Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за редуцир вентил за пропан бутан.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за редуцир вентил за пропан бутан.

Здравейте колеги.Сдобих се с една отоплителна печка на газ, купих си чистак бърсак нова бутилка, редуцир вентил за 30мбар, свързах и йок.Не искат да горят всички пити-само едничка, другите само миришат, но газта не се възпламенява.Естествено обадих се и до гарнационния сервиз от който ми бе казано, да търся причината в редуцир вентила.Та да си дойдем на питането-Как да разбера от него ли е, не е ли?, и съответно, ако е от него и го заменя с друг, как да бъда сигурен, че и другият няма да направи подобен проблем, т.е. има ли нещо което да се гледа и да се види? Благодаря много на всички отзовали се.
    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

До: Питане за редуцир вентил за пропан бутан.

Провери дюзите на горелките за пропан бутан ли са или за природен газ.
    Може проблема да е от там.
    Успех

Коментар

Колега,а печката за пропан ли е или за метан.При мен/газова готварска печка/,не работеше докато не смених дюзите с такива на пропан/фабрично са на метан/.

Успех

Коментар

За пропан-бутан си е.Така си пише и в книжката, така всичко.Даже изрично пише, че НЕ е за природен газ, т.е. метан. Оказа се вентила проблема-смених го уж с немски, прибрах се пак запалих и този път-чудо.Вместо една работеха две плочки, но до там-третата, пак си смърди на газ и не иска да потръгне.Направо се побърквам, тъй като масово се предлагат три типа вентили, които не стават за нищо, а именно:Български (български друг път със ситен шрифт пише Китай, за това внимавайте), Немски (ама хич не ми изглеждаха немски, а по-скоро пак китайки, само 'дет' тоя път бяха произведени в EU), арабски (тях не смятам и да ги пробвам).Къде ли не питах и всеки казва или, че няма или ми предлагат китайки.... Вече се чудя къде в София да търся....Ако имате идеи, казвайте-засега съм обиколил цяла Надежда, ОМЗ, бул.Сливница посока Люлин и без резултат.

Коментар

търси си такъв, произвежда се в "ТЕРЕМ - ИВАЙЛО" Велико Търново, само че не знам къде в София има, аз си купих от Троян

Коментар

И аз ползвам търновски вентил, не помня откъде го купих, но беше или практикер, или бриколаж. Работи.

Коментар

Мерси за напътствията-ще търся то се е видяло.А за тези български вентили, четох по други форуми, че рядко се намирали вече....а дано е останало нещичко и за мен...

Коментар

Първоначално публикуван от Stanio/ Преглед на мнение
                Мерси за напътствията-ще търся то се е видяло.А за тези български вентили, четох по други форуми, че рядко се намирали вече....а дано е останало нещичко и за мен...
                Имам един за замяна срещу бира. Почти неползван.От СССР 1984г .

Коментар

Бирата и без него можем да изпием, въпроса е дали ще бачка като е от толкова отдавна.Пак четох някъде, че ако се държал дълго време на "Изключено" положение, вентила си заминавал или по-точно си заминавала някаква затваряща мембрана, която се деформирала и после като се отвори вентила и тя не отваря докрай.....Иначе не е проблем да ми го.....продадеш-само да бачка.Не, че нещо, но барем братушките си ги знаем, че са стабиляги в тези работи.

Коментар

Вероятно ще работи, руският.

Имайте предвид, редуцирите са два вида - за 30 милибара и за 150 милибара. Вторите са по-редки и са само за МОЩНИ уреди за работа на открито. Гледайте да не ги объркате, че ще видите огнедишаща ламя с кашлица.

И не правете никога като мен - понеже била бутилката на свършване, да я обърнете с вентила надолу... няма да разказвам

Коментар

Е на мен ми трябва точно такъв, който е за 3кРа или както ти каза 30мбар.Иначе за бутилката-ясно, не искам да експериментирам, че ще ме говорят по новините как съм прекопал градинката зад блока....

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Вероятно ще работи, руският.

Имайте предвид, редуцирите са два вида - за 30 милибара и за 150 милибара. Вторите са по-редки и са само за МОЩНИ уреди за работа на открито. Гледайте да не ги объркате, че ще видите огнедишаща ламя с кашлица.
                        различават се лесно, другите са сини на 0.2 MPa

ето им страничката с данните

Коментар

Много се надявам да не си попаднал и на бутилка менте, нормалните струват над 50 лв., мисля че около 60 ги продаваха, миналата година имаше поне 4 избухнали ментета, някои и с жертви.
                          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Основния проблем са газстанциите менте, дето пълнят бутилката до изтракване на пистолета. По-страхливите ги пълнят по брояч 20л, а истинският начин е с везна.

Като е препълнена бутилката, менте-не менте, ще гръмне като се сгрее, само време да и се даде.

Коментар

Първо-едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на колегата Пенчо.Бая ще трябва да го черпя.Почерпи ме с два вентила човека, прибрах се, монтирах първия, но нещо не пожела да пусне газ, а вторият, който е нов (зеленикавия) от раз запали и трите пити.Както и да го гледам тия вентили на пазара са си баш менте....
                              Второ-колега Танасе, моята бутилка е от най-големите, т.е. 27 литрова и струва 70лв.Дано да не е менте и все пак-къде мога да я проверя, т.е. базата на Топливо в Малашевци все още ли я има или нцъ?
                              Трето-е то за трето не остана, НО отново БЛАГОДАРЯ МНОГО!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X