Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мощна радиоуправляема количка с яка батерия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Честито.
    Зареждай батерията, включвай дистнационното и почвай да я ръчакш
    Привечер очаквам резултати
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря, в нас няма как да я тествам освен на празен ход, ще изчакам да се стопи снега и ще я тестваме, батериите сега са в "Сторидж" режим и няма да ги зареждам докато не се оправи времето и да я подкараме?

• ogimaster
      ogimaster коментира
      Редактиране на коментар
      Ето едно клипче как се кара зимата - https://www.youtube.com/watch?v=5zcX...hannel=AVEOSPL
      Моята е същата ;-)

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Ехаа, голям кеф е било, клипчето е супер

Честито! Разликата между четков и безчетков е огромна, изборът ти е правилен, независимо от цената. Голяма краста си е да разглобиш до основни части и да провериш всичко или пък да смениш някоя част с по-добра. С батериите малко си се престарал 5000MAh на 60C си е разхищение за 80A контролер, освен ако 60С е само при burst разреждане.
    Преди доста години се занимавах активно с RC модели и съм сервизирал десетки. Всеки бюджетен модел си има слабости, дори и тези за 1500+лв. Внимателно огледай как са напаснати зъбните колела на мотора към задвижването. С лист хартия се регулират най-лесно. Сложи съвсем малко обезопасител за резби на болтовете, които се завиват в метал. Прегледай си настройките за крайните точки на апаратурата. Може да си ограничиш гаста докато посвикнеш. Гледай да не преразреждаш батериите. Би трябвало контролера си има защита, но е добре да си купиш и една такава джаджа за бърза проверка.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sss.jpg
Прегледи:310
Размер:92.8 КБ
ID:6952716
    Прикачени файлове

Коментар

Благодаря, много се радвам че има засега двама колеги с които ще мога да черпя ценно инфо в случая от вас по-назад в темата , първото което направих е да преведа упътването, за съжаление няма БГ ръководство, та се наложи 1 час да сканирам PDF документи и чрез гугъл камера, лист по лист да ми преведе всичко, след което принтна цели 26 страници.

Добре че реших първо да чета упътването преди да я пусна в действие за първи път, първото важно нещо което сега разбрах, преди да сложа батерията трябва да извадя някакъв джъмпер който прилича на бушонче и със някаква пинсета трябва да го изваждам и слагам в съответното гнездо на снимката в моя случай за батерия- 3S LiPo.

Това е снимката:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2086.jpeg Прегледи:0 Размер:284.5 КБ ID:6952736

Още нещо важно трябва да имам, хубав пълен комплект мини инструменти за количката, нямам даже ключе с което да махна гумите, а Стелди го няма в наличност и чака поръчка, та откъде и какви инструменти да избера, но да е от наш магазин, да не е амазон, ибей, алито и т.н.

След малко ще превеждам упътването на умното зарядно и за батериите LiPo че и там разбрах че има куп правила за правилното зареждане и при съхраняване при дълъг престой за LiPo батериите, та ще имам куп въпроси като за новобранец
    Последно редактирано от Еделвайс; 23-01-24, 17:29.

Коментар

• Wish_Master
      Wish_Master коментира
      Редактиране на коментар
      За съжаление почти всичко съм си купувал преди 10-тина години от един китайски сайт - https://hobbyking.com
      Сега обаче като гледам нещата там са станали много зле. Почти никакви налични батерии, безбожно скъп транспорт...

Относно джъмперите ... явно този контролер не разпознава автоматично броя клетки и го задаваш ръчно с втория джъмпер,
      Първият е да изключиш задната, която на състезанията по мое време беше забранена.

П.с. тестера, който ти показах е за полеви условия. Много важно е да следиш дали клетките се разреждат равномерно. С това голямото зарядно ще ги проверяваш едва като се прибереш във вас, освен ако не го мъкнеш и него по поляните, барабар с колата и инвертора
      Последно редактирано от Wish_Master; 24-01-24, 14:34.

Здравейте, напишете BG drones,има раздел инструменти.
    +359 889 301 623 Явор
    Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      ...............
      Последно редактирано от Еделвайс; 24-01-24, 19:34.

