Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Като вземем шофьорска книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Като вземем шофиорска книжка

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
    Преди няколко години се наложи спешно да закара единият от англичните от село до автогарата във Варна. В резултат половината английска колония в района разказваше за "thunder woman" . Майкъл бил пристигнал в Лондон все още пребледнял и безмълвен.
    Да не сме рода с тебе по женска линия?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Шофьори с безкрайно самочувствие.
      Ясене, бих искал, да помоля, да не ми вадиш думите извън контекста.Нямам кой знае какво самочувствие. 10 години съм карал ЗАЗ. Ако ти се заяжда с накой - виж заглавието.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Ясене, бих искал, да помоля, да не ми вадиш думите извън контекста.Нямам кой знае какво самочувствие. 10 години съм карал ЗАЗ. Ако ти се заяжда с накой - виж заглавието.
        Търсиш под вола теле. Имах предвид именно, че на начинаещите шофьори най-големият проблем е поведението на келешите с коли, а не пешеходците. Проблем не е спирането пред пешеходец, защото начинаещият кара бавно. Проблем е страхът от тези, които карат бързо. Проблем е внушението, че пречиш на останалите.

Коментар

Класика в жанра. Значи мъжът ти не е за дясната седалка. А мрънкането отдясно по принцип е най-голямата глупост, и най-лошата услуга за начинаещите.
          Отдясно могат да говорят единствено грамотен инструктор или грамотен щурман. Това в никой случай не значи нито кротост, нито благост, нито язваджийски истерии. Или точни и чисти изпълними команди, или мълчание. Единственото допустимо изключение е мрънкането на грамотен щурман. Каже ли че ако още два километра няма бира - заминавате в дерето, с плачлив глас, веднага се панирай. Наистина ще идете в дерето. Зарязвай всичко и изравяй багажника.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Класика в жанра. Значи мъжът ти не е за дясната седалка. А мрънкането отдясно по принцип е най-голямата глупост, и най-лошата услуга за начинаещите.
            Отдясно могат да говорят единствено грамотен инструктор или грамотен щурман. Това в никой случай не значи нито кротост, нито благост, нито язваджийски истерии. Или точни и чисти изпълними команди, или мълчание. Единственото допустимо изключение е мрънкането на грамотен щурман. Каже ли че ако още два километра няма бира - заминавате в дерето, с плачлив глас, веднага се панирай. Наистина ще идете в дерето. Зарязвай всичко и изравяй багажника.
            Ако возиш Стефан - абсолютно задължително отзад при бутилките с газ и бира. Така не може да се обърка абсолютно нищо.

Коментар

Търсиш под вола теле. Имах предвид именно, че на начинаещите шофьори най-големият проблем е поведението на келешите с коли, а не пешеходците. Проблем не е спирането пред пешеходец, защото начинаещият кара бавно. Проблем е страхът от тези, които карат бързо. Проблем е внушението, че пречиш на останалите.
              Е аз какво казах? Карат с инструктора докато свикнат. Или лошо обяснявам? Това, че са взели книжки нищо не значи!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Е аз какво казах? Карат с инструктора докато свикнат. Или лошо обяснявам? Това, че са взели книжки нищо не значи!
                А аз не казах това. Казах, че трябва да се кара сам.

Коментар

Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
                  Как да го сваля мъжа си от мпс-то нали е негово ,първо няма да ми го даде ей тъй ,да карам сама с някой друг ,затова му казвам да прижалва един джип да се уча на него ,но неговата глава дебела .Писна ми вече да казвам вземи ме от тук заведиме там.
                  Мила, в едно семейство ако няма разбирателство.....краят му е предизвестен. Нерваците, за съжаление, сме ги виждали всички. И дано сега четат, та да разберат колко дивашки, неподходящо и вредно се държат. Хипертрофиралата мачовщина мъжа ти да вземе да си я завре някъде.... Не се извинявам.
                  Помоли някой приятел или приятелка, който има опит зад волана или най-малкото те кара да се чувстваш спокойна, да покараш неговата/нейната кола. Или вземи още малко часове при "печен" инструктор. Най-важното, както ти казаха по-горе, е да добиеш малко увереност. Всичко друго ще си дойде с практиката!
                  Желая ти успех!

Добрият инструктор не се меси без нужда. Ако начинаещият се справя добре, той си се вози мълчаливо. Но присъсътвието му премахва за ученика стреса от огромната отговорност, за която не се чувства подготвен.
                  Последно редактирано от Петя; 10-02-09, 21:13.
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Тоест какво да прави с трошката за малко пари? Нали такъв ти е съвета от по-горе! Да се бута в другите коли ли? А ако нама да се бута, защо трябва да е трошка?

