Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кучето - най-добрият приятел
Свий
X
-
До: Кучето - най-добрият приятел
Тъъй,даже по изложбите за мъжки екземпляр оптимума беше къде 28-30 килограма.Предишния,както и сегашния ми старогерманец са аут от класациите-това не ги прави по-малко обичани от мен и фемилито.Не сме ги взимали с тази презумпция.Акъла обаче на тия животни няма как да го оразмерявам с килограмите-ПРОФЕСОРИ.Не ги величая,попивателни са за всичко-лошо,добро-каквото посееш,жънеш x5!!!
-
Брат ми имаше Старонемска овчарка - мъж ! Перфектен .Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеТъъй,даже по изложбите за мъжки екземпляр оптимума беше къде 28-30 килограма.Предишния,както и сегашния ми старогерманец са аут от класациите-това не ги прави по-малко обичани от мен и фемилито.Не сме ги взимали с тази презумпция.Акъла обаче на тия животни няма как да го оразмерявам с килограмите-ПРОФЕСОРИ.Не ги величая,попивателни са за всичко-лошо,добро-каквото посееш,жънеш x5!!!
Интелект - без школа научаваше всичко което му се каже или покаже веднъж ! ( в минало време , защото Брат ми почина
).....
Знаете ли - най-многобройната порода е Немската овчарка ( над 2 милиона Регистрирани ) кучета . И това преди 4 години !
Единствен недостатък ( отстраним ) - наследен от Хиената е леката плахост на кучето .
Поне така съм чел . Нищо друго като слабост не пише !
Един лош белег за излизане от селекцията - това е бяло по гърдите на кучето . Това не прави кучето по-малко умно , но просто го спират от размножение !
Наложена порода и за служебно ползване . Доказана !
Браво за Темата !
Имаше нужда - то кучето върви заедно със жената и колата !
Коментар
-
Няма такова нещо. Характерни за Немската овчарка са бдителноста, смелоста, бойния инстинкт и управляемата злоба. Тези качества я превръщат в ненадминато служебно куче и неподкупен приятел на семейството.Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение...
Единствен недостатък ( отстраним ) - наследен от Хиената е леката плахост на кучето ...
Коментар
-
Ейй, що Ви трябваше да ме подсещате ...
Имах Родезийски риджбек - невероятно умно, издръжливо и силно животно.
Като минус (а може и +) : По природа мрази различен цвят на кожата от белия - ама то му е от семката. Породата е създадена в ЮАР навремето за лов на ... хора (по-правилно - връщането им).
Не напада без команда, освен ако не влезе чужд в периметъра.
Ако чуждия е придружен от познат - само чака команда иначе си кротува и няма нужда да се връзва.
Коментар
-
По въпроса кои кучета са по умни и по глупави:
"Според проф. Станли Корен има три типа интелигентност: адаптивна, инстиктивна и работна. Работната се определя от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда. По малко от 5 повторения:
1. Бордърколи
2. Пудел
3. Немска овчарка
4. Златен ритривър
5. Доберман
6. Шетландска овчарка
7. Лабрадорски ритривър
8. Папийон
9. Ротвайлер
10. Австалийски кетълдог
Следват между 5-15 повторения...
"
От "Световна енциклопедия на кучетата"Последно редактирано от Аndro 160; 26-03-09, 01:29.
Коментар
-
Не мога да повярвам че в толкова богат форум като този
е нямало досега тема за най-верният приятел на човека.
И най-старият!
Имал съм 2 Източно-Европейски овчарки и 1 каракачанска хубавица.
Временно отглеждах и колито на чичо ми.
Като цяло за мен овчарката е превъзходно животно. Умно, вярно,
умерено, атлетично.
След като Каракачанката почина, реших че просто ми е невъзможно
да гледам куче - работа, жилище и тн.
Днес обаче все повече се замислям да върна тази радост в живота си.[IMG]http://kachi-snimka.info/images/bfi1236759624s.GIF[/IMG]
Коментар
-
Породата наистина е създадена в ЮАР но не за лов на хора...а за лов на лъвове, или по точно за тяхното задържане, докато не дойде ловеца и не повали животното с копие (изключително ръждиво с мек връх)Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениеПородата е създадена в ЮАР навремето за лов на ... хора (по-правилно - връщането им).
"Кучето с гребен на гърба от Родезия"LZ1HRD
Коментар
-
Имал съм много кучета и ги помня всичките за разлика от жените с които съм бил...
Поради естеството на работата ми съм имал немски овчарки, догове/единия от тях над 80 кг/, нюфаундленд, руски борзой, боксери , ротвайлер заради който ме бяха изтипосали във вестниците преди години и накрая един женски питбул, който ми изяде де що има из апартамента, ама иначе беше голяма скица.
Многобройните кръстоски няма да споменавам само ще кажа, че особено ценях един мелез между дог и боксер, който беше събрал в себе си най-доброто от двете породи.
И нещо интересно- знаете ли кое от всичките гореизброени кучета имаше най-дългите зъби и беше най-заклетият побойник?
Коментар
-
Казвай бре, да не сме ясновидци?!Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение.....И нещо интересно- знаете ли кое от всичките гореизброени кучета имаше най-дългите зъби и беше най-заклетият побойник?
Коментар
-
В тази тема за какво може да си говорим,за породите кучета или за кучето най -добрия приятел на човека
Коментар
-
В момента имам три кучета. Този от снимката на аватара е ДИКИ, кавказец. Обучен е, да кажем, че има средно образование. Но, тази порода по рождение знаят какво да правят /за охрана/, само трябва да ги научиш на командата "НЕ". Преди три години около оградата на къщата ни се задържа за два - три дена, сляпо кученце от рода на булонките, черна. Прибрахме я със съпругата ми и е кръстихме Джеси. По всичко личеше,че е домашно кученце, изхвърлено може би заради слепотата си. Тя се оказа бременна и ни роди Лъки. И сега сме с Дики, Джеси и Лъки. Всяка сутрин задължителна разходка, и необходимите ветеринарни грижи от Д-р Кръстев на Галата.
Имали сме още Джеки - почина на 18 г. и 6 месеца, и прибран от улицата един Лъки, който бе премазан от автобус.
Коментар
-
Май, борзоя ще да е бил,нали са използвани за лов на вълци и охрана на шейните през зимата от глутниците.Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеИмал съм много кучета и ги помня всичките за разлика от жените с които съм бил...
Поради естеството на работата ми съм имал немски овчарки, догове/единия от тях над 80 кг/, нюфаундленд, руски борзой, боксери , ротвайлер заради който ме бяха изтипосали във вестниците преди години и накрая един женски питбул, който ми изяде де що има из апартамента, ама иначе беше голяма скица.
Многобройните кръстоски няма да споменавам само ще кажа, че особено ценях един мелез между дог и боксер, който беше събрал в себе си най-доброто от двете породи.
И нещо интересно- знаете ли кое от всичките гореизброени кучета имаше най-дългите зъби и беше най-заклетият побойник?
Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
То си се знае - хрътката!Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеИ нещо интересно- знаете ли кое от всичките гореизброени кучета имаше най-дългите зъби и беше най-заклетият побойник?
"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар