Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СОТ И МАФИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СОТ И МАФИЯ

Случай от тази нощ.
    Мой съседи имат собствен магазин в подблоковото пространство. Вече не е магазин а склад за малко потребни вещи без особена стойност. Най ценното е велосипет. Помещението е със СОТ. Входната врата и витрината са от PVC дограма като от вътрешната страна има решетка. Има видимост на това което има вътре. Ясно се вижда че обекта не е работещ и че стелажите са празни. На всичкото отгоре на съседния магазин който е работещ и има камери които гледат точно към входа на въпросния обект и работят. На входа има лампа която свети прилично добре и беше включена със сигурност.
    Тази нощ този бивш магазин беше разбит. Нищо не е взето щото няма нищо ценно. Това се случва при включен СОТ. СОТ не се е задействал при разбиването. Сутринта съседката вижда че е имало интервенция, отваря отключената врата и о чудо! СОТ се задейства и пристига в рамките на няколко минути. А кажете как става? Според полицията СОТ е бил заглушен.

Според мен нещата стоят по следния начин:
    Вероятно хората които имат апаратурата да заглушат СОТ не са кокошкари и не се интересуват от нещата които има в това помещение. Според мен не са си направили и труда да направят оглед предварително, защото както казах се вижда много добре какво има вътре, а нищо не е и взето. Тогава въпроса е защо са го направили? Единственото логично обяснение за мен е че са получили информация от СОТ че на този адрес има търговски обект.
    Другия вариант е да го играят на тука има тука нема. При работеща камера и осветление на входа, риск да те хванат и да се надяват на случайността не вярвам.

Та това е от мен.
    Последно редактирано от Sasho74; 11-03-15, 10:16.
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение

Според мен нещата стоят по следния начин:
      Вероятно хората които имат апаратурата да заглушат СОТ
      Тия джаджи се продават свободно в нета и обикновенно са описани като "инструмент за..."
      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
        Тия джаджи се продават свободно в нета и обикновенно са описани като "инструмент за..."
        И без пари да са, едва ли някой прави някакво рисково усилие от което знае че няма да има полза! Може само ако няма събрана информация от терен.

Коментар

... Според полицията СОТ е бил заглушен.
          И като веднъж е заглушен, не изпраща сигнала за нарушение след оправяне на връзката? Продължавам да се смайвам от тази технология.

И без пари да са, едва ли някой прави някакво рисково усилие от което знае че няма да има полза! Може само ако няма събрана информация от терен.
          Може да има най-различни мотивации.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            И като веднъж е заглушен, не изпраща сигнала за нарушение след оправяне на връзката? Продължавам да се смайвам от тази технология.

Може да има най-различни мотивации.
            Идея нямам за връзката!
            За мотивацията също. На същото семейство четири коли са паркирани пред блока и с тях би било по лесно да ги сплашат ако са искали това. Знам ли?

Коментар

На мен да ми разбият помещение с вехтории не ми изглежда като сплашване. Максимум да сменя концепцията за охрана - например като сменя фирмата.

Коментар

Да не правя обобщения, че различните организации може и да имат разлика в технологията, но като цяло ключовата дума е "трансмитер" а не "трансивър"...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

На мен да ми разбият помещение с вехтории не ми изглежда като сплашване. Максимум да сменя концепцията за охрана - например като сменя фирмата.
                  Това е може би другото разумно обяснение. Освен това помещение само в блока хората имат още два обекта. Отделно доколкото знам имат и два работещи магазина в София. Тогава излиза че "И" е излишно в заглавието на темата!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Това за кой регион става въпрос,сигурно ли е че не сте си активирали сот-а или от мониторинга така ви казаха ?Може и на лично да споделите,първо в кой регион сте ? Договор с вип ли имате или с техен фрайзчайзинг ?
                    Имам договор с VIP SECURITY, нямам представа кои фирми са фрайзчайзинг на този СОТ. Да, сигурно е, че алармата не беше активирана. Има ли значение района?

Коментар

• От: СОТ И МАФИЯ

Сот системата не излъчва само когато има някакво събитие. Излъчва "ОК" през определено време, да кажем 15-30 секунди. При липса на на няколко поредни ОК-а се задейства. Та заглушаването не проблема.