В Щайнбергер (известен още като Конрад) имаше не лоши комплекти дребни отвертки и глухи ключове.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Чета упътването, но виждам някои разминавания, особено и като е преведено от гугъл съвсем изгубени в превода, та този предавател на снимката, двете врътки, дали правилно съм разбрал, е настройка за - ваше ляво на снимката Hi е за ограничаване или увеличаване на скоростта, а в дясно Lo е за увеличаване или намаляване радиуса на завиване?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2079.jpeg Прегледи:0 Размер:391.1 КБ ID:6952845

Коментар

• Wish_Master
        Wish_Master коментира
        Редактиране на коментар
        Кажи как е оригинално на английски? EPA се ползва основно за настройка на крайно ляво/дясно положение на завиване за канал 2.

• #21.1
        Wish_Master коментира
        Днес, 15:38
        Кажи как е оригинално на английски? EPA се ползва основно за настройка на крайно ляво/дясно положение на завиване за канал 2.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето го на английски:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:123.jpg Прегледи:0 Размер:168.2 КБ ID:6952856

Коментар

• Wish_Master
        Wish_Master коментира
        Редактиране на коментар
        Явно канал 2 при теб е за напред/назад, а EPA за завиването са на друго място. С High ограничаваш колко % "газ" напред да дава максимално, с Low ограничаваш колко здраво да набива спирачка. Иначе то си пише - за ел. модели да са на макс и двете. но като за начало може да ограничиш газта докато посвикнеш.

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Много благодаря за пояснението, със сигурност ще имам много други въпроси като за начинаещ, ще черпя бира

Първоначално публикуван от bradi Преглед на мнение
      Здравейте, напишете BG drones,има раздел инструменти.

Мерси за линка, поръчах си куп инструменти и резервни чаркове за RC колички, чакам тия дни доставка!

Ето списък с нещата които си харесах:

1. Комплект 500бр. Крепежни елементи, гайки, болтове и др. за поддръжка и ремонт на RC Коли и Модели

2. Стойка / Стенд за ремонтиране на RC Коли Върти се на 360°

3. Инструмент за изваждане на пинион / зъбно колело от мотор

4. Лепило за болтове GPX Еxtreme

5. Комплект 115 части Отвертка Битове и Аксесоари за RC Модели и Електроника

6. Многофункционален ключ за RC Коли 5.5, 7, 8, 10, 17mm

Коментар

Колеги, с тези хоби коли наистина е много зарибяващо, много си харесах да имам и един великолепен джип катерач, наясно съм че се движи бавно, за пресечен терен, бавни, бързи, преден и заден диф, заключване на дифа и мн. възможности, обмислям да си имам и тази играчка за пресечен терен, а най-хубавата част е че с него можеш да го караш и в къщи като му измислим със сина препятствия, също и на близкия парк, на двора, навсякъде където има интересен терен за преодоляване.

Да ви призная ли колеги нещо под секрет , добре че е сина ми, че покрай него мога да купувам тези играчки без да има нищо против съпругата ми, иначе абсурд да купя нещо такова само за мен

Ето го на снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2148.jpeg Прегледи:0 Размер:419.9 КБ ID:6952965 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2150.jpeg Прегледи:0 Размер:564.8 КБ ID:6952966 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2145.jpeg Прегледи:0 Размер:1.02 МБ ID:6952967 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2146.jpeg Прегледи:0 Размер:983.2 КБ ID:6952968 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2147.jpeg Прегледи:0 Размер:919.4 КБ ID:6952969 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2149.jpeg Прегледи:0 Размер:1.03 МБ ID:6952970 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2151.jpeg Прегледи:0 Размер:264.8 КБ ID:6952971 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2153.jpeg Прегледи:0 Размер:262.6 КБ ID:6952972 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2157.jpeg Прегледи:0 Размер:251.8 КБ ID:6952973 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2156.jpeg Прегледи:0 Размер:931.3 КБ ID:6952974 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2152.jpeg Прегледи:0 Размер:248.3 КБ ID:6952975 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2155.jpeg Прегледи:0 Размер:333.1 КБ ID:6952976 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2158.jpeg Прегледи:0 Размер:706.2 КБ ID:6952977 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2159.jpeg Прегледи:0 Размер:266.2 КБ ID:6952978 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2160.jpeg Прегледи:0 Размер:1,008.5 КБ ID:6952979
        Последно редактирано от Еделвайс; 25-01-24, 15:12.

