Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За ваксинирането.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За ваксинирането.

Последният пост (на D-MAX) ме провокира и аз да споделя нещо. От личен опит мога да споделя търговските "трикове", които големи монополисти като "Чайка фарма" използват на пазара. Търговските им представители стимулират доста здраво Личните лекари да изписват най-много техните лекарствата. Процентът, който получават тези лекари е огромен (не ми е удобно да Ви го напиша). След това на пациентите им се "препоръчва" и аптеката, като предвидливо големите монополисти имат вериги от аптеки с всичко на склад. Като основни вносители (не само на пакетирани лекарства, но и на "насипни" субстанции) те постигат минимални цени. Внушителната разлика между тези цени и продажните им за краен клиент гарантират страхотни печалби, дори по-големи от дрогата. Аз не вярвам в коректността на тази бизнес система.
    Всичко с ваксините е кампанийна медийна акция. Създава се илюзия за нещо, което не е доказано, че действа на 100%. Спирам до тук. Леките форми на настинка и грип се лекуват успешно и с тъй наречената народна медицина.
    Кой ли е ваксинирал дядо ми, който е на 90год.?
    Хората си мислят, че колкото по-скъпо е лекарството, толкова по-ефикасно е то. Но това в България не важи. Просто Личният му лекар ще вземе по-висока комисионна от дистрибуторите.
    Най-ефикасното лекарство за изкарване на камъни в бъбреците е българско и струваше "жълти стотинки". Но вече от 4 години не се произвежда. Вносителите дистрибутират скъпо струващи заместители...и така печелят фирмите, без да се интересуват дали лекарствата действат или не.
    sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Първоначално публикуван от Stela Преглед на мнение
      Последният пост (на D-MAX) ме провокира и аз да споделя нещо. От личен опит мога да споделя търговските "трикове", които големи монополисти като "Чайка фарма" използват на пазара. Търговските им представители стимулират доста здраво Личните лекари да изписват най-много техните лекарствата. Процентът, който получават тези лекари е огромен (не ми е удобно да Ви го напиша). След това на пациентите им се "препоръчва" и аптеката, като предвидливо големите монополисти имат вериги от аптеки с всичко на склад. Като основни вносители (не само на пакетирани лекарства, но и на "насипни" субстанции) те постигат минимални цени. Внушителната разлика между тези цени и продажните им за краен клиент гарантират страхотни печалби, дори по-големи от дрогата. Аз не вярвам в коректността на тази бизнес система.
      Всичко с ваксините е кампанийна медийна акция. Създава се илюзия за нещо, което не е доказано, че действа на 100%. Спирам до тук. Леките форми на настинка и грип се лекуват успешно и с тъй наречената народна медицина.
      Кой ли е ваксинирал дядо ми, който е на 90год.?
      Хората си мислят, че колкото по-скъпо е лекарството, толкова по-ефикасно е то. Но това в България не важи. Просто Личният му лекар ще вземе по-висока комисионна от дистрибуторите.
      Най-ефикасното лекарство за изкарване на камъни в бъбреците е българско и струваше "жълти стотинки". Но вече от 4 години не се произвежда. Вносителите дистрибутират скъпо струващи заместители...и така печелят фирмите, без да се интересуват дали лекарствата действат или не.
      Колкото и да не ми се искало да вярвам на подобни схеми, като гореописаната, май истината е точно това.

Някъде бях чел, че печалбите от фармацевтичната индустрия, могат да се сравнят само с петролната.
      ... to be continued

Коментар

Чакай те бе, не знаете ли за кво получават тлъсти заплати хилядите чиновници във фармацевтичните фирми? По цял ден обикалят насам-натам и раздават рушвети.
        Ама не на болните баби.

Коментар

Мисля, че смесвате много здраво нещата - бактериална и вирусна инфекция. Ролята на ваксините е да запознаят организма с новата мутация на вируса. Затова, файда от ваксинация има, ако се сменят ваксините с най-актуалните в момента. Безпредметно е да се ваксинирате тази година с миналогодишната ваксина. След като ваксината запознае имунната система с новата мутация на вируса, при евентуално разболяване, лекуването протича много по-леко, отколкото при липса на ваксинация. Неприятното на вирусната инфекция е, че изисква голям ресурс от имунната система, при което човек става податлив към развитие на бактериална инфекция. При невъзможност на организма да се справи с двете инфекции се прибягва до антибиотици. Антибиотиците атакуват само причинителите на бактериалната инфекция. Антибиотиците НЕ атакуват вирусите. Драмата тук е, че веднъж използван антибиотик също става неприложим повторно, защото бактериите в организма развиват резистентност към него. Това е и причината да се създават все нови и нови антибиотици.
          С вирусите в организма се бори имунната система, а антибиотика атакува бактериалната инфекция. По този начин имунната система се бори с една инфекция вместо с две, а вие впоследствие се радвате на живота.
          Друга проста истина - изкуствените витамини не помагат в нищо. Дневната нужда от витамини се покрива в пъти при достатъчно хранене. Казано с други думи - ако не гладувате постоянно, нуждата ви от витамини се осигурява от храната в пъти. Поради това ненужният витамин С се изпикава. Прекомерното приемане на витамини е вредно, защото витамините влизат във взаимодействие помежду си - пример : Излишъкът от вит. А влиза във взаимодействие с вит. В и се получава токсин. Преди да влезе в това взаимодействие, излишъкът от вит. А е също вреден. В крайна сметка повечето витамини влизат във взаимодействие с вит. С, който неутрализира вредата им и полученото вещество се изпикава, както и чистият излишък от вит. С. Не пийте изкуствени витамини. Те са абсолютна измишльотина на фарм. компании.

