Тази тема май е като за анкета.
Всеки дърпа към своя застраховател!
Всъщност,мненията са субективни и продиктувани от определени събития.В различни моменти,различните компаний плащат много различно...Зависи от много фактори (дори от това,дали си виновен или невинен участник в ПТП-то,макар и да става въпрос за каско).
Наскоро правих колата на познат,застрахована в ДЗИ-аз му взех 300-тина лв,и около 60 лв,му струваше фара....Изплатили са му около 500лв,та направо си е на сметка от тази щета,но при предишна щета(догонване на спряло МПС с дълъг теглич),при похарчени около 1500 лв. за части и ремонт,му бяха платили по-малко от 800 лв...
Освен всичко друго,значение има и възраста на МПС-то-при коли над 10 г. обезщетенията са направо символични,пък цените на ремонта са си същите.
Ако смятате,че сте много внимателен водач и никога няма да причините ПТП (или,при участие в такова,ще сте невинен),може да си направите застраховка само за кражба.
Успех на всички и по-редки срещи със застрахователи .
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Малко да съживя темата. Предстои решение къде да се направи застраховка на един лизингов автомобил. Изборът е между Български имоти, Уника, ДЗИ, Дженерали, Булстрад и БулИнс - това са застрахователите, с които работи лизингодателят. Трябва да се реши до 4-5 дена. От Дженерали имам не дотам добри впечатления, но са от преди 3-4 години. За останалите нищо не знам, защото всички други коли от доста време ги застраховаме все в Армеец. Някой нещо да посъветва.
P.S. Разликите в цените на полиците предполагам, че са незначителни и не са приоритет при вземането на решението.
Малко да съживя темата. Предстои решение къде да се направи застраховка на един лизингов автомобил. Изборът е между Български имоти, Уника, ДЗИ, Дженерали, Булстрад и БулИнс - това са застрахователите, с които работи лизингодателят. Трябва да се реши до 4-5 дена. От Дженерали имам не дотам добри впечатления, но са от преди 3-4 години. За останалите нищо не знам, защото всички други коли от доста време ги застраховаме все в Армеец. Някой нещо да посъветва.
P.S. Разликите в цените на полиците предполагам, че са незначителни и не са приоритет при вземането на решението.
Аз залагам на Булстрад. Защо? е дълго за обяснение. Но имам опит още от времето на ДЗИ (държавно) и ВИС1.
Искам да ви посъветвам да не си застраховате колата в „Армеец” защото са големи измекяри. Първо са ужасно мудни, второ –служителите им са адски неучтиви и надменни, трето- по всякакъв начин се опитват да не ти изплатят щетата и в крайна сметка не я изплащат. Ето какво се случи с мен и колата ми- колата ми се запали в движение и след като я загасихме с помощта на двама колеги уведомоих агенцията за инцидента,тъй като имам застраховка пълно автокаско в Армеец.След като ме увериха, че съм представил всички необходими документи и след като заснеха и описаха щетите, аз доволен, че ще ми помогнат зачаках отговора им. След две седмици ме повикаха да потвърдя писмено, че не съм викал службите от „Пожарна безопастност и спасяване”. Направих го като обясних, че възникналия пожар го загасих с помощта на двама колеги и ако е необходимо мога да ги призова като свидетели. И последва отново едно дълго чакане, а с тази кола аз си изкарвам хляба. Няколко пъти звънях в централата, тъй като нещата се движеха много мудно, а от там ме уверяваха, че жалбата ми се разглежда вече от изпълнителнителния директор Р. Георгиев и даже с помощта на цяла колегия юристи. Казаха ми също, че Р. Георгиев не давал срокове и аз си останах с чакането. Който работи като търговски представител знае какво е да останеш без кола и как се отразява това на работата, още повече в тази криза. След два месеца на чакане и на нерви получих отказ за изплащане на застрахователно обезщетение, тъй като нямам протокол от органите по „Пожарна безопастност и спасяване”. Зачудих се защо ме оставиха два месеца без кола за да установи изпълнителният им директор(с помощта на юристи), че нямам такъв протокол и защо от офиса им във Варна ме увериха, че съм представил всички необходими документи като нямам най-важния. Както и да е, извадих си такъв протокол от пожарната, което ми отне не повече от 5 минути и го предоставих на служителите от агенцията, които ако бяха „хора” щяха да ми спестят два месеца чакане за едно „НЕ”. След една седмица се обадих да ги питам да не би случайно да има някакъв резултат и ми съобщиха, че прословутия изпълнителен директор Р. Георгиев все още обмислял нещата. Вече ми стана