До: Кучето - най-добрият приятел
Маххх,мисля че и старонемската/баварска/ овчарка също има стандарт.Размера и теглото е доста по-голям от този на немската и допуска по -големи отклонения,но това не го прави по-малок превъзходно куче.Имахме такъв,на 11 месеца беше ,като се разделихме.48 кг. и 62 см. в холката.Още съжалявам за него,но живота е сложен понякога.По-умно куче не сме имали,търпеливо до мазохизъм към децата,просто съм изумявал на какво са го подлагали,а той си търпи и ,като го оставят ходи да ги ближе и да им се радва.Проблем беше и като поотрасна и взе да си играе в хола.Табуретки,фотьоили всичко заминава,а понякога,като влезеше под масичката и тръгваше с нея на гърба си.
Първоначално публикуван от maxxx
Преглед на мнение
)
А иначе си го разхождах вързан с въже през прозореца на колата при скорост от 60-80 км/ч и въобще не даваше признак да му е некомфортно. Друго, което беше интересно при него бе това, че беше страшен инат, не търпеше никое от другите ми кучета и с бая зор го отучих да им скача на бой. И страшно много обичаше едно дребно къщно кученце, което като го хранех вземаше и носеше храната си на хрътката да яде и той. Това беше единственото живо същество, което имаше достъп до него и спяха винаги заедно макар мъника да бе колкото главата му. А бе, спомени...
И сега ми е мъчно като се сетя за нея , въпреки че минаха 8 години от тогава . 

... гатанка ?
Коментар