Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Палатка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Палатка?

Тези палатка от Практикер(67-69лв) е доста прилична. Вече две лета изкарвам по 30-35 дни на Корал и на доста порои и ветрове издържа. Имам и една любима фирма...QUECHUA.COM...разгледайте...
    Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
    Стефан, 0888851800

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
      Аз миналата година си подмених палатката с тази.Много съм доволен и ти я препоръчвам.Не знам дали ще я има в твоя град,аз я закупих от Бургас.
      Вътре спокойно се побира надувен матрак 185-215 см.Има си предверие, двуслойна , и е тествана на сериозен дъжд...нямам никакви забележки.Цената и беше около 200 лв.

И аз имам такава палатка от 2 години. Разпъва се за 10-15 минути от сам човек и то заради двадесетината колчета, които трябва да забиеш. Прибрана е много компактна и се сгъва лесно. Не се налага да нижеш от онези, чупещите обтегачи дето ти късат нервите понякога. Избирах близо месец и накрая си харесах тази. Много съм доволен. Не е толкова здрава, колкото марковите хималайки, обаче за риболов е перфектна. Валям ме е много дъжд, а какъв вятър ме е духал на жребеца...И комфорта, който ти осигурява не е за пренебрегване - хем е широка, хем е висока.
      Приятелчето ми, с което ходиме за риба заедно си купи една палатка от практикер миналата година. От онези с чупещите обтегачи, с две отделни спални и коридор между тях. Тази година я изгорихме.
      Каквато и палатка да вземеш, напече ли я слънцето вътре става мор. А обикновенно от обед до 4-5 часа следобед за риболова е мъртъв период и би било хубаво ако можеш да си полегнеш някъде и да отмориш. Аз с този проблем се справям така - купих си две евтини шатри от онези по около 30 лева и едната я опъвам така, че да пази сянка на палатката. Напръсках покривалата със сребърен спрей - отразява слънчевите лъчи и държи доста по-хладно дори и от скъпите шатри с плътни покривала, които като се напекат стават на печка с нагорещена пита с размери 3х3 метра. Проблема на евтините шатри е това, че са с по слаба конструкция и не издържат на силен вятър - или се разкачат на снадките, или направо се чупят пак там. Затова закопавам долната част на "краката" на около една педя в земята. После на снадката с горната част, както и на всички останали снадки слагам като шина по едно парче тръба или арматура, около 30 см дълго и го увивам с хартиено тиксо. На всяка от халките, дето са на четирите края на покривалото връзвам по две въжета на всяка и ги опъвам така, че между тях се получава ъгъл около 70-80 градуса. Долния край го връзвам на здрави колчета с широка повърхност, забити дълбоко в земята.
      Ако палатката е ниска, може да се отреже част от долните части на краката, защото ако шатрата е много високо сянката ще бяга повече и няма да пази палатката.
      Като допълнение към всичко това откачам горното покривало на палатката (то се закача за колчетата с ластици) и го връзвам към шатрата. Така позволявам на ветреца допълнително да охлади спалнята, защото всяка от страниците притежава огромен противокомарен прозорец.
      Другата шатра, опъната по същия начин приютява масата, столовете и щастливците седнали на тях
      Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Полезни съвети за спрея, иначе и аз си купих шатра но съм я ползвал само веднъж за морската Сузуки среща.Голяма хамалогия по разпъването и, и да си призная ме домързява да я взема
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
          Полезни съвети за спрея, иначе и аз си купих шатра но съм я ползвал само веднъж за морската Сузуки среща.Голяма хамалогия по разпъването и, и да си призная ме домързява да я взема
          Сглобяваш първо скелето на покрива и горната част на краката към него Облепваш снадките. Бележиш къде да забиеш долната част на краката. Забиваш ги, после слагаш платнището на покрива и го нанизваш върху забитите крака. Облепваш и краката, изпъваш въжетата и животът е прекрасен.
          При забиването на краката слагай някакво дърво и бий по него, иначе ще сплескаш отворите и ще се видиш в приключение. Ако земата е твърда, полей на местата за забиване вода и изчакай 5 минута да попие.
          Ако си сам обаче, трябва след като забиеш краката да ги извадиш полека, защото ще трябва да ги монтираш към останалата конструкция, преди да ги напъхаш в дупките. Още по-добре е ако си имаш подходяща тръба със същия диаметър но с по-дебели стени. Тогава след като си сглобил шатрата (това трябва да стане на местото, където ще стои постоянно), просто правиш четири дупки до краката и един по един ги напъхваш вътре.

Поздрави!

Коментар

То и аз така я правя ама си е занимавка.Относно забиването на коловете в земята ? При мен отдоло има едни "тапи" на които се слагат краката, няма забиване в земята ?
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Тапите ги махаш, за нищо не стават. Тази част от покривалото, дето трябва да скрие "краката" и дето се захваща за тапите я увиваш около краката като спирала и накрая я фиксираш с тиксо. Хем не ти шуми като духа вятъра, хем отнема усилието от халките, когато вятъра влезне отдолу и се опитва да прати шатрата при орлите. Защото всичко това е изстрадано....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X