Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква вода да пия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Каква вода да пия?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Тука има едни чешми в Горна Баня ...
    Ееех Наборе, Наборе... И все пак, понякога, можеш да бъдеш много полезен Видях го вчера обекта къде се намира, да си знам за друг път. Иначе бяхме пълен екипаж, валя ме дъжд и си напълних само шишетата на една чешма /с един чучур/ горе на улицата. Имаше един човек пред мен, та той каза че тая вода от чешмата даже била по-чиста от оная дето зареждат за ХоРеМаг /хотели, ресторанти, магазини/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160303_152515.jpg
Прегледи:1
Размер:45.2 КБ
ID:5704649А тук има една чешма в моето ранчо на село.Преди двадесетина години я правихме аз и баща ми.Много обичам от нея да пия хубавата и балканска вода,препоръчвам я.
      Има и една още по-хубава на друго мое място,но доста по- високо в балкана.Снимки по-нататък.

Та такава вода пийте и ще сте дълголетници.

П.П. А бирата как става в нея........
      " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

За чешми - тази тука се ползва с особена слава и много наливат от нея. Ако не са я пресушили при презастрояването на Пампорово, де...
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

За чешми - тази тука се ползва с особена слава и много наливат от нея. Ако не са я пресушили при презастрояването на Пампорово, де...
          Там си е чешмата на бай Шефкет. Бях там като я строиха, естествено строителите "усвоиха" доста по-голяма сума от тази, която струваше построяването. Иначе водата е хубава за пиене, но не и за пълнене в туби, след 12 часа придобива доста силен металически вкус.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Там си е чешмата на бай Шефкет... Иначе водата е хубава за пиене, но не и за пълнене в туби, след 12 часа придобива доста силен металически вкус.
            Да нямаш нещо попаднало в някоя туба, напр. синът ми като беше малък беше отворил двете туби, в които наливах вода, в едната беше пуснал някакво парче водопроводна тръба с коляно, а в другата - маркуч за тоалетно казанче с метална оплетка И двете части не искаха и така и не можаха да излязат от тубите. Щото народът яко си налива от чешмата в пластмасови шишета "галони" по 3-5 литра.

Коментар

Да нямаш нещо попаднало в някоя туба, напр. синът ми като беше малък беше отворил двете туби, в които наливах вода, в едната беше пуснал някакво парче водопроводна тръба с коляно, а в другата - маркуч за тоалетно казанче с метална оплетка И двете части не искаха и така и не можаха да излязат от тубите. Щото народът яко си налива от чешмата в пластмасови шишета "галони" по 3-5 литра.
              Не,не ..такава си е водата, явно специфичен химически състав, променящ вкуса след денонощие, особено ако тубите са на слънце. То принципно и не във всякакви пластмаси се налива вода. Да речем PET- бутилките /полиетилентерефталат/, в които се продават безалкохолни напитки са за изрично еднократна употреба. Това е така, защото при излагане на пряка слънчева светлина имат свойството да отделят специфични вредни съединения. То затова ги има старите стъклени български Дамаджани с оплетка отвън, ама станаха демоде..както и всичко истинско де. Иначе тази чешма ми е позната отдавна, преди много години спасявахме пътя за Смолян, правихме едни 60-метрови анкери в скалата, доста време изкарахме по тия земи...верно, че рядко се пиеше вода де, ама се е случвало няколко пъти
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Кой вкус е "металически" е въпрос на вкус, но много природни води действително си променят вкуса (и други качества) като поседят в съдове. Има много химически механизми за това.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Кой вкус е "металически" е въпрос на вкус, но много природни води действително си променят вкуса (и други качества) като поседят в съдове. Има много химически механизми за това.
                  Значи ли, ако вкусът е металически, че водата е като спанака на Попай? Преди установяване на грешката с десетичната запетая, де.

Коментар

Най-общо казано, не.

Повечето хора възприемат като "металически" вкус широк клас от разредени колоидни разтвори. "Металният" вкус се докарва от размера на частиците, а не толкова от състава им.

И може да е всичко.

Коментар

Добре, нека е "метален", с колоидна природа.., но е неприятен..за мен. Да речем водата от пред Халите има добър "вкус" , непроменящ се след престой в туба, и на мен ми харесва, ама знам ли, може да е от Радона
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Емил Георгиев от Федерацията за защита на потребителите: ПОЛОВИНАТА БУТИЛИРАНА ВОДА Е ОТ ЧЕШМАТА
                        Също и тук (сори за източника).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X