Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кучето - най-добрият приятел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кучето - най-добрият приятел

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    Тъъй,даже по изложбите за мъжки екземпляр оптимума беше къде 28-30 килограма.Предишния,както и сегашния ми старогерманец са аут от класациите-това не ги прави по-малко обичани от мен и фемилито.Не сме ги взимали с тази презумпция.Акъла обаче на тия животни няма как да го оразмерявам с килограмите-ПРОФЕСОРИ.Не ги величая,попивателни са за всичко-лошо,добро-каквото посееш,жънеш x5!!!
    Маххх,мисля че и старонемската/баварска/ овчарка също има стандарт.Размера и теглото е доста по-голям от този на немската и допуска по -големи отклонения,но това не го прави по-малок превъзходно куче.Имахме такъв,на 11 месеца беше ,като се разделихме.48 кг. и 62 см. в холката.Още съжалявам за него,но живота е сложен понякога.По-умно куче не сме имали,търпеливо до мазохизъм към децата,просто съм изумявал на какво са го подлагали,а той си търпи и ,като го оставят ходи да ги ближе и да им се радва.Проблем беше и като поотрасна и взе да си играе в хола.Табуретки,фотьоили всичко заминава,а понякога,като влезеше под масичката и тръгваше с нея на гърба си.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
      В тази тема за какво може да си говорим,за породите кучета или за кучето най -добрия приятел на човека
      Говорим за кучетата, (и породите им естествено) които са най-добрия приятел на човека -)
      Въпреки, че конете са по верни (което не е равно на нова тема)
      LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
        Маххх,мисля че и старонемската/баварска/ овчарка също има стандарт.Размера и теглото е доста по-голям от този на немската и допуска по -големи отклонения,но това не го прави по-малок превъзходно куче.Имахме такъв,на 11 месеца беше ,като се разделихме.48 кг. и 62 см. в холката.Още съжалявам за него,но живота е сложен понякога.По-умно куче не сме имали,търпеливо до мазохизъм към децата,просто съм изумявал на какво са го подлагали,а той си търпи и ,като го оставят ходи да ги ближе и да им се радва.Проблем беше и като поотрасна и взе да си играе в хола.Табуретки,фотьоили всичко заминава,а понякога,като влезеше под масичката и тръгваше с нея на гърба си.
        Марто,номера с масата ми е до болка познат,ама кухненската-кеф му е да си чеше задницата и да я размъква из кухнята.Вече е почти тотална щета-мисля да купувам метална.
        И да има стандарт,не го зная-честно.Най ме учуди факта,че не се допускат на киноложки изложби като участници.Не че получавам нервна криза,ама да не зачиташ родоначалието...
        А за ум и интелект нямам какво да добавя.Тоя тарикат ме гледа в очите и пали от четвърт за всичко.

Коментар

Има ла съм няколко кучета ,немски дог ,доберман,питбул ,шотландска овчарка ,пекинез ,и немска овчарка ,тази ми е втората.Обаче имам голям проблем с сегашното ми куче не мога да го науча да обича събратята си ,той е отраснал като куче пазач ,и не е дружал с събратята си .Миналото лято почнах да го разхождам всеки ден в морската градина ,за да свикне с хората и кучетата ,но за сега ефект няма.За това съм принудена да го водя с намордник,за да не изяде някой.
          http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от dag Преглед на мнение
            Казвай бре, да не сме ясновидци?!
            Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
            Май, борзоя ще да е бил,нали са използвани за лов на вълци и охрана на шейните през зимата от глутниците.
            Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            То си се знае - хрътката!
            Хах, точно така- борзоя! Освен че имаше най-големите зъби, нямаше начин когато го пусна да се разтъпче да не се сбие. Без да му мисли много-много. Веднъж се нахвърли на скорост на глутница от 5-6 помияра и изчезна в облак от крака. Върна се след 2-3 часа куцащ яко, кървящ, но с такава доволна физиономия, че като го видях легнах от смях. А иначе си го разхождах вързан с въже през прозореца на колата при скорост от 60-80 км/ч и въобще не даваше признак да му е некомфортно. Друго, което беше интересно при него бе това, че беше страшен инат, не търпеше никое от другите ми кучета и с бая зор го отучих да им скача на бой. И страшно много обичаше едно дребно къщно кученце, което като го хранех вземаше и носеше храната си на хрътката да яде и той. Това беше единственото живо същество, което имаше достъп до него и спяха винаги заедно макар мъника да бе колкото главата му. А бе, спомени...

П.П. А какви проблеми ми образува ротвайлерът ми, мани, ужас...