ясно, че няма да ми изплатят нищо защото г-н Георгиев два месеца вече ги беше обмислял-явно се чудеха как да ми откажат пак. След още една седмица чалкане получих отказ като този път аргументът беше, че в протоколът от органите по „Пожарна безопастност и спасяване” не са описани причините за възноквянето на пожара. Поисках консултация с началника на „Пожарна безопастност и спасяване”-Варна и той ме увери, както и всички служители на „Армеец” във Варна и София, с които успя да се свърже, че както е написано и в протокола, причините за пожара не са описани защото не са установени. Както каза самият той – „за възникването на хиляди пожари щетите не са установени”. След като отпадна и тази причина се „хванаха” за това, че трябвало да извикам органите по „Пожарна безопастност и спасяване” още в деня на инцидента. В крайна сметка излиза, че близо три месеца ме оставиха без кола и едва не загубих работата си за да ми заявят, че няма да ми изплатят нищо понеже едва ли не аз сам съм си запалил колата. Написах и жалба, но естествено и тя беше отхвтрлена(след близо месец, но вече не ми правеше впечатление). Трябвало веднага след инцидента да уведомя пожарната, за да бъдат веднага установени причините. По тяхната логика излиза, че ако бъде убит човек и убиецът не бъде открит веднага след убийството, няма да бъде открит никога. Не правете тази грешка като мен да си застраховате колата в ЗАД „Армеец” защото дано не ви се налага, но опрете ли до тях не се надявайте на нищо. Целта им е да ви вземат парите и ако в послвдствие опрете до тях не ви помагат, а ви бият шута.
[QUOTE=remmy;1061969]Искам да ви посъветвам да не си застраховате колата в „Армеец” защото са големи измекяри.
Съжелявам за това което ти се е случило.Според мен не е лошо,да се консултираш с адвокат,да прочете и той общите условия,да му опише обстоятелствата.Тук в София Армеец имат т.нар. мобилни групи,които посещават произшествията на място,ако при теб е идвала такава,защо,те не са повикали пожарната...
С две думи-потърси си правата.
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Remmy май ни спестяваш доста неща. А и ми стана много интересно защо не си викнал пожарна/полиция. Можел си да призивеш твой приятели да свидетелсват (ми май е ясно, че те ще те подкрепят)?
Стана така, че служебния автомобил бе ударен сериозно по наша вина.
От Промобил изпратиха камион да прибере пострадалия автомобил. Алианц направиха оглед в сервиза, Промобил ремонтираха всичко за около 20 дни и си получихме колата като нова. Никаква разправия със застрахователи и сервизи - всичко сами си направиха хората, за което съм им изключително признателен! Сервизът и застрахователят в пълен синхрон работят за клиента. Браво!
Аз например съветвам клиентите за Армеец и БулИнс ,защото мога да гарантирам,че ще направя всичко възможно да им бъдат изплатени дължимите суми по щети.Друг е въпроса че условията са най-изгодни.(За каско става въпрос)
Но това е строго индивидуално.
За сравнително нов или скъп (застрахован за повече от 10000лв.) нещата се случват много по-лесно.
За повечето примери за неплащане нито една компания не би платила.
Просто всички си имат условия които са горе долу еднакви.
Друго много хубаво нещо са мобилните групи които без намесата на полицията установяват щетата(ако разбира се няма жертви или спорове относно вината) и тогава проблемите са 0.
Като цяло един е доволен от една компания,друг от друга,но никога не се е случвало едно и също и с един и същи автомобил.
Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Според мен в момента най-сериозните компаний за застраховане са ДЗИ.и БУЛИНС. Може да са всякакви но ти обръщат нужното внимание веднага и на ниво,само с едно завъртане по телефона.
Всичко това го казвам от личен опит, НЕ СЪМ БРОКЕР.
Това последното зависи от хората в съответния офис на брокер/агент.
Съгласен съм, не са лоши компаниите, но всичките те трябва да са наясно, че лицето на бизнеса им са самите служители! А понякога си мислят, че едва ли не работата сама се върши и те едва ли не пподаряват заплати на служителите си.
Аз съм доволен от ДЗИ, а също и от Алианц, а напоследък ползвам UNIQA.
Всичко е въпрос на цена и качество на услугата. Хубаво е, че има конкуренция.
Напълно съм съгласен че лицето на съответната компания са самите служители,но скритите звена по веригата също са важни.
Много е важно качеството и впечатленията от извършен ремонт в доверения сервиз на застрахователната компания след застрахователно събитие-ПТП например.
Коментар