Коментар

Опитвам се да пазя пешеходците,но престрояването ми е зор като погледна в огледалата и става ужас много коли много нещо,но и нещо не ми се качва на лека кола пък и с претенции съм ако е самурай,витара или нещо друго много бих се зарадвала абе джип и ако ме блъсне някой да не чува господ да не се смачка много че ще му стане лошо на моя мъж ,че в тая варна голяма лудница като е джип има по големи шансове къде да паркираш пък и в гората ми се кара то за там книжка не трябва само трябва дърветата да се пазят че не се знае кое ще отнеса без да искам то и умение също ,че като се навреш в някоя кал да може да излезеш явно с какъвто се събереш такъв ставаш,или както пише в една тема тук жената взема да прихваща май и аз съм от тезиимах един случай на скоро правя се аз на смела викам му дай да минем по черно а беше навяло сняг,м/у кичево и виница и какво направих след 200м в нивата затънах опря и корема .слизам аз от витарата и немога да спра да се смея 30 мин .се смях ко следва айде лопатата 1 час я вадехме накрая се качи той да кара докато се прибрахме .
                      http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

До: Като вземем шофьорска книжка

Тогава нямаш проблеми. Ела за седмица в София с колата, и във Варна ще караш без да се будиш. Няма да има повод)

За Ясен:
                        Колега, що газ бе? Газът не бълбука ...
                        Или нещо не вденах ...
                        А, щото съска ли? *смущава се, гледа надолу, мига често* Мчи аз ни съм къпризин, можи и саму биръ ...

Коментар

Наистина за начинаещ е по-добре по-стара колица и не толкова лъскава.
                          А щом мъжът ти така прави не го качвай, поне докато ти се почувстваш уверена на пътя.
                          Най-важното е практиката. И да ти обясняват сто пъти не е като сама да го усетиш.

П.П. Не само волана ми е дърпал, а и ръчната.
                          [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
                          JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Моята жена, като взе книжка, и започнах да я уча да кара. То курсовете са само за вземане на книжка, не за научаване на шофьорските умения. Но явно съм прекалил с информацията, и с желанието да стане като мен за две седмици, та се е поизнервила. И когато влезе в единствената дупка на пътя, и аз се нацупих, тя спря, слезе, и заяви, че повече няма никга да кара, ако искам да си карам колата, или да вървя пеш, но тя просто няма да кара. Това заради моето мърморене. Тогава се ядосвах, но вече знам, че не съм бил прав, но вече е късно.
                            Та ако някой мърморан ви седи отдясно, по-добре на карайте. Шофьорският занаят се учи най-добре насаме, трябва всичко да ти мине през главата да го усетиш, итогава идва удоволствието от карането. Лека-полека се натрупват километри, а с тях и опит, а като направите 10-15000 км, вече сте печени шефиори.
                            Нищо, че сте жени
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Моята жена, като взе книжка, и започнах да я уча да кара. То курсовете са само за вземане на книжка, не за научаване на шофьорските умения. Но явно съм прекалил с информацията, и с желанието да стане като мен за две седмици, та се е поизнервила. И когато влезе в единствената дупка на пътя, и аз се нацупих, тя спря, слезе, и заяви, че повече няма никга да кара, ако искам да си карам колата, или да вървя пеш, но тя просто няма да кара. Това заради моето мърморене. Тогава се ядосвах, но вече знам, че не съм бил прав, но вече е късно.
                              Та ако някой мърморан ви седи отдясно, по-добре на карайте. Шофьорският занаят се учи най-добре насаме, трябва всичко да ти мине през главата да го усетиш, итогава идва удоволствието от карането. Лека-полека се натрупват километри, а с тях и опит, а като направите 10-15000 км, вече сте печени шефиори.
                              Нищо, че сте жени
                              Много точно казано! Евала Колега.
                              +1

Колежке, щом и Самурай ти харсва значи наистина си бойна. Щом се смееш, като се нахендриш "по корем"... за тоя форум си! Много свеж пост. Накарай го да ти купи нещо евтино и си го ръчкай постоянно, първо по крайните квартали без много трафик, после се пускай в голямото движение и лека полека няма да се замисляш грам.
                              Пак, евала че го имаш Желанието.

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
                                Много точно казано! Евала Колега.
                                +1

Колежке, щом и Самурай ти харсва значи наистина си бойна. Щом се смееш, като се нахендриш "по корем"... за тоя форум си! Много свеж пост. Накарай го да ти купи нещо евтино и си го ръчкай постоянно, първо по крайните квартали без много трафик, после се пускай в голямото движение и лека полека няма да се замисляш грам.
                                Пак, евала че го имаш Желанието.
                                Тези който нямат желание да карат да се возят на автобуса да им мирише на пот и чесън ,а тези който се возят по автобусите или нямат възможност да имат книжка или кола или нямат куража да изкарат една книжка,колата е необходимост а не гевезелък.
                                http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X