Коментар

А за ум и интелект нямам какво да добавя.Тоя тарикат ме гледа в очите и пали от четвърт за всичко.
              За интелекта им съм ЗА с двете ръце. От малък не съм оставал без куче в къщи , за което благодаря на родителите си че са ме разбирали и са НИ търпели. Имали сме пудели (два един след друг) , после дойде моята страст към Ам.Стаф.териерите - 3 бр. , като първата почина много малка - на 6м. , но вие добре знаете как бързо се привързва човек към тях . Вторите два бяха брат и сестра ,ама с тия "гадове" трудно се оправях с двамата.. Запазих женското ,и тя се оказа най-умното животно с което съм живял . Въпреки славата им на "трудни" животни това куче ме изумяваше с интелекта си . Не знам заради добрата кръв(два пъти шампион на БГ. и вице на две международни) или просто съм случил на куче , но като комуникация , дресировка , изпълнителност , себеотдаване във всичко и преданност това същество ме изумяваше ( а все пак съм гледал пудели , които се славят със качествата си ..) С тая стафордширка просто имахме друго ниво на комуникация , тя разбираше човешкия език . За мое голямо съжаление почина на 9 години И сега ми е мъчно като се сетя за нея , въпреки че минаха 8 години от тогава .
              Сега си имам една замаяна лимонка на 1.3 години - дратхаар . Голяма скица е , щурав колкото си иска

МАХХХ , и аз искам като твоя красавец , тези кучета са ми тръпка отдавна , но май трудно се намират качествени ?
              Последно редактирано от Stank; 26-03-09, 13:21.
              ‎По 2 литра са само млякото и сока !
              WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                За интелекта им няма какво да добавя . От малък не съм оставал без куче в къщи , за което благодаря на родителите си че са ме разбирали и са НИ търпели. Имали сме пудели (два един след друг) , после дойде моята страст към Ам.Стаф.териерите - 3 бр. , като първата почина много малка - на 6м. , но вие добре знаете как бързо се привързва човек към тях . Вторите два бяха брат и сестра ,ама с тия "гадове" трудно се оправях с двамата.. Запазих женското ,и тя се оказа най-умното животно с което съм живял . Въпреки славата им на "трудни" животни това куче ме изумяваше с интелекта си . Не знам заради добрата кръв(два пъти шампион на БГ. и вице на две международни) или просто съм случил на куче , но като комуникация , дресировка , изпълнителност , себеотдаване във всичко и преданност това същество ме изумяваше ( а все пак съм гледал пудели , които се славят със качествата си ..) С тая стафордширка просто имахме друго ниво на комуникация , тя разбираше човешкия език . За мое голямо съжаление почина на 9 години И сега ми е мъчно като се сетя за нея , въпреки че минаха 8 години от тогава .
                Сега си имам една замаяна лимонка на 1.3 години - дратхаар . Голяма скица е , щурав колкото си иска

МАХХХ , и аз искам като твоя красавец , тези кучета са ми тръпка отдавна , но май трудно се намират качествени ?
                За какво използваш дратхара ?
                Обучаван ли е или ти е само приятел ?
                Аз имам Курцхар - луд и нудържим ! Дай му само да тича ( освен работата ).
                Купих го 5 годишен и съм много доволен . Сега е на 7 години .... и все едно е младеж . Като го пусна на поляната с другите кучета - моя обикаля от край до край нон стоп , а младежите ..... само имитират тичане ! Явно им е в породата - да тичат !

Моя съсед има школа и хотел за кучета . Има много хубави Немци и сподели , че нещо в момента не били на мода ( за неразбиращите )
                Нямал добри цени за тях . Вярно ли е ? ( аз говоря за Пловдив )

Коментар

Тоя е моя манекен имам още един ама да се не повтарям някъде из Любимците ги бех показал и двата.

Които влезе у нас докато е пуснат черпя каса бира................ама без специялни средства за защита де.....

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    За какво използваш дратхара ?
                    Обучаван ли е или ти е само приятел ?
                    Аз имам Курцхар - луд и нудържим ! Дай му само да тича ( освен работата ).
                    Купих го 5 годишен и съм много доволен . Сега е на 7 години .... и все едно е младеж . Като го пусна на поляната с другите кучета - моя обикаля от край до край нон стоп , а младежите ..... само имитират тичане ! Явно им е в породата - да тичат !
                    Учим се на лов Същия като твоя е -избит електрон За сега само веднъж съм го видял "уморен" -след 5 часа в гората. Умората се изразяваше в това , че спря да търчи като ненормален , а почна да се движи в тръс Но за тях тва е нормалното им темпо . И аз преди имах един курцхаар ама го подарих . Бях го взел голям - 4-5годишен и не бяха го учили как се ловува . Убиваха ме от бъзик с него Аз сум на полето на лов , а той решава че в гората ще е по добре и ... драсва Които ме знае аз съм с куче , само дето не мога да го видя къде е
                    WJ 4.7

