Дайте ми акъл.взех книжка миналата година ,не може с мъжа да се разберем за да се науча да карам трябва ли сама де се оправям или той да е с с мен .Когато излизаме някъде се качвам аз да карам и той винаги мърмори се нещо не му харесва на два пъти ми хваща волана .Казвам му така неможе да продължава направи ми един джип,махни му броните и ме остави сама да се оправям ,но явно му се свидят незнам .Вчера пък едни прятели ми викат ти по-добре караш в гората от колкото по асфалта ,е ко да правя аз само в гората ли да карам
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Като вземем шофьорска книжка
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
До: Като вземем шофиорска книжка
то тука има много по-големи експерти, но.... Аз започнах с активното кормуване предното лято. Жена ми няма книжка, но седеше отперд милата още в началото и тракаше със зъби... Сега вече съм на 10000 км без аварии. На няколко пъти съм изтръпвал, но още отначалото карам със скорост при която съм сигурен в себе си и автамобила. В началото тя беше доста малка, сега що годе се справям успешно с 50 на градско и 80 и 110 съответно на извънградско и магистрала, ако няма други ограничения. Бърза работа нямам, а и на "донори" съм се нагледал, щонто после аз им събирам карантиите от асфалта.... Нарочно карах сам по поледиците, теоретично подкован и без практически опит в управление в такива условия. Имаше малко леко въртане покрай Девня, но нищо повече. Никой не ми е хващал волана...В началото като се препотявах и не знаех кво да правя, просто пусках аварийните и спирах на безопасно място докато се съфирясам.Ми това е. успех.
П.П. това че карам по добре офф- отколкото он- и аз съм го чувал от един приятел за мене. Поздрави.
-
Помоли някой приятел, опитен шофьор, на кого имаш доверие и е кротък, да те придружава няколко пъти и да те напътства, докато придобиеш малко увереност и реален опит на пътя. Крещящия "пътник" на дясната седалка при първия нервен импулс просто го свали от колата - да се прибира пеша!НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
-
Когато моята булка, а после и щерка ми, поискаха да карат колите, и двете ги пратих при моя си инструктор. Да карат, докато се почувстват уверени . Когато ми каза, че вече стават, получиха ключовете. А книжки си бяха взели от преди и без номера. И двете от раз. Това не значи, че като съм със тях те ме возят. Още ме е шубе.А защо ли? Не знам!
Коментар
-
Да това е варианта. Спокоен и благ човек. Все пак разбиращ и с опит.
Радвостно е,че Ти самата искаш да караш и проявяваш интерес. Има хора които взимат книжка(естествено ГРАМ! ненаучили се,за това мога много да говоря, но трябва нова тема да отворим- Шофьорски Курсове) мислят си, че могат да карат защото "чичото" му натискал педалите и той/тя си мисли, че всичко е На Ниво! Да ама не. Излизат веднъж на пътя и повече не смятат и да се качат на шоф. място.
Аз(момче) имам книжка от 3 месеца. Благодаря и на родителите си, че ми имат доверие, но вече се убедих че всичко е Практика и пак Практика.
Шофирането трябва постоянно да се "тренира". Спреш ли.... губиш реакциите и опыта. (Поне така смятам аз)
За тези 3 месеца съм минал 1000км градско и още толкова извънградко.
Взимай някой приятел и почвайте да обикаляте...
П.п. И на оффроуда също наблягайте.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеПомоли някой приятел, опитен шофьор, на кого имаш доверие и е кротък, да те придружава няколко пъти и да те напътства, докато придобиеш малко увереност и реален опит на пътя. Крещящия "пътник" на дясната седалка при първия нервен импулс просто го свали от колата - да се прибира пеша!
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнениеДайте ми акъл.взех книжка миналата година ,не може с мъжа да се разберем за да се науча да карам трябва ли сама де се оправям или той да е с с мен .Когато излизаме някъде се качвам аз да карам и той винаги мърмори се нещо не му харесва на два пъти ми хваща волана .Казвам му така неможе да продължава направи ми един джип,махни му броните и ме остави сама да се оправям ,но явно му се свидят незнам .Вчера пък едни прятели ми викат ти по-добре караш в гората от колкото по асфалта ,е ко да правя аз само в гората ли да карам
п.с. и не надавай ухо на разни гласове, че в джип, в голяма кола, в нова кола, било по-сигурно. Не е. Само по-малко усещаш какво правиш.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВземи една трошка за 500-1000 лева, да не ти пука за нея и тръгвай по града. С джип не става да се учиш - много вредни навици се придобиват. Например да рипаш на камиони.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеЕ не така! А пешеходците какво да ги правим?
Коментар
-
Когато преди 7 години жена ми взе книжка, още първия ден й връчих ключовете на едно Рено 11, което не си знаеше годините. И не се качих при нея 3 месеца. Спокойната практика е най-доброто. В момента жена ми кара по-диво и от мен и значително по агресивно. Минава на година около 15 000 км на година.
Но все пак е въпрос на семеен мир, за това кой и кога ще кара.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЕ, щом книжка има, предполагам, някак знае да ги позаобикаля. Все едно, на начинаещия шофьор не му пречат пешеходците, а някои други пътни явления.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнениеКогато преди 7 години жена ми взе книжка, още първия ден й връчих ключовете на едно Рено 11, което не си знаеше годините. И не се качих при нея 3 месеца. Спокойната практика е най-доброто. В момента жена ми кара по-диво и от мен и значително по агресивно. Минава на година около 15 000 км на година.
Но все пак е въпрос на семеен мир, за това кой и кога ще кара.
Майка ми е точно така. Кара си жената от 2-3 месеца и лека полека почва да се учи.Но си трябва прежалена кола. Някоя Панда 4х4.
И оффроуд ще си я караш и ще се "буташ" в големия трафик.
Успех!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение...В момента жена ми кара по-диво и от мен и значително по агресивно...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеКакви? Паркирани лъскави лимузини, непомръдващи дървета или какво?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеАналогични проблеми, само че моята жена има значително по-голям стаж от мен. Мноооого тежки обувки носи. Изрично съм я заплашил с ограничител на двигателя.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар