Дайте ми акъл.взех книжка миналата година ,не може с мъжа да се разберем за да се науча да карам трябва ли сама де се оправям или той да е с с мен .Когато излизаме някъде се качвам аз да карам и той винаги мърмори се нещо не му харесва на два пъти ми хваща волана .Казвам му така неможе да продължава направи ми един джип,махни му броните и ме остави сама да се оправям ,но явно му се свидят незнам .Вчера пък едни прятели ми викат ти по-добре караш в гората от колкото по асфалта ,е ко да правя аз само в гората ли да карам
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Като вземем шофьорска книжка
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
До: Като вземем шофиорска книжка
то тука има много по-големи експерти, но.... Аз започнах с активното кормуване предното лято. Жена ми няма книжка, но седеше отперд милата още в началото и тракаше със зъби... Сега вече съм на 10000 км без аварии. На няколко пъти съм изтръпвал, но още отначалото карам със скорост при която съм сигурен в себе си и автамобила. В началото тя беше доста малка, сега що годе се справям успешно с 50 на градско и 80 и 110 съответно на извънградско и магистрала, ако няма други ограничения. Бърза работа нямам, а и на "донори" съм се нагледал, щонто после аз им събирам карантиите от асфалта.... Нарочно карах сам по поледиците, теоретично подкован и без практически опит в управление в такива условия. Имаше малко леко въртане покрай Девня, но нищо повече. Никой не ми е хващал волана...В началото като се препотявах и не знаех кво да правя, просто пусках аварийните и спирах на безопасно място докато се съфирясам.Ми това е. успех.
П.П. това че карам по добре офф- отколкото он- и аз съм го чувал от един приятел за мене. Поздрави.
-
Помоли някой приятел, опитен шофьор, на кого имаш доверие и е кротък, да те придружава няколко пъти и да те напътства, докато придобиеш малко увереност и реален опит на пътя. Крещящия "пътник" на дясната седалка при първия нервен импулс просто го свали от колата - да се прибира пеша!
НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
-
Когато моята булка, а после и щерка ми, поискаха да карат колите, и двете ги пратих при моя си инструктор. Да карат, докато се почувстват уверени . Когато ми каза, че вече стават, получиха ключовете. А книжки си бяха взели от преди и без номера. И двете от раз. Това не значи, че като съм със тях те ме возят. Още ме е шубе.А защо ли? Не знам!
Коментар
-
Да това е варианта. Спокоен и благ човек. Все пак разбиращ и с опит.
Радвостно е,че Ти самата искаш да караш и проявяваш интерес. Има хора които взимат книжка(естествено ГРАМ! ненаучили се,за това мога много да говоря, но трябва нова тема да отворим- Шофьорски Курсове) мислят си, че могат да карат защото "чичото" му натискал педалите и той/тя си мисли, че всичко е На Ниво! Да ама не. Излизат веднъж на пътя и повече не смятат и да се качат на шоф. място.
Аз(момче) имам книжка от 3 месеца. Благодаря и на родителите си, че ми имат доверие, но вече се убедих че всичко е Практика и пак Практика.
Шофирането трябва постоянно да се "тренира". Спреш ли.... губиш реакциите и опыта. (Поне така смятам аз)
За тези 3 месеца съм минал 1000км градско и още толкова извънградко.
Взимай някой приятел и почвайте да обикаляте...
П.п. И на оффроуда също наблягайте.
Коментар
-
Как да го сваля мъжа си от мпс-то нали е негово ,първо няма да ми го даде ей тъй ,да карам сама с някой друг ,затова му казвам да прижалва един джип да се уча на него ,но неговата глава дебела .Писна ми вече да казвам вземи ме от тук заведиме там.Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеПомоли някой приятел, опитен шофьор, на кого имаш доверие и е кротък, да те придружава няколко пъти и да те напътства, докато придобиеш малко увереност и реален опит на пътя. Крещящия "пътник" на дясната седалка при първия нервен импулс просто го свали от колата - да се прибира пеша!
Коментар
-
Вземи една трошка за 500-1000 лева, да не ти пука за нея и тръгвай по града. Сама! С джип не става да се учиш - много вредни навици се придобиват. Например да рипаш на камиони.Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнениеДайте ми акъл.взех книжка миналата година ,не може с мъжа да се разберем за да се науча да карам трябва ли сама де се оправям или той да е с с мен .Когато излизаме някъде се качвам аз да карам и той винаги мърмори се нещо не му харесва на два пъти ми хваща волана .Казвам му така неможе да продължава направи ми един джип,махни му броните и ме остави сама да се оправям ,но явно му се свидят незнам .Вчера пък едни прятели ми викат ти по-добре караш в гората от колкото по асфалта ,е ко да правя аз само в гората ли да карам
п.с. и не надавай ухо на разни гласове, че в джип, в голяма кола, в нова кола, било по-сигурно. Не е. Само по-малко усещаш какво правиш.
Коментар
-
Е не така! А пешеходците какво да ги правим?Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВземи една трошка за 500-1000 лева, да не ти пука за нея и тръгвай по града. С джип не става да се учиш - много вредни навици се придобиват. Например да рипаш на камиони.
Коментар
-
Е, щом книжка има, предполагам, някак знае да ги позаобикаля. Все едно, на начинаещия шофьор не му пречат пешеходците, а някои други пътни явления.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеЕ не така! А пешеходците какво да ги правим?
Коментар
-
Когато преди 7 години жена ми взе книжка, още първия ден й връчих ключовете на едно Рено 11, което не си знаеше годините. И не се качих при нея 3 месеца. Спокойната практика е най-доброто. В момента жена ми кара по-диво и от мен и значително по агресивно. Минава на година около 15 000 км на година.
Но все пак е въпрос на семеен мир, за това кой и кога ще кара.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
-
Какви? Паркирани лъскави лимузини, непомръдващи дървета или какво?Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЕ, щом книжка има, предполагам, някак знае да ги позаобикаля. Все едно, на начинаещия шофьор не му пречат пешеходците, а някои други пътни явления.
Коментар
-
+1!Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнениеКогато преди 7 години жена ми взе книжка, още първия ден й връчих ключовете на едно Рено 11, което не си знаеше годините. И не се качих при нея 3 месеца. Спокойната практика е най-доброто. В момента жена ми кара по-диво и от мен и значително по агресивно. Минава на година около 15 000 км на година.
Но все пак е въпрос на семеен мир, за това кой и кога ще кара.
Майка ми е точно така. Кара си жената от 2-3 месеца и лека полека почва да се учи.
Но си трябва прежалена кола. Някоя Панда 4х4.
И оффроуд ще си я караш и ще се "буташ" в големия трафик. 
Успех!
Коментар
-
Аналогични проблеми, само че моята жена има значително по-голям стаж от мен. Мноооого тежки обувки носи. Изрично съм я заплашил с ограничител на двигателя.Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение...В момента жена ми кара по-диво и от мен и значително по агресивно...
Коментар
-
Шофьори с безкрайно самочувствие.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеКакви? Паркирани лъскави лимузини, непомръдващи дървета или какво?
Коментар
-
Преди няколко години се наложи спешно да закара единият от англичните от село до автогарата във Варна. В резултат половината английска колония в района разказваше за "thunder woman" . Майкъл бил пристигнал в Лондон все още пребледнял и безмълвен.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеАналогични проблеми, само че моята жена има значително по-голям стаж от мен. Мноооого тежки обувки носи. Изрично съм я заплашил с ограничител на двигателя.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар