Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Палатка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Палатка?

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
    Аз миналата година си подмених палатката с тази.Много съм доволен и ти я препоръчвам.Не знам дали ще я има в твоя град,аз я закупих от Бургас.
    Вътре спокойно се побира надувен матрак 185-215 см.Има си предверие, двуслойна , и е тествана на сериозен дъжд...нямам никакви забележки.Цената и беше около 200 лв.

А този модел със сутиена ли върви в комплект?
    Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
      А този модел със сутиена ли върви в комплект?
      Не само със сутиена, ами и с една готина мацка която разпъва палатката докато си седиш на стола и се кефиш на монокини гледката
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Понеже гледам, че всяко второ мнение е, че "палатката трябва да е задължително двуслойна" ще си позволя да ви представя палатките на американската фирма BIBLER TENTS. Всички са еднослойни, използват се на Еверест, на полюсите, в Патагония (там вали много)...

http://www.bdel.com/gear/shelter_overview.php
        Да не ме разбере някой погрешно, че двуслойните палатки са лоши - няма такова нещо. И двата вида си имат предимства и недостатъци. Затова не е хубаво да се дават крайни мнения...

А конкретно по темата - ефтини и качествени палатки в БГ - чешките TRIMM, продват се в магазина на MAMMUT - www.ekipirovka.com
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Не само със сутиена, ами и с една готина мацка която разпъва палатката докато си седиш на стола и се кефиш на монокини гледката
          Моля, искам две за мен!

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
          Понеже гледам, че всяко второ мнение е, че "палатката трябва да е задължително двуслойна" ще си позволя да ви представя палатките на американската фирма BIBLER TENTS. Всички са еднослойни, използват се на Еверест, на полюсите, в Патагония (там вали много)...

Да не ме разбере някой погрешно, че двуслойните палатки са лоши - няма такова нещо. И двата вида си имат предимства и недостатъци. Затова не е хубаво да се дават крайни мнения...

А конкретно по темата - ефтини и качествени палатки в БГ - чешките TRIMM, продват се в магазина на MAMMUT - www.ekipirovka.com
          Няма нищо лошо и в еднослойните, но тези, които си дал за пример са с цени (първия резултат от чичко Гугъл) - около $700. Като гледам мненията тук цените се въртят около 200 до 400 лв макс.

ПП. Извинявам се за офтопик-а.
          Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
            Моля, искам две за мен!

Няма нищо лошо и в еднослойните, но тези, които си дал за пример са с цени (първия резултат от чичко Гугъл) - около $700. Като гледам мненията тук цените се въртят около 200 до 400 лв макс.

ПП. Извинявам се за офтопик-а.
            Ами намери си де мацки бол, само дето сегашните май не са големи ентусиастки за палатки

А тези еднослойни палатки не държат ли много жега вътре като ги напече слънцето ?

Коментар

Потвърждавам! За хора, които си ценят ограничените финансови средства и в същото време не искат да правят компромиси с качеството - TRIMM е марката, а това е и Магазина.
              ... to be continued

Коментар

Ами намери си де мацки бол, само дето сегашните май не са големи ентусиастки за палатки

А тези еднослойни палатки не държат ли много жега вътре като ги напече слънцето ?
                1:0 за теб ! Няма да спамя повече темата.
                Георги Гатев

Коментар

Подкрепям това мнение .
                  Моята е еднопластова.
                  Ултралека - 1,8 кг мах. (мокра) - 2.3 кг.
                  Дуралуминиеви рейки, 150 км/ч. вятър - тествано в лаборатория.
                  Широка пола за пясък/сняг.
                  Отвор за въздух.
                  Цялата е мембрана (без пода).
                  и т.н. и т.н.

Първоначално публикуван от inp
                  При покупка на палатка не е зле да се обръща внимание на един показател - мисля беше нещо като "мм воден стълб", който указва каква е издръжливостта на палатката на дъжд.
                  Този показател е:
                  Fly-sheet in Texit® membrane 4000 mm.
                  Floor in polyester, waterproof to 8000 mm.

и вчера изглеждаше така

Имал съм много палатки, но по-добра от тази - не съм. Аз съм от хората, които вярват, че скъпото излиза по-евтино.

Всъщност това и е единствения "кусур" - не е 80 лв.

Да не забравя, Ferrino, серията High Lab, модел - Monster Lite -2

А, да - разпъва са за 30 сек.
                  Има видео
                  http://www.ferrino.it/en/homepage/pr...STER_LITE_1778
                  ______2
                  Е = MZ

Коментар

Всичко хубаво ама много "джобна" ми се вижда
                    Предполагам се води еднослойна , но този един слой е "сандвич" от два слоя и посредата някаква изолация ? Иначе като напече няма да се седи в нея

Коментар

Всичко хубаво ама много "джобна" ми се вижда
                      Предполагам се води еднослойна , но този един слой е "сандвич" от два слоя и посредата някаква изолация ? Иначе като напече няма да се седи в нея
                      Ами да, джобна е , но това е търсено в моя случай...

