комшията имам три пъти по голям разтеж !
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от danail0230 Преглед на мнение
                Какво се случва с почвения слой при този бърз растеж на дърветата?
                Става на дърво. Половин процент от масата му са минерални вещества от почвата. Другото се върти и се връща през атмосферата. Ако едно дърво заема 50 кв метра и тежи 1000 кг, е отнело 5 кила соли. Те като се разпределят на 50 кв м са слой, дебел около 2 стотни от милиметъра. Ако се добавят няколкостотин кила листа, става 0,03 мм.
                Отговор на зададения въпрос - земята пропада с няколко стотни под всяко дърво. След време като падне, се повдига.

Коментар

Както и да го въртим и да го сучем, резултата е изсушаване и изтощаване на почвите. Както знаем: "от пръдня боя не става", за да расте това дърво, неминуемо си иска своето. При положение, че става въпрос за единични, отглеждани като декоративни растения, е реално да се полагат грижи подобни на тези описани от Ронин. При масово залесяване, е невъзможно да се отглеждат аналогично на селскостопански култури (то това не се прави в момента и по отношение на типичните класически такива). То вярно, че всичко е кръговрат и нищо не отива в орбита да кажем, но водата - примерно - която ще изпарява един масив, ще ходи в атмосферата, а няма да захранва съществуващите водоизточници. Също така, след няколко цикъла на индустриална експлоатация, почвите ще представляват пустиня...
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    .......сложих ги на 29 Април и края на Октомври най-високата е малко над 6 метра и диаметър на ствола над 10 см в ниската част............ !
                    Това за 6 месеца ли се отнася?!

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                      Това за 6 месеца ли се отнася?!
                      Абсолютно вярно ! Сега ще потърся снимки !

29.04.2012 година !

Продължавам да търся последни от септември !

Това е на 07.09.2012

Последно редактирано от Roninn; 18-12-12, 00:16. Причина: Добавя снимки !
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Незнам защо но пикасата ми реже снимките отгоре и отдолу които са с резолюция 3888х2592 !Пробвам за втори път !

Че даже и цвят даде !

Последно редактирано от Roninn; 17-12-12, 23:58.

Коментар

За съжаление последните снимки са ми от Септември месец,но мисля че става ясно за какво става въпрос ! В момента стоят голи пръчки,незнам на пролет дали някаква част от върха ще измръзне ,мисля че по голяма височина не ми е необходима и вече трябва да оформя корона !Другите са с по метър по ниски и всичките са деца на тази която е на снимките,като най-малката е около 1.2 метра ....и е засята август месец....от всичките 5 само двете съм ги купувал останалите 3 са от филизите на най-високата !
                          Последно редактирано от Roninn; 18-12-12, 00:28.

Коментар

Благодаря за изчерпателния материал. Ограмоти ме. То вярно, че Пловдив е друга България, но не е чак пък в тропиците. Това чудо корона прави ли или расте като топола? Като гледам ствола, прилича на черницата, която също бързо филизи. Плододава ли?

Коментар

Корона прави,на златни пясъци има няколко дървета по на 20 години и са огромни...плодове незнам дали дава,има едни кафяви подобни на дребен кестен ама незнам какво е !Освен в нета и на Златни пясъци,другаде дървета(говоря за големи дървета) не съм виждал....инъче фиданки засяти на плантации по нашия край има много !
                              Последно редактирано от Roninn; 18-12-12, 17:57.

Коментар

Roninn, честита Коледа! Много ти е хубава Пауловнията ама зашо си я садил толкова близо до асмата?
                                Каква ти е идеята? От снимките е видно, че имаш място да бъде засадена на свободно пространство.А относно короната - остави го да расте, то само ще си оформи корона.Важното е да определиш от къде за започва/т.е. най ниските клони/Всеки клон се разклонява симетрично и после неговите клони и така в прогресия се оформя симетрична корона!
                                Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X