Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За ваксинирането.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За ваксинирането.

Навсякаде ни внушават да се ваксинираме за какво ли не.Колко опасен грип идва и че това е единствения начин да оцелеем. Вярвате ли ?

До: За ваксинирането.

Според мен е добре да се ваксинират хора със слаб имунитет- възрастни, болни и др.
    За здрав млад корав - не.
    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
      Навсякаде ни внушават да се ваксинираме за какво ли не.Колко опасен грип идва и че това е единствения начин да оцелеем. Вярвате ли ?
      да, вярвам

Коментар

Тежък въпрос. От ония, дет най ги мразим, щото нямат еднозначен отговор
        Някои ваксини са си масово доказани и ползвани - онези от детството на всеки от нас. Не знам, но ми се струва, че през соца по- се спазваше ваксинирането на децата.
        Има и безброй други ваксини, разбира се, за какво ли не. Но индивидуалните различия при хората варират много - като реакции, ефект и прочие. Малко са наистина доказалите се за масово ползване. А като не може да е универсална (за хората, не по ефекта си), как да я внедриш тогава ? А специално в България индивидуални изследвания няма практика да се правят, щото струват време и пари. Кихнеш - пий ей тоя широкоспектърен антибиотик. Ама кво точно ти има, това ли е най-подходящото, това са въпроси които не вълнуват нашето здравеопазване. Ако някой поне е чувал понятието "индивидуална антибиотикограма", еле па и да са му правили такава преди избора на медикамент, да се похвали публично тука. Но не вярвам да има.
        Та, с ваксините пак така, просто няма практика да се правят много-много. Инаме щеше да е същото. Мое мнение, разбира се...
        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Ако става дума за ваксините за грип, не съм им фен. Вярвам във витамините . Като застудее един месец по един силен комбиниран, после един месец само витамин С, отново комбинирани и така до март. При съмнения за разболяване и един аспирин преди лягане. По-силни лекарства избягвам. Наблюденията ми от последните зими са, че работи много добре . Повече от лека хрема или 1 - 2 дена раздразнено гърло не ми се е случвало.

Щях да забравя. И здрава храна(месо и млечни продукти) задължително .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Специално за противогрипните ваксини: Не съм убеден във действието им. По едно време ваксинирах, т. е. купувах ваксини за целия състав на офиса /15-20 души/ в продължение на две-три години. Резултатът беше, че който си се разболяваше дотогава - пак си боледуваше, който не никога не беше боледувал - пак не боледуваше.
            Към силната храна и витамините бих препоръчал горещо и много чесън!
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Като каза горещо. Не опитвайте да лекувате болно гърло с горещ чай СЪС ЗАХАР. За гадинките там няма почти нищо по-хубаво от редовното им захранване със затоплена глюкоза .
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Личен опит - след като през 1997 ползвах за пръв път противогрипна ваксина, след няколко месеца получих астма, и се оказа постфактум че това бил един от страничните ефекти. И така аз си купих ваксина а резултатът е че съм с астма до края на живота си. Ако и скате и вие идете да се ваксинирате, аз повече през живота си никога. Най добрата ваксина е тази която имунната с-ма на всеки човек си синтезира сама. Майната им на фармацевтичните фирми.
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Пак лов на вещици?
                  Интересно, докога така природните закономерности ще се определят от вярата на някого в нещо си.

Коментар

Колеги,а някои от вас знае ли че по време на ваксиниране да речем против грип ваксинирания трябва да не бъде болен/настинал и т.н./,защото доколкото аз знам се вкарват точно причинителите на заразата против която се ваксинира човек,вируси ли незнам точно как се казват.Може и аз да греша,ама така съм чул
                    SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Все едно какво си чул. Важното е лекарите да са прочели каквото трябва и когато трябва. Щом нещото е ваксина - значи е ваксина и работи. А да знае какви са противопоказанията и страничните ефекти е работа на друг.

Коментар

Първоначално публикуван от BOBI_27M Преглед на мнение
                        Колеги,а някои от вас знае ли че по време на ваксиниране да речем против грип ваксинирания трябва да не бъде болен/настинал и т.н./,защото доколкото аз знам се вкарват точно причинителите на заразата против която се ваксинира човек,вируси ли незнам точно как се казват.Може и аз да греша,ама така съм чул
                        То ваксините обикновено това правят... Ако в момента ти е отслабена по някаква причина имунната система направо си те хваща.

Коментар

Ами то затова при отслабнала имунна система не се ваксинира....
                          SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Мисля че не е нужно точно при грипа , защото аз го минах без ваксина , но трябва човек да има нормален личен лекар , защото аз като отидох да ме прегледа и да ми даде бележка , ми каза абе нищо ти няма ще се оправиш , и го карах на самолечение coldrex max grip харчета за гърло и капки за нос

Коментар

Това за противогрипната ваксина е пълна дивотия и начин за печелене на пари. И то от големите фармацефтични компаний. Защо? Ами защото просто не можеш да се ваксинираш за грип. Всяка година щамът на грипа е различен, а човек може да се ваксинира за миналогодишния. За тазгодишния още няма ваксина. А докато я направят ще дойде време за новия модел. Еле пък и страничните ефекти. Най ме е яд, че докторите са в комбина с аптеките.

Корупция и анархия. Висша форма на управление!
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X