Коментар

Ами не мога да намеря булка,пусто.Минавало ми е през ума да купя и женска,ама тогава верно в къщи ще си ...мамата.
                      Старонемците имат рецесивен ген,сиреч може да се родят дългокосмести от късокосмест родител,ама гаранция Франция.
                      Моя си е от ТАМ,където и да намеря подходяща женска/с необходимата физика,една бях намерил-както беше разгонена,като го видя изквича и седна.../,паля джипа и заминавам.За момента обаче нищо,септември прави девет...

Коментар

Виждам че е много добър , затова попитах . Колко килограма е и колко е висок при холката ?
                        WJ 4.7

Коментар

Учим се на лов Същия като твоя е -избит електрон За сега само веднъж съм го видял "уморен" -след 5 часа в гората. Умората се изразяваше в това , че спря да търчи като ненормален , а почна да се движи в тръс Но за тях тва е нормалното им темпо . И аз преди имах един курцхаар ама го подарих . Бях го взел голям - 4-5годишен и не бяха го учили как се ловува . Убиваха ме от бъзик с него Аз сум на полето на лов , а той решава че в гората ще е по добре и ... драсва Които ме знае аз съм с куче , само дето не мога да го видя къде е
                          Сега - защо си се предал на бъзиците ?( за курцхара )
                          Моя не ловува живи същества ! Но ходи на лов за ..... гатанка ?
                          Ако твоя стария знаеш къде е - дай да го пробваме . Може да се окаже , че си имал ...... златна мина ! Но не си знаел !
                          В Италия - от 100 години има ферми , които обучават кучета да се страхуват от изстрели ! Но това - за да преодолеят Ловния инстинкт , а той е много силен - както знаеш !( малко ти подсказах )

Коментар

Виждам че е много добър , затова попитах . Колко килограма е и колко е висок при холката ?
                            Холка-65см,41-43кг зимата.Лятото понеже го мъкнем с нас по язовирите и обожава плуването спада до 36-38кг.Русенските жеги са му мор,понякога не яде с дни.Гризва да не е без хич/не винаги/ на разсъмване и после само студена водица.
                            Ежедневните дълги разходки и бягане са закон,ама много/еле зимата/ уважава папкането.
                            Добре,че не зависи от жена ми и една участничка тук-да е станал 100 кила отдавна.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Сега - защо си се предал на бъзиците ?( за курцхара )
                              Моя не ловува живи същества ! Но ходи на лов за ..... гатанка ?
                              Ако твоя стария знаеш къде е - дай да го пробваме . Може да се окаже , че си имал ...... златна мина ! Но не си знаел !
                              В Италия - от 100 години има ферми , които обучават кучета да се страхуват от изстрели ! Но това - за да преодолеят Ловния инстинкт , а той е много силен - както знаеш !( малко ти подсказах )
                              Не бе човек , той си имаше ловен инстинкт , и го използваше (ама само за себе си ) . Не се страхуваше от изстрели , търсеше добре, но от старите стопани -никаква основа даже . Просто той си имаше друго виждане по темата След като го освободя от повода не го виждам по 1час бе , пък аз нали уж на лов съм тръгнал ... и то със ПТИЧАР . Абе мани , голям майтап беше тва животно За неща като основна дресировка - забрави , а пък за "апорт"..- ще има да чакаш ( отстрелвам дивеча иии..... хуквам след песа да му го взема преди да е го е изял) . Кой на кого апортира ????
                              Аз да ти кажа го взех за да го спася животното . Беше като радиатор - слааааааб , гладен ...ужас . За няколко седмици успях да го науча единствено да сяда , а пък си мислех че имам някакъв опит с кучетата . Да , ама НЕ . Това куче не отреагира изобщо . И така го подарих на един човек , който го искал за домашен любимец Но важното е да има някой да се грижи за него . Не ме е търсил да ми го връща , така че нямам информация за песа .
                              WJ 4.7

Коментар

Холка-65см,41-43кг зимата.Лятото понеже го мъкнем с нас по язовирите и обожава плуването спада до 36-38кг.Русенските жеги са му мор,понякога не яде с дни.Гризва да не е без хич/не винаги/ на разсъмване и после само студена водица.
                                Ежедневните дълги разходки и бягане са закон,ама много/еле зимата/ уважава папкането.
                                Добре,че не зависи от жена ми и една участничка тук-да е станал 100 кила отдавна.
                                Да ви е жив и здрав много години още .
                                WJ 4.7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X