Коментар

Вчера казаха че за новата година се очаква нов щам на грип.Вече по-два нови грипа на сезон идват.Браво.
            След десетина години новините може би ще гласят:
            - В 5:15 се очаква нов щам на вируса причинител на грип. Моля всички да се ваксинират на време.
            Убеден съм , че компютърните и човешките вируси си имат определена роля и затова се усъвършенстват.Индустрия която купува в килограми и продава в милиграми няма за цел да прави хората по-здрави и независими.

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
              Навсякаде ни внушават да се ваксинираме за какво ли не.Колко опасен грип идва и че това е единствения начин да оцелеем. Вярвате ли ?
              Според мен това е фармацевтичната мафия, която реализира огромни печалби от ваксините, а много често въздействието на въпросните ваксини води до много вредни и странични действия. Това, което е написала Стела е доста мъдро. Чесън, ракия и сауна пъдят грипа ефикасно...жалко,че първото пречи на някои хубавини...но пълно щастие няма.
              Живей за всеки дъх!

Коментар

Първоначално публикуван от roumen5 Преглед на мнение
                Според мен това е фармацевтичната мафия, която реализира огромни печалби от ваксините, а много често въздействието на въпросните ваксини води до много вредни и странични действия. Това, което е написала Стела е доста мъдро. Чесън, ракия и сауна пъдят грипа ефикасно...жалко,че първото пречи на някои хубавини...но пълно щастие няма.
                Напълно съгласен! Да живей чесъна!
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Случайно попаднах на този филм

Може и да е полезен за някого. Все пак точно засяга темата.
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

А това с ваксинирането са пълни глупости!Само ти разклащат здравето!Всичко е разработка..изкуствено се създават вируси,за да може да си продават ваксините и лекарствата!Аз ако се разболея(което се случва много рядко),никога не пия лекарства...само ако ще се мреОсвен това има хора с много здрава имунна система,например,някой е болен,аз мога да го пренеса и да разболея някой трити човек,без самата аз да съм болна!

Коментар

Първоначално публикуван от Mimeto Преглед на мнение
                      А това с ваксинирането са пълни глупости!Само ти разклащат здравето!Всичко е разработка..изкуствено се създават вируси,за да може да си продават ваксините и лекарствата!Аз ако се разболея(което се случва много рядко),никога не пия лекарства...само ако ще се мреОсвен това има хора с много здрава имунна система,например,някой е болен,аз мога да го пренеса и да разболея някой трити човек,без самата аз да съм болна!

+1
                      Дискавъри 300 тди ръчка
                      Витара тди автомат
                      XT660R

Коментар

-0,666
                        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
                          Това е глава от книгата на д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето". Книгата все още е там и не е заличена от когото трябва.

Позволявам си да я препоръчам на всеки, който намери малко време, има здрави нерви и не страда от безсъние.

Тук е началото:
                          http://www.yosif.net/bg/med/index.htm
                          Почнах да я чета преди повече от 3 години,но след като я докарах да средата се отказах. Не е за хора със слаби нерви. Грозна работа. И пак евреите са яко забъркани.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Много разностранна тема се оформи. От ваксината срещу грип-до механизма на вирусните и бактериалните инфекции и влиянието на въглехидратите върху патогените.Наистина тук има мегдан да пишем поне до понеделник сутринта /дай Боже, защото действително е интересно/.
                            Лично моето мнение по отношение грипната ваксинация е, че тя е оправдана само за хора в напреднала възраст,както и за такива с тежки хронични заболявания, за които едно усложнение след грип би могло да е фатално. Ваксината против грип е много ефикасна, но нека не забравяме, че тя е безпомощна срещу плеядата други вируси, съпровождащи грипните. Не всяка респираторна инфекция, съпроводена с кашлица, гърлобол, хрема и температура е грип, както е прието да се казва от хората. Грипът си има строго определена клинична картина, която е реципрочна на повечето респираторни вирусни инфекции. Ваксиниран за грип може да преболедува от всички респираторни заболявания, което обаче не значи, че ваксината не е ефикасна. Ще си позволя да взема отношение и по въпроса за въглехидратите в хода на инфекциозния процес-Всяка вирусна инфекция отваря вратата за бактериална суперинфекция, за която повишеното ниво на кръвната захар е "манна небесна". Напр. при Варицела абсолютно се забранява консумация на концентрирани захари, защото в противен случай почти винаги варицелата пустулизира /нагноява/, което удължава срока на лечението и утежнява прогнозата /почти винаги от тази форма остават белези/. При Вирусен хепатит, също в хода на лечението с глюкозни разтвори, може да се развият най-вече кожни бактериални инфекции.
                            Последно редактирано от plest; 08-02-08, 23:49.

Коментар

Колеги, с риск да Ви омръзна, бих искал да обърна внимание на факта, че препаратът Ремантадин, приложен в първите 48 часа на заболяването /само при грип /, по приложената схема има перфектен ефект. Още повече, че е много по-бюджетен на фона на хитовите Тамифлу и Реленца. Това го заявявам от "скромен" практически опит.
                              Последно редактирано от plest; 08-02-08, 23:51.

Коментар

Много интересно руско филмче по темата!
                                http://video.google.com/videoplay?do...49583027&hl=en

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X