Не няма сандвичи и т.н.
                      Този един слой е мембрана ... диша, задържа ''едни работи'' - не пуска други.

А всъщност сега, като се замисля, ако беше ''сандвич от два слоя и посредата някаква изолация ''

е тогава вече със сигурност няма да се седи в нея и в тъмната част на денонощието

... но аз не мисля, че съществува палатка, в която можеш да стоиш след 10:00 през юли на 0 м. надм.вис. около 42-ия паралел
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
                        Ами да, джобна е , но това е търсено в моя случай...

Не няма сандвичи и т.н.
                        Този един слой е мембрана ... диша, задържа ''едни работи'' - не пуска други.

А всъщност сега, като се замисля, ако беше ''сандвич от два слоя и посредата някаква изолация ''

е тогава вече със сигурност няма да се седи в нея и в тъмната част на денонощието

... но аз не мисля, че съществува палатка, в която можеш да стоиш след 10:00 през юли на 0 м. надм.вис. около 42-ия паралел
                        Aaaa-тук допускаш генерална грешка-съществуват палатки,които можеш да ги ползваш не само в най-големият пек,ами и в доооста студено и ветровито време.Дъжда въобще го изключваме като някакъв проблем: http://www.autohome.it/file_gb/columbus_variant.html Само че не са 200 лева-малко повечко са,но веднъж като си я ползвал в проливен дъжд през нощта,а след това през деня в най- големият пек си спал вътре като цар разбираш,че има неща,които си струват цената....
                        08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                          Aaaa-тук допускаш генерална грешка-съществуват палатки,които можеш да ги ползваш не само в най-големият пек,ами и в доооста студено и ветровито време.Дъжда въобще го изключваме като някакъв проблем:
                          Не, няма генерална грешка
                          Това за което говорим се нарича температурен диапазон на комфорт...(няма да говорим за дъжд и вятър)
                          Предлаганите от производители модели най-общо биват :
                          1 сезон, 3 сезона, 4 сезона в зависимост от температурния диапазон на комфорт ... и др.
                          Максималния диапазон за екипировка от този род - палатка/спален чувал е -30/+20 'С (4 сезона) . И тук правилото за универсалност = компромиси важи с пълна сила.
                          Та, комфорта ти се гарантира от производителя евентуално до +20'С максимум външна температура .
                          Има няколко причини за това :
                          Нормалният живот на хората е пряко свързан със слънцето.
                          Като залезе, се очаква те да заспят. Като изгрее - да изпълзят и да защъкат насам-натам.
                          Няма как в каквато и да е палатка изпъната на директна слънчева светлина на пъсъка в средата на лятото или в пустинята на покрива на някоя "джипка", при около 1.3 м3 до 3м3 въздух в нея + двама -трима души с телесна температура 36'С спящи вътре, температура на въздуха наоколо вече, примерно 50-60'С (в 12 часа на обяд) - вътре да задържи 20'С , което би било комфорт ...

Но то не се и очаква. Все пак тези работи (палатките)са за вечерите

П.П. Сега не обсъждаме опциите да отворим 1 до 4 "стени" и да ползваме палатката като сенник, надявайки се, че пустинния вятър няма да ни изгори. Не, аз говоря за това - дръпваме ципчетата, пъхаме се двама наобяд при 30'С (на сянка) в изпъната на слънцето палатка или AUTOHOME и мерим к'во става вътре ... Амииии десеттина минути максимум ще издържим, пък ако ще да струва 5 000 EUR
                          Така мисля аз.
                          ______2
                          Е = MZ

Коментар

Абсолютно точно. Доста време съм изкарал по палатки в пустинята, които са предвидени точно за там и не струват 200, нито 2000 лева, а в пъти повече. С двойни стени, тапицирани с разни изолиращи материали отвътре, абе чудни. Обаче спре ли климатика, на 30-та минута вече трябва да излизаш навън и да търсиш сянка.... А през лятото определено е по-добре да не те духа вятър, защото усещането е като все едно си застанал пред огромен калорифер. П.П. Снимката на аватара ми е правена в Кувейт и на заден план се вижда една такава, само дето е от по-големичките..... Събира спокойно 60 човека на походни легла, но може и 120 с известо неудобство
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Определено двуслойните са по добри!Много колеги го потвърдиха.Няма дъжд,няма и конденз-супер са...Аз и семейството ми ползваме четири местна такава /Немска/-450лв. модел 2007г.Малко по бавно се опъва но пък е сигурна -тествана е не веднъж...

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                                Определено двуслойните са по добри!Много колеги го потвърдиха.Няма дъжд,няма и конденз-супер са...
                                Толкоз.

Но виняги има 1 Но

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X