Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново предизвикателство...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Честито.. и дупе да ти е яко.

Коментар

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Мерси , ама се развали работата за сега...!
      А дупето уж е яко.

• Венци- малкия
      Венци- малкия коментира
      Редактиране на коментар
      Еми значи..не е било писано. Плюй в пазвата и отивай на море Ама подозирам, че няма да стане така.

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Много вероятно да си прав .

Е ,споделете за проблема с документите.Да не се " нахендрим" и ние....
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Проблемите са свързани с разминаване на площта по нотариален акт и по кадастър и неуредени сметки по регулация. При това положение не е възможно да се издаде разрешително за строеж (не че съм тръгнал да строя) но все пак не е ОК за мен.
      А и самият имот и мястото не са супер дупер атрактивни, че да си заслужава борбата с вятърни мелници.
      Освен това след обсъждане в семейството относно покупката - ще се търси вече с къща, даже и в лошо състояние да е.

Въпреки всичко ще е добре дошло, ако се сподели повече информация относно тези документални проблеми тук на хора сблъсква ли се пряко с това.
      Последно редактирано от cnc82; 15-04-22, 10:10.
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Чавдар (V93)
        Чавдар (V93) коментира
        Редактиране на коментар
        Разминаване на площта по нотариален акт и по кадастър не е някаква голяма драма. Случва се. Имахме такъв казус с наш имот - преди да го продадем доплатихме данък върху по голямата площ (по кадастъра) за последните 5 години и толкова.

Неуредени сметки по регулация също е много често срещано явление. Особено по селата. Правени през 1980-те и 1990-те някакви застроително регулационни планове, които си останали нереализирани (15 години е срокът след който изтича отчуждителната сила на въпросните) и, съответно границите на имотите по кадастър се разминават с регулационните линии (които ги виждаш обаче ако поискаш от общината скица с нанесена регулацията).

Това се лекува с промяна на ПУП. Въпросното упражнение може да бъде сравнително леко, но може и да е главоболно, ако някои от съседите вземе да прави сечено или пък има засегнат имот с наследници, които не могат да бъдат открити.

• gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        В момента се занимавам с такъв казус с разминаването(по нотариален акт площа е по-малка от скицата ) и след една година чакане общината да каже разликата какво е (път,общинско място и т.н.) вчера адвоката пусна обстоятелствена проверка .После ,ще решаваме .По-лошото е ,че към имота има път само в проект ,а там е пълна каша .

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
      Проблемите са свързани с разминаване на площта по нотариален акт и по кадастър и неуредени сметки по регулация. При това положение не е възможно да се издаде разрешително за строеж (не че съм тръгнал да строя) но все пак не е ОК за мен.
      А и самият имот и мястото не са супер дупер атрактивни, че да си заслужава борбата с вятърни мелници.
      Това пък изобщо не е някаква драма.Аз имам такъв казус с един от имотите.По стар кадастрален план,теябва дворовете да станат с прави форми.Дядото продава 350 квадрата от нашия двор,Правят нова ограда и всичко е точно.

Да,ама аз имам една бележка че комшията е дал едни пари , дядото че ги е взел и толкова.В момента в кадастара ми се водят тея 350 квадрата ,и данък плащам за тях,пък ги владее комшията...тепърва ще ходим да ги оправяме тея неща, вероятно архитект с проект или нещо такова ще правим.Като ние нямаме никакви териториални претенции,пак не е просто да го направим.

Най интересното е,че границите на имота са изправени,тоест нанесени правилно в кадастъра,но не е коригирана площа.И разликата е точно 350 квадрата,описани пред нотариус с думите продава около 350 квадрата на комшията,във въпросната бележка.
      Последно редактирано от Roninn; 17-04-22, 21:13.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Както се изписа по-нагоре не е драма , ако няма да строиш или ако намериш комшиите с които не са уредени сметките и те са съгласни да ги уредите .
        Но ако например този с който имаш неуредени сметки има наследници 3-4 ма например и един от тях да не можеш да намериш или да не е съгласен и коня отива в рЯката...
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Не съм сигурен че ти трябват комшиите,то зависи и какъв е точно казуса.На мен не ми е нужен комшията.Наемам си геодезист член на нещо си...трябвало да бъде...идва мери и натам по веригата.В случая с комшията ,имаме общ интерес и съответно ще си разделим разходите.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Ронин, ти май говориш за промяна в кадастралната карта. Геодезиста не е член на нещо си, а е "лицензиран", е да за да си такъв , трябва и да си член където трябва Аз съм създал 10-на кадастрални карти в странта , но не съм лицензиран , та не мога да помогна.

Аз не разбрах, какъв е реалния проблема. Имаш изместена граница по регулационния план на населеното място и не е уредена финансовата страна на въпроса , или има влязъл в сиал план за регулация , а оградите си стоят на страите ,места ?

А разминавнето по скица и нотариалне акт , не е драма , то затова и в скицата от кадастъра си пише , площ по документи и площ по скица.

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Има стар кадастрален план...преди него...двора ни е нещо подобно на трапец със площ близо 2 декара.По този план някъде 86 или 92 г не съм сигурен по памет...дворовете трябва да станат със равни страни...квадрат или правоъгълник........

Дядовците между нас и комшиите...са били едни от най заможните ...и двамата силни финансово и с позиции във власта.И става интересно в годините напред.

Но никой не е вечен....комшийския дядо си е заминал,аз дори не го познавам...

Нашия дядо,под натиск от Община фамилия и т.н ,някак си се съгласява да отстъпи 350 квадрата от двора и да стане правоъгълник със размери 100 на 15/16 метра грубо.Разбират се със сина на комшията за някаква сума примерно 7000 лв това преди 10 г и аз съм в час вече с тея работи.......

Отиват при нотариус и парафират сделката ,като там пише,продава ОКОЛО 350 кв.метра на комшията по стария регулационен план ....и толкова.В последствие изправят оградите и толкова.

После аз почвам да оправям документи,и удрям на камък навсякъде.Та...в момента в кадастъра,имота е изправен както е реален към днешна дата...но площа се води че е със 350 квадрата повече от реалното по нотариален акт.

Аз успях да заведа и направя много промени в кадастъра.....но площа по някаква неразбираема причина за мен,не искат да корегират.

Към днешна дата аз съм в добри отношения със всички комшии....и съм ги запознал със ситуацията....тебот своя страна ми оказаха безценна помощ.

В процеса на всичко това,наех оценител към съда и геодезист за заснемане ....но се оказа че кадастъра не признава тяхното заключение..щото трябвало да са членове на нещо си.....но пък нотариуса ги призна ,и свършихме работата..,.влезнах във владение.

Към днешна дата,вадя удостоверения за търпимост
          за два гаража и 90 квадрата допълнителни пристройки .....строени 82-86 година.....Само че наех адвокат който движи нещата ,но и не бързам вече с тея работи......когато,тогава .....

Но ще търся геодезисти за това заснемане,иначе оставяме подводни камъни след нас.

Във един непринуден разговор с комшията,ми каза че мечтае да оправим документите един ден!
          Последно редактирано от Roninn; 18-04-22, 09:28.

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X