Понеже алармените системите масово са разни китайски боклуци за да е по-евтино и идват стотици грешни кодове, грешни аларми и т.н.
                      След като от един обект идват разни фалшиви аларми го спират изобщо да му обръщат внимание.

А другият проблем е в диспечерският център.
                      Обикновенно като диспечери работят разни лелки, гаджетата на патрулите и какви ли не дето ама 5 пари не дават, че ние треперим за тия имоти.

Коментар

Първоначално публикуван от audiA3 Преглед на мнение
                        Имам договор с VIP SECURITY, нямам представа кои фирми са фрайзчайзинг на този СОТ. Да, сигурно е, че алармата не беше активирана. Има ли значение района?
                        Да ,има

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                        Сот системата не излъчва само когато има някакво събитие. Излъчва "ОК" през определено време, да кажем 15-30 секунди. При липса на на няколко поредни ОК-а се задейства. Та заглушаването не проблема. Няма такова нещо

Понеже алармените системите масово са разни китайски боклуци за да е по-евтино и идват стотици грешни кодове, грешни аларми и т.н.
                        След като от един обект идват разни фалшиви аларми го спират изобщо да му обръщат внимание. Друг път !

Обикновенно като диспечери работят разни лелки, гаджетата на патрулите и какви ли не дето ама 5 пари не дават, че ние треперим за тия имоти.Това е безумие даже и да си го помислиш
                        Толкова глупости не съм чел отдавна,ама наистина отдавна ,чесно казано се забавлявах,удивен съм и как съвършенно непознаващи и неразбиращи и едва 1% от нещата, развиват страхотни конспирации.Не визирам малкия Венци ,просто беше последен.
                        Последно редактирано от Roninn; 11-03-15, 18:42.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                          Сот системата не излъчва само когато има някакво събитие. Излъчва "ОК" през определено време, да кажем 15-30 секунди. При липса на на няколко поредни ОК-а се задейства. Та заглушаването не проблема.

След като от един обект идват разни фалшиви аларми го спират изобщо да му обръщат внимание.

Обикновенно като диспечери работят разни лелки, гаджетата на патрулите и какви ли не дето ама 5 пари не дават, че ние треперим за тия имоти.
                          Ако снифя пакети от тая аларма, и след като клонирам успешно правилните пакети, мога ли да я заглуша и да изпращам пакети докато си свърша работата и после да си бия камшиците и те така, че стане ли Бат Венци?
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Ако снифя пакети от тая аларма, и след като клонирам успешно правилните пакети, мога ли да я заглуша и да изпращам пакети докато си свърша работата и после да си бия камшиците и те така, че стане ли Бат Венци?
                            Не ,във всеки пакет има чек сум.Гарантирам че такава техника няма в БГ.Възможно е да стане ,но не по начина за който питаш,а ефекта ще е нулев.

Имам обаче няколко въпроса:
                            1.Кои пакети че слушаш,къде ще ги слушаш,как ще ги слушаш.
                            2.Дай дефиниция на заглушаване и как с пакетите ще заглушаваш,все едно с протокола на TCP-IP да въздействаш на оранжерия с домати
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Не ,във всеки пакет има чек сум.Гарантирам че такава техника няма в БГ.Възможно е да стане ,но не по начина за който питаш,а ефекта ще е нулев.

Имам обаче няколко въпроса:
                              1.Кои пакети че слушаш,къде ще ги слушаш,как ще ги слушаш.
                              2.Дай дефиниция на заглушаване и как с пакетите ще заглушаваш,все едно с протокола на TCP-IP да въздействаш на оранжерия с домати
                              Съгласих се аз хабер зи нихт от аларми и сот.

Ти кажи как тогава апашите правят всичко на мармалад въпреки алармите и скъпите заключалки, и обясни как така го правят за минутки, що за бизнес модел е да продаваш услуга която пази от уроки само.
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                                ...услуга която пази от уроки само.
                                А-а, не е баш така. Договорът със СОТ май (никога не съм имал и идея да се връзвам с такива) върви със задължителна застраховка. Та продават пичовете застраховки и ...малко салтанати (всъщност).
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X