Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ при избор на моторна коса
Свий
X
-
Аз вече недоумявам колко пъти и в колко теми ще трябва да го водим тоя разговор за стар бензин и стари смеси?? Ма някой го държал по две години и палил после от четвърт, ми много хубаво тогаз, чудесно даже.
За двайсе години любителско ползване на моторни машинки съм си изградил навици дето хич не ми тежат и ги препоръчвам на колеги дето и с тях се налага да се спори понякога.
По гаражи и сайванти имам няколко тубички с надпис "бензин", даже вече и на работа съм донесъл /тя е с два надписа
/ и когато ще върша нещо - мина през бензостанцията и сложа за 3-4-5 лева или повече. Ако до 2-3 месеца има остатък - отива в колата или консуматив за бояджийска дейност. Масло Щилско или Хуск. Шише нарочно и спринцовка от някъв антибиотик - смес правя за един резервоар и наливам преди да паля. Като остане в резервоара и не предвиждам да работя 3-4 седмици - изливам /отива в колата/ и паля да работи докато угасне само. За фрезата имам една голяма спринцовка с маркуче - и там го дърпам от резервоара и после работи да го осуши. Сменях резервоар и карбуратор след 2-3 години престой с бензина щото имах други грижи тогава и майсторчето от Хуска ме закле тогава - никакво стоене със стар бензин. Като си много отворен, вика - ползвай си добавки, ама пак ще се видим...
Тва е положението, имам си безкрайно много работа, но не ми тежи да си ги спазвам тия процедурки.
Между другото, тука на работа май поокотихме една нова 4Т машина среден клас заради престой с бензин в карбуратора, ама не знам как се оправихме после
Коментар
-
Аз пък без да притежавам гадни кетайци не ги жаля
За двутактовите точа горивото ама те са разни преносими на ръка коса и резачка марка Щил - оказва се най ги глезя тях.
За четиритактовите косачка Бригс, фреза китаец Хуйдай и генератор Мастурбиши да има да чакат точене на бензина
- слага се добавка някакво американско чудо.
Май май генератора след 3-4 години почна да пали трудно под нулата та може карба да е за ремонт
Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Я се обадете на Калоян Драгозов от Аргомаркет и не се занимавайте с глупости. Тримера, който закупих от него е китайски,но много подобрен. Вече за 1 г имам 20 декара косене и нямам никакви проблеми.. За моторно масло купувайте двутактово пълна синтетика малко по-скъпо е,но не пуши, а за бензин, само 100 октана. От 5 г ползвам тази комбинация и имам хем мощност, хем икономия.Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!
Коментар
-
Може ли линк към тримера, че с този Штил с който кося след един час работа ми се изкривява и заболява кръста.Първоначално публикуван от белята Преглед на мнениеЯ се обадете на Калоян Драгозов от Аргомаркет и не се занимавайте с глупости. Тримера, който закупих от него е китайски,но много подобрен. Вече за 1 г имам 20 декара косене и нямам никакви проблеми.. За моторно масло купувайте двутактово пълна синтетика малко по-скъпо е,но не пуши, а за бензин, само 100 октана. От 5 г ползвам тази комбинация и имам хем мощност, хем икономия.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Нормално. Хубав самар струва повече от косачката
Аз си правих от два един, и горе долу става.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Това?Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеКупих си най-скъпия самар на Райдер за 35 лв. Сега гледам са по 15-20 същите. Гледах и на Хускварна за 200 и кусур лева. Само на картинка, с поръчка. Мерси. Разлика конструктивно няма голяма, ся оня за 200 пари ще е по-лачен, всеки сам си преценява.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Аз ползвах за основа това
Върши работа, нооо.
Абе козата си сака пръч.
-
Нещо такова, и моето е черно като на Чавдар. Това щилското е на добри пари, можеше да се прежаля за него. Но и райдъра ми върши работа, аз 5-6 години косих с един ремък(оригиналния на китаеца), та това ми е перфектно. Като порастна може да дигна стандарта, ма нещо разлика голяма не виждам. Пък и райдъра е копиран от някъде, шит е в БГ.
-
Професионалните си се продават със самара, преди години си купих stihl fs 350 и си вървеше с оригинален самар, много удобен, косил съм по 7 часа, почти без почивка. Имам и един скапан китаец RTR Max, който е с презрамка, е мъка си е, за един час след изкривя. Между другото в Лидл скоро ще пускат моторна коса, гледам си върви със самара.
-
-
От Драгозов съм купил куп профи машини, относно самара, понеже мястото което кося е с денивелация не е равен терена, само с този скъпия самар на Хукс за 220 лв спря да ми боли гърба при косенето, разбира се и самия храсторез също е на Хуск Профи, не е като да не съм косил с китаец и други два вида китайски самари, истината е че самара на Хукс за 220 лева е много удобен при продължителна работа, много равномерно се разпределя тежестта и според терена, колкото и клиширано да звучи, скъпия самар и съответния профи Храсторез на Хукс си струват всяка стотинка, не ме питайте откъде знам, всичко съм пробвал и затова си позволявам да дам такъв категоричен съвет.
п.с. Ползвам също и профи каска с антифони и с метална мрежа за пред лицето ми, пак е на Хукс, колко охлюви и камъчета са се размазвали и удряли пред мрежата...., със всичко това ми е много по-спокойно, безопасно и леко кося, това от личен опит.Последно редактирано от Еделвайс; 20-04-21, 11:01.
Коментар
-
То е ясно, но в моя случай времето ми е кът и когато ходя на село специално само за да кося, трябва да окося 4 големи двора за половин ден, маскимум производителност за кратко време без да съм като пребит накрая, затова ща не ща, прибегнах до профи машини и аксесоари, които значително ме улесняват и облекчават косенето ми за кратко време на максимални обороти
-
-
Моята машина е FS 490 C с някакъв самар с меки презрамки, но след повече от час косене и ме заболява едната рибица и кръста.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Чудя се за тример с колела - половинката има напъни за едно място, което е занемарено, а наш търговец с предлага 2,2 киловата 2тактов та ако някой е имал опит с подобно возило моля да сподели
O888 749-O86
C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
NC 750
Коментар
-
Някой да е пробвал главите с верига?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Беше доволен иначе, че реже яко. Абе не си е работа. Пък и предполагам пиньончето няма да откара много преди да се изрони.
Аз на моята карам с една дебела сива корда, на форма е като стоманена проволка, ама пък улейчетата на главите не издържат с нея особено и сега са със занитена неръждаема ламаринка на мястото на алуминия.
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар