Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СОТ И МАФИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• СОТ И МАФИЯ

Здравейте, преди няколко дена апартаментът ми беше ограбен основно. Имам договор с VIP Security от 6 месеца, като не пропусках да пусна СОТ-а след всяко мое излизане от вкъщи. Единственият път, в който забравих да включа инсталацията, бях обрана най-безцеремонно. Съсед ми сподели, че той цели 11 години го е правил (с друга сот фирма) и единственият случай, в който пропуска задействането на системата, подобно на мен, е бил жертва на кражба. Според вас това "случайни съвпадения" ли са и доколко може да се вярва на хората, на които сме се доверили да ни охраняват? Диспечерите им виждат ли дали дадена система е пусната и изтича ли информация от тях?

От: СОТ И МАФИЯ

Нищо случайно няма на този свят, особено в бедна държава като нашата. А диспечерите и те семейства хранят...
    Лошото е, че нищо не можеш да направиш, освен по начин който не е за писане в интернет форум.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

"виждат ли дали дадена система е пусната"[?] - Да.

Коментар

Че виждат системата дали е активна спор няма. Как обаче разбират дали си у дома или не при неактивна система? Вероятно чрез наблюдение
        Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Всеки ден ходя на пчелина. Нямам СОТ. Преди две години един единствен ден не ходих и на сутринта ми нямаше част от кошерите. Това е абсолютна истина, която може би потвърждава теорията на вероятностите.
          Тази земя, по която тъпча сега,
          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
          тази земя – не е моя земя,
          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Кога стопанинът го няма е ясно, че става с наблюдение. Дали и кога охранителната система е включена лесно се установява и без връзка с диспечерите.

Ако става дума за обичайните охранителни инсталации с директна радиовръзка - мисля че е достатъчен не особено сложен радиоприемник.

п.п. сега осъзнах че всъщност приемникът е достатъчен и за да установи дали има човек вътре, не е нужно физическо наблюдение.

п.п.2 Много благодаря за темата. Осъзнах няколко много интересни факта за СОТ които са ми били пред очите непрекъснато и не съм се замислил.

Коментар

Не, не е с радиовръзка, това са стари поколения предаватели.

Коментар

Първоначално публикуван от audiA3 Преглед на мнение
                Не, не е с радиовръзка, това са стари поколения предаватели.
                Интересно.
                Как точно осъществяват връзката между охранявания обект и тяхната централа?

Коментар

Когато една охранителна система е изключена/деактивирана, охранителната фирма получава ли данни за отчитането на сензорите в охраняемия обект?
                  Последно редактирано от Ясен К.; 08-03-15, 14:47. Причина: редакция

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Интересно.
                    Tя не е важна. Интересна е сот и мафия, ако я има разбира се. А вече не останаха съмняващи се.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Интересно.
                      GPRS и 3G в по-новите централи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен К. Преглед на мнение
                        Когато една охранителна система е изключена/деактивирана, охранителната фирма получава ли данни за отчитането на сензорите в охраняемия обект?
                        В правилната посока мислиш.

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                        Tя не е важна. Интересна е сот и мафия, ако я има разбира се.
                        Първоначално публикуван от бръснача на Ханлън
                        Никога не търсете злонамереност в нещо, което може адекватно да бъде обяснено с глупост

Коментар

Бандитите станаха охранители и застрахователи преди много години , случай като този има много. Обикновенно тези дето обират жилища , си имат агент в охранителната фирма или във фирмата която монтира охранителната система. Набелязват си обекта още при монтажа на системата , имат достатачно време за оглед. В следващите седмици и месеци си водят точна статистика кога се включва и кога се изключва алармата , така знаят точното ви работно време , и дали в почивните дни пътувате някъде. И това , че някой е забравил да включи алармата е чудесен повод да го оберат. Тези които могат да си го позволят , ползват едновременно две различни фирми за охрана и наблюдение , ако при едната има пробив , то другата предотвратява обира.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

...,, Мнение на бръснача на Ханлън

Никога не търсете злонамереност в нещо, което може адекватно да бъде обяснено с глупост"
                            Да, но след като си платил и си се договорил, поне можеш да мислиш както искаш. Не че това интересува другата страна по договора. Има си застраховки. И нова тема със сходно заглавие.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                              ...след като си платил и си се договорил
                              ... получаваш това за което си платил. Мисленето или си го пропуснал, или е после като стане беля.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X