Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за редуцир вентил за пропан бутан.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за редуцир вентил за пропан бутан.

Първоначално публикуван от Stanio/ Преглед на мнение
    Първо-едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на колегата Пенчо.Бая ще трябва да го черпя.Почерпи ме с два вентила човека, прибрах се, монтирах първия, но нещо не пожела да пусне газ, а вторият, който е нов (зеленикавия) от раз запали и трите пити.Както и да го гледам тия вентили на пазара са си баш менте....
    Второ-колега Танасе, моята бутилка е от най-големите, т.е. 27 литрова и струва 70лв.Дано да не е менте и все пак-къде мога да я проверя, т.е. базата на Топливо в Малашевци все още ли я има или нцъ?
    Трето-е то за трето не остана, НО отново БЛАГОДАРЯ МНОГО!
    Да знаеш, че в 27л бутилка се пълни не повече от 21 литра газ, нищо, че събира още. А за да си сигурен, че са не повече от 21, не ходи да я пълниш, докато не спре да работи.

А дали е менте - тези дни ще търся къде правят хидравлични проби и ще пиша.

Коментар

Мерси за съвета.Така или иначе, аз имам и туристически бутилки вкъщи, които ги пълня и знам, че докато не издъхне не се ходи, но пак мерси за съветите.Ще се радвам да споделиш наистина ако намериш къде се тестват.
      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Радвам се че си се справил с проблема.
        По отношение на винтилите произведени от "ТЕРЕМ - ИВАЙЛО" Велико Търново миналата есенкупувах от един магазин зад пазара на "Красно село" в един магазин специализиран за газово обурудване, надявам се все още да работи.

Коментар

браво за вентилите, ама за какво си купувал бутилка.... вече почти никъде не пълнят - само заменят... даже за лев-два ти я карат в къщи

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            браво за вентилите, ама за какво си купувал бутилка.... вече почти никъде не пълнят - само заменят... даже за лев-два ти я карат в къщи
            Тия дето заменят са дръвници, в добавка вземат скъпо. Донякъде са полезни тези, които ги носят вкъщи, но те са още по-големи дръвници. И едните, и другите, са ми донасяли полупълна бутилка.

А досега не съм се затруднявал да заредя бутилка - половината газстанции го правят.

Коментар

Първоначално публикуван от cirilz Преглед на мнение
              Радвам се че си се справил с проблема.
              По отношение на винтилите произведени от "ТЕРЕМ - ИВАЙЛО" Велико Търново миналата есенкупувах от един магазин зад пазара на "Красно село" в един магазин специализиран за газово обурудване, надявам се все още да работи.
              Работи за сега. Блока е 193.

Коментар

Руският от 89-та бачка та цепи мрака направо.Никакви оплаквания ,нямам засега от него, но мерси за съвета къде има от българските. Относно пълненето на бутилката, както каза колегата Явор, много газстанции пълнят вече, тъй че е безсмислено да ми доставят бутилка вкъщи, че и да им давам депозит, като за почти същата сума си купувам собствена бутилка. Отново благодаря, на колегата Пенчо за отзивчивостта и за това, че ми помогна.Адски съм му задължен.
                Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Питане за редуцир вентил за пропан бутан

Фен съм му, но на този въпрос не съм попадал. Ще кажеш ли в коя книжка е, ако си спомняш? Поздрави

Коментар

От: Питане за редуцир вентил за пропан бутан.

Темата е малко стара, но искам да попитам, дали някой знае в софия, къде се правят хидравлични изпитания на бутилки.Имам 3, които купих втора ръка и на тях пише 2011г. Та ми се иска да се презастраховам.Аз пълня на изхода на софя през бенковски. Там и преди това, точно преди линиите има газ-станции, които си имат кантар и са офиц. пунктове за зареждане.Винаги пълня на 70-75%. Даже момчетата се чудят, защо не пълня на 80-85% и всеки път ме убеждават да пълня повече.Имам и друг въпрос - имам газов бойлер и вече и газови котлони (печка). Мисля да вържа печката с тройник към бутилката на бойлера - да не заема повече място бутилката. Въпросът е, дали бойлера и печката ще могат да работят едновременно. Спред мен, редуцира, като му падне налягането ще успее да пусне достатъчно за двете (практиката ще покаже де, но ако не съм се сетил за някаква опасност около тази история - ще съм благодарен да кажете).п.п. Имам датчици за изтичане на пропан-бутан, които съвсем скоро ще монтирам - за всеки случай.

Коментар

От: Питане за редуцир вентил за пропан бутан.

Първоначално публикуван от valqk Преглед на мнение
                      Темата е малко стара, но искам да попитам, дали някой знае в софия, къде се правят хидравлични изпитания на бутилки.Имам 3, които купих втора ръка и на тях пише 2011г. Та ми се иска да се презастраховам.Аз пълня на изхода на софя през бенковски. Там и преди това, точно преди линиите има газ-станции, които си имат кантар и са офиц. пунктове за зареждане.Винаги пълня на 70-75%. Даже момчетата се чудят, защо не пълня на 80-85% и всеки път ме убеждават да пълня повече.Имам и друг въпрос - имам газов бойлер и вече и газови котлони (печка). Мисля да вържа печката с тройник към бутилката на бойлера - да не заема повече място бутилката. Въпросът е, дали бойлера и печката ще могат да работят едновременно. Спред мен, редуцира, като му падне налягането ще успее да пусне достатъчно за двете (практиката ще покаже де, но ако не съм се сетил за някаква опасност около тази история - ще съм благодарен да кажете).п.п. Имам датчици за изтичане на пропан-бутан, които съвсем скоро ще монтирам - за всеки случай.
                      Нещо много си се наплашил от тоя пропан-бутан. Бутилките да ги пълниш с по-малко от 80% не си увеличаваш сигурността. Те и тия 80% имат сериозен аванс. За сметка на това като пълниш по-малко ходиш по-често на газстанция с което си увеличаваш експозицията на риска при тях нещо да не е наред. Не че често стават проблеми и при тях де, ама все пак.

Редуцир с тройник не е добра идея и то не толкова заради редуцира, колкото заради измръзването на бутилката при голяма консумация. Оттам спада налягането, а далеч не всички уреди са безопасни при понижено налягане на захранващия газ. И да не стане беля - ще ти гаснат. Другото е че като не ползваш газовия уред редуцирът е по-добре да е изключен, което няма как да го постигнеш ако ползваш другия уред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X