Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ами комина има още поне 5-6 метра нагоре (още един етаж, подпокривно, и иззидан малко.) и сравнително голям 20х40см.

Коментар

Значи нещата са горе-долу добре, но запушването и честото чистене ще останат. Иначе моя човек така се топли от 15 години, но ако имаш избор слагай до комин.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Ами все пак ще е камина за кеф, а не за основно отопление. Ако ще се налага чистене 2-3 пъти в годината ще го преживея. Но налага ли се в месеца по няколко пъти ,явно ще си остане като поредната ненужна вещ (както велоергометъра )

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
          Ами все пак ще е камина за кеф, а не за основно отопление. Ако ще се налага чистене 2-3 пъти в годината ще го преживея. Но налага ли се в месеца по няколко пъти ,явно ще си остане като поредната ненужна вещ (както велоергометъра )
          Не мисля, че при такъв тип експлоатация ще бъде нужно почистване дори на сезонна база.
          От дългият комин ще има и една полза - ще оставя повече топлина в помещението и няма да бъде нужен топлообменник!
          Покрай моята печкаджийска кампания научих още едно ново нещо - имало кюнци от неръждавейка!
          Едно време ако е имало - аз не съм виждал!
          Взех такива въпреки, че с моята инцидента употреба беше разточително и ненужно скъпо.
          Обаче дължината е под 2м.

Ако се налагаше метраж както при теб нямаше да бъдат такива със сигурност!
          И бих те посъветвал да помислиш за закрепване към стената в поне една точка.
          Всичко се случва а няма такава мизерия да паднат по някаква причина.

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            ...Покрай моята печкаджийска кампания научих още едно ново нещо - имало кюнци от неръждавейка!
            Едно време ако е имало - аз не съм виждал!...
            И добрата новина - при определени условия на неръждавейката и изпада "не-то" от наименованието и започва да корозира. Едно от тях е жега.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И от други места чувам, че не са вечни и също изгарят.
              При всички положения обаче ще бъдат по-трайни от обикновените.
              Враг усраине

Коментар

Ако изключим умопомрачителната цена за кюнец са супер. Почти не налепват с мизерия, единствено по заварката набират леко.

Коментар

Някой знаели , дали има преси за брикети , обаче за домашно ползване ?
                  Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                  За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Машинариите за пелети не са на хидравлика или поне не всички.
                    От там има и по-евтини.
                    При брикетите май няма начин с пръдня-боя.

Моя приятел каза, че за сега не е успял да се сработи с неговата пелето-правачката.
                    Нищо смислено не успял да я накара да направи ама и не е имал много време за нея - има си кюмюрче и нема зор..
                    Каза, че към момента имал нещо като кафемелЯчка, само че няколко киловата и без място в кухнята
                    Имало някакви тънкосто, някакво количество, някаква влажност и очевидно са важни.

За пелети предполагам също си има особености.
                    Ама моят интерес дори към готовата продукция нещо рязко спадна та не мисля и да навлизам в подробности

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                    ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                    Редактиране на коментар
                    ЯснУ ... или ръчно или няма смисъл

• Savov
                    Savov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Още преди години съм гледал котли с горелка и шнек директно за смлени растителни отпадъци. Само че трябва пространство за съхранение.

Застудя и почнахме да палим печката в работилницата . Това излиза през комина при правилно настроен горивен процес . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20221127_145122_059.jpg
Прегледи:396
Размер:525.3 КБ
ID:6901512 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20221123_131714_191.jpg
Прегледи:407
Размер:522.5 КБ
ID:6901513 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20221127_151757_950.jpg
Прегледи:408
Размер:852.6 КБ
ID:6901514
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Липсата на черен пушек не гарантира липсата на вредни газове. Може да е "ЕКО" само привидно...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      То това е целта поне в светлата част на денонощието .

Станьо беше писал по-напред къде си е сложил ехологията.
                    Какво излиза от комина вероятно го вълнува дотолкова, че да излезе максимум топлинка от горивото.

Интересно ми е, че като минавам през циганската махала до хвърчището не успявам да видя димящ комин.
                    Едва ли понеже горят оптимално.
                    Май там са баровци и отоплението е само на ток.
                    Няма коптор без поне едно климатично тяло към него.
                    Враг усраине

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да ти кажа все там си седи екологията има няма 30 години . Навремето в стария завод имахме проблем с разни еколози . На баш шефа покойния вече Тасев му отне точно 15 минути и няколко телефона да разбере кой на кого и защо плаща . Още тогава разбрах че в този свят трудно ще намериш по корумпирана сфера от екологията .
                      Последно редактирано от sek.1; 29-11-22, 16:57.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15428611-094F-441D-9338-703B859EDEF0.jpeg
Прегледи:424
Размер:234.9 КБ
ID:6901685 Инцидентно на вилата ползвам това
                    ​​​​​​​​
                    image widget

Коментар

Въглищата във Варна вече са с цена на дизеловото гориво ако се сметне калоричноста на двете.
                      ПДЧ то последно време ,заради еко глупости е тотал щета. Използват рециклаж с някви водни лепила. В разрязано пдч съм виждал кантове от предишни мебели. Въпреки това това много бурно гори ,но е адска смрад и запушване на комини. Това при обикновена печка или котелче. За да се гори това трябва специален котел ,който е маса пара.
                      Тея пресованите брикетчета със всякаква форма си горят колкото дървата. Скъпи са и единственото удобно нещо е че отиваш и си купуваш с леката кола колкото искаш. Хвърляш ги в багажника и гориш.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Печките на горяло масло са добър вариант ако са направени както трябва. Аз ако има масло го използвам за разпалване. Котела ми взима въздух от долната паст където е тавата за пепелта. Вътре в тавата слагам плитък съд с голяма площ. Нещо непотребно подобно на тавичка. Ако не е неръждавейка или дебеличко на сезон -два прогаря и се сменя с друго. Една две хартийки в маслото и толкова . В сервизите които се отопляват с масло ми казват че разхода е 1-2 литра на час. През комините им се вижда само мараня от топлото.

Коментар

• sek.1
                          sek.1 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Лошото с печките и котлите на отработено масло е че ако си на първа линия трябва да са заводски със сертификат . Ако си вътре в частна собственост може да дойдат на проверка само по сигнал и то евентуално с представител на полицията и пак ако си знаеш правата никога няма да влязат .

Удачен вариант за отопление си остава котел на дърва и въглища с голяма камера за горене. Ако има и вариант и да се вкарва и принудително въздух за оптимизация на горенето още по -добре.
                        И най-вече изолацията. На къщата я направих 25 см. Навън 1-2 градуса. Малко слънце да се покаже и вечер я запаля я не.
                        Даже за преходните сезони климатиците си мълчат вече.
                        Последно редактирано от //Радо//; 02-12-22, 06:41.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                          Редактиране на коментар
                          Как слънцето топли , след като е добре излолирана ? Или имаш много големи прозорци с южно изложение ?

• Juiced
                          Juiced коментира
                          Редактиране на коментар
                          Слънцето топли през прозореца.

• //Радо//
                          //Радо// коментира
                          Редактиране на коментар
                          През прозорците както каза колегата. Не са големи до земята/френски ли как им казват/. Явно е достатъчно. Предполагам че там са най-големите загуби и когато загубата е с обратен знак заради слънцето, буквално не ми трябва отопление

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X