Коментар

• ogimaster
          ogimaster коментира
          Редактиране на коментар
          Така се почва - следващата стъпка са самолети и дронове за едни, лодки - за други ;-)

• vwbeetle
          vwbeetle коментира
          Редактиране на коментар
          Да не забравяме и хеликоптери :-)

• Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Всъщност първата ми играчка е дрон DJI Tello, имам го от 3 или 4 години, точно го представяха за първи път, мини дрон - 80 грама тежи, със камера и супер прецизно управление чрез смартфона, ако се реша да взема по-добър дрон със максимално разрешено тегло без да имам нужда от сертификата ще е този: DJI MINI 4 PRO FMC (DJI RC 2) 48.0 MPx, но засега ще си карам със мъника докато спре да работи и да не подлежи на ремонт, чак тогава ще мисля за нов
          Последно редактирано от Еделвайс; 26-01-24, 05:36.

Хареса ми снимката на "водозащитеното цифрово MG серво". Валът е уплътнен с о-пръстенче.
        Чайниците нямат спирка с глупостите си...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Хареса ми снимката на "водозащитеното цифрово MG серво". Валът е уплътнен с о-пръстенче.
          Чайниците нямат спирка с глупостите си...
          Всичките тези играчки, са защитени реално само от случайни пръски вода, в никакъв случай нямат защита при сериозно попаднала вода ако потъне някъде макар и за малко, по-скоро е само при случайно изпръскване като минеш през малки локвички.
          Последно редактирано от Еделвайс; 26-01-24, 05:37.

Коментар

Относно LiPo батериите, въпреки че имам умно зарядно за безопасно зареждане, да купувам ли специална чанта или контейнер при зареждане и пренасяне от съображения за сигурност, все пак в нас ще го зареждам или да не се притеснявам толкова при правилна експлоатация?

Това е зарядното и два броя батерии:

Име:IMG_2165.jpeg
Прегледи:167
Размер:448.5 КБ
ID:6953068

Име:IMG_2140.jpeg
Прегледи:168
Размер:630.0 КБ
ID:6953069

Коментар

• ogimaster
              ogimaster коментира
              Редактиране на коментар
              При правилна експлоатация няма проблеми.
              Хубаво е да го наглеждаш и проверяваш батерията за прегряване ( и при зареждане и при експлоатация)
              Препоръчително е да имаш такава чанта/калъф, но ако зареждаш батерията нормално тя не е по-опасна от батерия на GSM.

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Поръчах такъв калъф от съображения за безопасност, все пак имаме две деца и да ми по-спокойно.

Не оставяй батериите да се зареждат без надзор.
            А литиево-полимерните акумулатори са един не особено добре опакован бенгалски огън...

Редакция:
            Погледнах снимките на зарядното. Не ми казвай, че свързащите кабели позволяват размяна на + и –?

И коментаторите...

Коментар

Задължително LIPO торбичка! От толкова много време съм далече от тези неща, че съвсем забравих за най-важното. Рискът от пожар при зареждане е най-голям, но не е за подценяване и когато батериите са оставени за дълъг период и се получи дълбоко разреждане. Тогава се подуват и може да стане беля. Винаги съхранявай, пренасяй и зареждай батериите в тях, за да ти е мирна главата.

Кабелите от към зарядното и преди време ги правеха така, но са ясно обозначени кое е + и кое -. Хубавото е, че е с T-конектор към батериите, макар че ако много грее се слагат bullet-и или XT90.
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Wish_Master Преглед на мнение
                Задължително LIPO торбичка! От толкова много време съм далече от тези неща, че съвсем забравих за най-важното. Рискът от пожар при зареждане е най-голям, но не е за подценяване и когато батериите са оставени за дълъг период и се получи дълбоко разреждане. Тогава се подуват и може да стане беля. Винаги съхранявай, пренасяй и зареждай батериите в тях, за да ти е мирна главата.

Кабелите от към зарядното и преди време ги правеха така, но са ясно обозначени кое е + и кое -. Хубавото е, че е с T-конектор към батериите, макар че ако много грее се слагат bullet-и или XT90.

Така и предположих, успях към поръчката със инструментите да добавят и такъв калъф, ето линка:

https://bgdrones.com/RC/zashtiten-pl...-sahranyavane/

Предполагам че когато зареждам батерията, калъфа трябва да е леко отворен че иначе няма ли да загрява повече ако е затворен плътно калъфа?

Между другото, след като тези LiPo са толкова рискови, защо не ги правят със литиево йонни батерии?
                Последно редактирано от Еделвайс; 26-01-24, 11:05.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X